Палестинската автономия с по-висок статут в ООН

Общото събрание прие резолюция с голямо мнозинство
Обновена: 30 ное 2012 14:58 | 30 ное 2012 07:46, Елка Василева
144
Палестинската автономия с по-висок статут в ООН
Палестинците в Рамала празнуват. Снимка: Reuters

Общото събрание на ООН одобри с голямо мнозинство резолюция, с която се повишава статутът на Палестинската автономна власт от общност в държава-нечленка.

Документът беше приет със 138 срещу 9 гласа и 41 въздържали се. Три страни не участваха във вота. Франция, Русия и Китай гласуваха "за", докато САЩ гласуваха против, а Великобритания се въздържа. Сред 41-те въздържали се страни бяха България, Германия, Австралия, Босна, Хърватия, Черна гора, Южна Корея, Румъния, Словения, а сред гласувалите "за" - Австрия, Белгия, Кипър, Дания, Египет, Финландия, Гърция, Ирландия, Италия, Япония.

Още по темата

Вотът не означава официално одобряване на създаването на държава Палестина, подчерта посланикът на САЩ в ООН Сюзан Райс.

Пред Общото събрание на ООН палестинският президент Махмуд Абас призова световната организация да подпише нейния отдавна закъснял "акт за раждане".

Палестинският флаг бързо беше развят на подиума в залата зад палестинската делегация. В Рамала на Западния бряг стотици палестинци, струпани на централния площад, развяваха палестински знамена и скандираха "Аллах е велик". Стотици палестинци, които наблюдаваха на живо гласуването на големи екрани, изнесени на улицата, се прегръщаха, танцуваха и палеха фойерверки под оглушителните звуци на автомобилни клаксони.

Вотът, косвено признаващ палестинска държава, няма да допринесе с нищо за превръщането й в реалност. Това е безсмислена резолюция, която няма да промени нищо на терена. Никаква палестинска държава няма да се появи без договореност, гарантиращ сигурността на израелските граждани, каза израелският премиер Бенямин Нетаняху в декларация малко преди гласуването.Той обвини палестинците в нарушаване на споразуменията с Израел с едностранните си действия в ООН и предупреди, че Израел ще действа съответно.

През 1947 г. ООН приема  резолюция за подялба на намиращата се под британско управление Палестина на две държави - арабска и еврейска. Арабските управници я отхвърлят и само Израел е признат като държава шест месеца по-късно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България казва БРАВО, а младенчо пак се ос-а!
128
2
 
1
 
! Отговори
в заключение преди 11 години
Който иска да знае какво е ционизъм,трябва да прочете идеологията и целите му в "Универсален ционизъм"на Дмитри Радишевси.Диалозите ми с проциониста подолу бяха единствено с цел да защитя името на Исус и хората да помислят какво учи Той.Иначе не бих спорил напразно с някой избрал антихриста,вместо Господа ни Исус Христос,който е и на всички хора по света повярвали Му .
127
1
 
1
 
! Отговори
за циониста преди 11 години
И понеже нямаш познание за Месията,освен вероятно от брошурките на сектата,която ти е промила мисловния процес,днешен(фалшив)"Израел"не е "избран заради Месията"както твърдиш.Древен(истински)Израел е бил избран да служи на Бог под Закона,докато се роди в святост Исус и обяви Новия завет.Сега всички сме под него и ако действително искаш да служиш на Исус,то трябва да казваш на хората думите на Исус"Аз съм Пътя,Истината и Живота,никой не достига до Отца освен чрез Мен".
126
1
 
1
 
! Отговори
за131 преди 11 години
Явно си един от най-опасните сектанти,които даже учат,че евреите нямало нужда да се покръстят,защото били "избрани",възхваляваш ционизма и плановете му за строеж на третия храм,в който ще седне антихриста и ще се обяви за "Христос"и хора,като теб и заради такива като теб ще повярват на лъжата.Ти мразиш палестинците,много от които са и християни ,но нямаш нищо против богохулството срещу Исус,защото лоялността ти е към синагогата на сатаната и си тук от омраза към истината,че само Исус е Пътя.
125
0
 
0
 
! Отговори
за131 преди 11 години
Ти си лъжец,прочети какво казват самите евреи на сайта"Тора евреи против ционизъм"за ционисткото движение,което НЕ ГИ представлява.Освен това не си християнин,Христос учи да обичаме хората,а ти се сгърчваш от омраза като кажеш семит-палестинец.Мразиш и евреите,ако ги обичаше щеше да им кажеш,че "Плът и кръв не може да наследи Божието царство"(Исус)но твъдищ,че"завърналите се"били Израел на Бог.
124
3
 
2
 
! Отговори
х преди 11 години
България начело с б.борисов и н.младенов подкрепиха падащите фосфорни бомби на главите на палестинските деца.ако сравним и бълг. етнически модел с израелския ще видим че няма голяма разлика.
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България пусна на разузнавателна мисия,подводницата страшилище за всичко военни кораби,подводницата Искра Фидосова-клас Монтански Северозападнал Кит,с ракети яко пръц-с бойна глава мощна.Затова даже и Обама е помолил Тикво да си прибира подводницата Искра.
122
3
 
