Зверска верижна катастрофа край гара Яна*

Двама са загинали, петима са ранени по първоначална информация
Обновена: 19 авг 2013 14:45 | 19 авг 2013 11:34,
249
Зверска верижна катастрофа край гара Яна*
Тежката катастрофи отложи тържествената церемония по откриването. Снимка: БТА

Двама души са загинали при тежката катастрофа, станала в района на гара Яна, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за катастрофата е подаден към 11.00 часа. По първоначални данни на автомагистрала „Хемус”, в района на гара Яна, посока София, е станал тежък пътен инцидент между три ТИР-а и четири леки коли. При огледа под един от тировете е открит електромобил. От удара на място са починали двама, петима са пострадалите според първоначалната информация. По-рано се съобщаваше за трима загинали.

Участъкът е затворен. Леките коли се отклоняват през с. Елешница – Столник, а тежкотоварните автомобили изчакват на място до организирането на резервен маршрут и за тях. На мястото има екипи на полицията, пожарната и бърза помощ. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов също е на мястото на инцидента.

Заради катастрофата беше отменено официалното откриване на пътната връзка между Софийския околовръстен път и магистрала "Хемус". Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева каза, че на мястото на обекта, който трябваше да бъде открит днес, ще бъде отслужен само водосвет и молебен за здраве.

Терзиева отрече да има забавяне на пускането в експлоатация на отсечката, защото е трябвало да бъдат изготвени Акт 16 и Акт 15. Според шефа на АПИ Лазар Лазаров огромната тапа от автомобили не е причина за станалия инцидент.

Министър Терзиева призова шофьорите да карат внимателно и да спазват правилата на движение, защото никакви магистрали няма да бъдат от полза, ако не бъдем разумни на пътя.

В „Пирогов” са постъпили двама мъже на 22 и 42 години и едно момиче на 11 години. В момента на пациентите се правят изследвания, съобщи "Фокус".

Както Dnes.bg вече писа, днес в 14.00 часа движението по връзката на автомагистрала "Хемус" със Софийския околовръстен път - пътен възел "Яна", трябваше да бъде пуснато. В 11.30 трябвашe да се проведе тържествена церемония по откриването на новия участък.

*Статията е актуализирана към 14.02 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
5
 
38
 
! Отговори
Дафо преди 10 години
До анонименЕдин човек да мисли с главата си! Не трябва се подкрепят *** най-малко заради Доган. Тоя ехиден *** върти държавата на пръста си, а "белите коси" както ги наричаш не знаят каква глупост правят като пускат чеввената.
178
45
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
М-р Терзиева е най добрата в кабинета Орешарски
177
7
 
67
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Комунистите правят всичко на инат, слушат единствено Доган, на който харизаха властта! ББ бил мутра, да но най-голямата мутра в България е Доган и това ще го разберете след време, а онези с белите коси, които подкрепят Орешарски няма да живи тогава! Те ни въртят в кръг вече 23 години, като гласуват за БСП и не можем да се оправим!
176
2
 
22
 
! Отговори
някой преди 10 години
някой може ли да каже защо беше затворена магистрала Тракия в посока към Бургас от Нова Загора събота вечерта? катастрофа ли е имало?Иначе виновен е този който е причинил катастрофата не знам но българина определено е слаб шофьор преди няколко дена пътувах от софия към бургас и имаше 2 или 3 катастрофи не мога да разбера как на магистрала ще се джаснеш в мантинелата или друга кола после премиер ви бил виновен или пък бивш такъв тук става въпрос за прости шофьорски умения .....
175
25
 
12
 
! Отговори
Митко преди 10 години
БГ, тук да всеки здравомислещ човек е видно, че тази катастрофа няма нищо общо с рязането на лентата на новия участък - днес, в петък или преди месец или след месец. Катастрофата е на 4,5 километра от Гара Яна, на правия участък след моста, който е построен още от Тодор Живков. И можеше да се случи със същия успех и утре, и след месец, когато новия участък ще е открит. И няма как водача на ТИР-а или някой от другите участници в катастрофата да са били изнервени от чакането в задръстване при Яна, защото просто са идвали от Ботевград. А водача на камиона вероятно просто е спял... Но Бойко веднаг
174
11
 
50
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!! преди 10 години
какво е показала практиката:за червената *** не са важни колко хора ще измрат - било катастрофи , било самоубийства , било битови убийства .За тях е важно само да са на власт . Човешкият живот не означава нищо за тях - справка св.Неделя атентата Защо толкова време се отложи откриването на този път ???За снимките , заради новините - на тяхната съвест ще тежат тези животи
173
1
 
26
 
! Отговори
тиква преди 10 години
иначе и с тапа и без тапа пак стават катастрофи.Ей вчера в новия участък на магистрала тракия пак има размазан от катастрофа.И в австрия има тапи от десетки километри,мага да кажа ,че всички се движат на дистанция,никой не нервничи ,камо ли пък да се изпреварват.Па у дома се бързат за некъде.
172
1
 
22
 
! Отговори
тиква преди 10 години
не знам дали причинта е несъобразена скърост или дистанция,или техническа неизправност , но е факт че всичко това е така по нашити пътища.Кара се със скорост над дупостимото, изпреварва се едно към гьоторе, част от колите са технически неизправни и като се допълни и качеството на пътищата ни,............просто повече няма какво да се коментира.
171
14
 
43
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Бойко Борисов пак позна. Този човек освен ум има и интуиция...
170
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При положение , че от 5 месеца се говори за този участък, че стават тапи по 2-3 часа...
169
7
 
49
 
! Отговори
VladimirProperty преди 10 години
Гледах "ОТКРИВАНЕТО " .Докато СВЕЩеникът пееше молитва ...линейките се ранени и тела на убитите минаваха по другата лента .---ИСКАМ да има наказан за забавянето !!!Кабинетът да намери виновен и да го извади пред КАМЕРИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
168
30
 
10
 
! Отговори
МD преди 10 години
Айде герберастките многознайковци да кажат като е проблемът в 3- те часа "разлика", що ББ не си удържа на думата, че пътният възел ще е готов до май 2013?
167
6
 
51
 
! Отговори
Ботев преди 10 години
Възела беше готов от 3-4 дена. Можеше и днес да го открие, ама тая кака я мързи да става рано.Това е положението - шофьора ще е виновен.. Мишо Шамара ще го обясни на контрапротеста.
166
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако беше пуснат в петък,нямаше да се случи това.Така направиха и с "Тракия".Това е Тройна коалиция-трябват много съгласувания.
165
7
 
55
 
! Отговори
режем ленти преди 10 години
Оправданията че нямало акт 16 и затова не е открит готовия участък са пълна глупост. Ако обекта беше частен отдавна щеше да работи, но частника знае че времето е пари, а тая лелка живее в някакво безвремие. Като няма акт 16 да не би от ДНСК да затворят магистралата. Жалко за загиналите хора. Мир на праха им.
164
40
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Причината за инцидента е несъобразена скорост и неспазване на дистанция! С две думи шофьорска грешка!
163
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
183Кое е недопустимо бе ***??Ти по-далеч от село Букувлък едва ли си стигал!Пътища в ремонт е ИМАЛО,ИМА и ЩЕ ИМА!!!Това че селски гайди като теб не могат да карат е проблема!Трябва да ви вземат книжките и да ви върнат на село да си карате каручките!В Германия магистралите са постоянно в ремонти.В Италия при Триест едни 20км ги ремонтират вече ЧЕТВЪРТА година ама хоратаМОГАТ да КАРАТ,***!
162
9
 
46
 
! Отговори
Емо преди 10 години
Тая *** разбира от пътно строителство колкото аз от астрофизика.
161
9
 
30
 
! Отговори
няма край... преди 10 години
Той и Господ не ги понася тия,камо ли да откриват участъка-само трагедии ни съпътстват
160
9
 
43
 
! Отговори
Другар преди 10 години
Загинали на всеки 100 000 превозни средства:-ДемокрацияВеликобритания: 5.1Германия: 7.2Франция: 9САЩ: 15Белгия: 17- КомунизъмКитай: 36.0България: 37.0Русия: 55.4Екуадор: 145Венецуела: 148Иран: 204Куба: 226Така е в комунистическите държави, другарки и другари. Нормално е. Не се тревожете.

Спонсорирани публикации