3
 
! Отговори
Sioniya преди 11 години
Аз съм повярвала и приела Иисус Христос- Месията на Израел за мой личен Господ и Спасител преди 20 години и именно затова към на страната на правдата и на Израел,защото съм страната на Бога! А всички вие соито се наричате " християни",а мразите Израел и заставате на стр. на враговете им и действате по клевети за ционисткото движение, т.к.като палестинците искате да заграбите обещаното на Израел от Бога, вие служите на дявола.Бог е верен на завета Си с Израел завинаги,той е избран заради МЕСИЯТА
121
3
 
2
 
! Отговори
семити преди 11 години
Тези,които подкрепиха Палестина,подкрепиха тези които са биологични наследници на Светите земи.Палестинци и средноизточни евреи са генетично сходни,кой знае кой от тях е биологически наследник на древните израилтяни,а и само който приеме Исус ще бъде спасен.Той казва"Двама ще лежат в леглото,един ще бъде взет,другия оставен"
120
2
 
3
 
! Отговори
до 122 преди 11 години
Ако твърдиш,че е право да се строи на окупирани територии и заселване на хора нямащи нищо общо със Светите земи дошли от кол и въже или "завърнали се"ха ха ха,ами за това има Международен криминален съд,който може според международното право да разясни случаите.Който мисли,че прав,що да се страхува?Хем наказанията НЕПРЕМЕННО да съответстват на тези,наложени на германците след ционистката война срещу Германия.
119
3
 
2
 
! Отговори
за122 преди 11 години
Сайта"Истински Тора евреи против ционизъм"разобличава ционистките престъпления против евреите още преди Втората световна война,ето за тези хора си мечтая да повярват в Исус,ти не принадлежиш към тях въпреки,че и теб призовавам да приемеш Месията на Израел-Исус Христос
118
1
 
3
 
! Отговори
до 122 преди 11 години
122,не знам да се смея или плача на коментарите ти.Първо богохулстваш с нотка на безумие,звучиш като обсебен от демони.На демоните бога не е Бога на Исус Христос-Месията на Израел и на Библията,толкова за религия.Бог ще воюва за библейски Израел разпръснат по света към който принадлежат и хора от всички народи-истински християни.Ционизмът бил от Бога?Ти даже не знаеш Закона на Стария завет,при двама свидетели за нарушаването му се убива с камъни,ционисткия режим твърди,че е "демокрация".
117
2
 
5
 
! Отговори
Тюрк преди 11 години
Края се вижда на тази измислена държава, *** ще станат като *** по света, без дом !
116
0
 
5
 
! Отговори
Бахурчо преди 11 години
Пишете някой готин виц за евреи!
115
4
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
I Islama i Talmudizma sa 4ovekonenavistni u4enija.
114
1
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
Gospod Bog e otvraten ot evreite i jasno kazva 4e shte spasi 144 hiljadi evrei,po 12 000 ot 12-te evreiski plemena,ostanalite 13 miliona evrei 4e budat iztrebeni.
113
6
 
3
 
! Отговори
SIONIYA преди 11 години
107 i 109 защо да е против междунар.право да се строят жилища в Израел?точно това което правят палестинците-тероризъм,ограбване и избиване на Израел и лъжлив мир,когато готвят война е против всякакви международни иобщочовешки права и против морални принципи и нарушение на Божиите закони!А Израел иска мир,свобода и защита от терорист.групировки и затова ще строи жилища,а народите които подкрепиха Палестина подписаха смъртната присъда но не на Израел, а своите,защото сам Бог ще воюва за Израел!
112
10
 
2
 
! Отговори
Sioniya преди 11 години
109 113 114 са много заблудени или умишлено заблуждават и лъжат-те са слуги на дявола и антихристи,както и всеки който лъже,мрази Бог и убива Неговия народ!Ционисткото движение е добро и е от Бога,и Бог помага чрез него на много евреи да се върнат в родината си, в обещаната им и дадена от Бог земя за вечно притежание.Който воюва срещу Израел воюва срещу 1! истински Бог и е на страната на дявола-противника на Бог и ще получи неговата заплата,всеки носи лична отговорност да застане на Божия страна
111
1
 
4
 
! Отговори
х преди 11 години
До хасан-Българските,,ХУМАНИСТИ" защитиха израелските ЦИОНИСТИ.
110
9
 
3
 
! Отговори
Sioniya преди 11 години
Само държавите,които застанаха явно на страната на Израел постъпиха мъдро,т.к.застанаха на страната на правдата и на Бог, "неуталните" държави също са на страната но злото и дявола и също дават зелена светлина за нова световна война, т.к. подкрепят палестинците, които са терористи,окупатори,измамници,крадци и убийци. Такива държави заслужават техните домове дда бъдат обстрелвани ежедневно с ракети, близките им да бъдат убивани в терористични актове и да живеят ежедневно в опасност за живота си

Спонсорирани публикации