Зверска верижна катастрофа край гара Яна*

Двама са загинали, петима са ранени по първоначална информация
Обновена: 19 авг 2013 14:45 | 19 авг 2013 11:34,
249
Зверска верижна катастрофа край гара Яна*
Тежката катастрофи отложи тържествената церемония по откриването. Снимка: БТА

Двама души са загинали при тежката катастрофа, станала в района на гара Яна, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за катастрофата е подаден към 11.00 часа. По първоначални данни на автомагистрала „Хемус”, в района на гара Яна, посока София, е станал тежък пътен инцидент между три ТИР-а и четири леки коли. При огледа под един от тировете е открит електромобил. От удара на място са починали двама, петима са пострадалите според първоначалната информация. По-рано се съобщаваше за трима загинали.

Участъкът е затворен. Леките коли се отклоняват през с. Елешница – Столник, а тежкотоварните автомобили изчакват на място до организирането на резервен маршрут и за тях. На мястото има екипи на полицията, пожарната и бърза помощ. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов също е на мястото на инцидента.

Заради катастрофата беше отменено официалното откриване на пътната връзка между Софийския околовръстен път и магистрала "Хемус". Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева каза, че на мястото на обекта, който трябваше да бъде открит днес, ще бъде отслужен само водосвет и молебен за здраве.

Терзиева отрече да има забавяне на пускането в експлоатация на отсечката, защото е трябвало да бъдат изготвени Акт 16 и Акт 15. Според шефа на АПИ Лазар Лазаров огромната тапа от автомобили не е причина за станалия инцидент.

Министър Терзиева призова шофьорите да карат внимателно и да спазват правилата на движение, защото никакви магистрали няма да бъдат от полза, ако не бъдем разумни на пътя.

В „Пирогов” са постъпили двама мъже на 22 и 42 години и едно момиче на 11 години. В момента на пациентите се правят изследвания, съобщи "Фокус".

Както Dnes.bg вече писа, днес в 14.00 часа движението по връзката на автомагистрала "Хемус" със Софийския околовръстен път - пътен възел "Яна", трябваше да бъде пуснато. В 11.30 трябвашe да се проведе тържествена церемония по откриването на новия участък.

*Статията е актуализирана към 14.02 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
32
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Това е то българската работа. Още не са го открили и вече имаме верижна катастрофа с двама загинали. На откриването щяло да има свещеник. Той вместо водосвет и молебен да взе една заупокойна литургия да отслужи в памет на двете жертви и на хилядите все още живи, които ще си оставят кокалите там, волно или неволно. Това тържествено откриване след катастрофата си е жива подигравка с мъката на почернените роднини. Сякаш без височайшото присъствие на министърката и попа възелът няма да работи.
158
3
 
26
 
! Отговори
Тариката преди 10 години
Все бързаме за някъде.И за къде ????? Нали е имало срокове,изпитания.Българина му дай да бърза и да симулира че върши някаква работа.
157
9
 
64
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Тотално некадърна история от страна на новите управляващи! Няма друг виновен за тази трагедия, освен тази проста ***, която гледа като препикано мушкато от горната снимка. Изключително нахална, злобна и проста женица. Няколко интервюта съм и слушал и ми направи много неприятно впечатление. Демонстрира едно нахлно и агресивно поведение с цел да прикрие явната и некомпетентност. Плюхте по Борисов, ама той поне знаеше как да открие един обект! Тия и това не могат. Едно откриване на магистралата до морете не можаха да направят, сега това ...
156
31
 
10
 
! Отговори
В.Петков преди 10 години
Голяма част от коментиращите явно знаят за магистралите не от лични впечатления, а от изказванията на ББ. Всички пътища изискват поддръжка и това е постоянен процес. Така, че на ремонтираните участъци ще стават задръствания, ще има "тапи", ще се кара бавно. Вчера карах по АМ "Тракия" и видях подготвени знаци за отбиване на движението. Може би днес вече се шофира в едното платно и стават задръствания. Ако стане катастрофа, защото някой *** не преценява ситуацията, кой ще е виновен?!
155
4
 
9
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Вероятно не е било обозначено добре ... на запад като има стеснение на платното километри преди това има сигнали, знаци и аларми ... а комунистите на мястото на бойко щяха да правят същото в момента
154
7
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителството на Олигарски вече буквално е убиец на българите
153
3
 
10
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
До do 171ако нямаше задръстване и колона, въобще щяха ли да се изпреварват тировете ... съвестта е добре, мозъкът ти обаче май ваканцува
152
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 172Ей *** вмирисанаТеб да смажат другия път
151
36
 
19
 
! Отговори
do 171 преди 10 години
'Това правителство ще избие българите по всякакви начини ! ...l'специално 'това правителство' е вкарало румънски тираджия, за да избие българите' по всякакви начини. то бива идиотизъм и политическо свиркаджийство, но твоето минава всички граници. Доскоро си мислех, че няма по-неприятни от бсп и дпс, но като гледам платените плиткоумници от герб, започвам да се съмнявам! Вчера като стана катастрофа на Тракия, кой беше виновен, а? ЕС, че даде пари или боко, че я пусна?
150
42
 
7
 
! Отговори
123 преди 10 години
така може да коментират само тъпите последователи на мутрата Боко1111111111111111
149
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това правителство ще избие българите по всякакви начини !
148
3
 
41
 
! Отговори
Yegresnatsemnelov преди 10 години
До Анонимен 167Данаил Папазов в прав текст каза, че тирът е връхлетял колоната от тапата. Която в този момент, заради предстоящото все още откриване, е стигала на 4 км от новия участък.Намери си друг повод да изобличаваш гоненето на политически дивиденти.
147
8
 
49
 
! Отговори
историка преди 10 години
Искахте да режите лентичка на магистрала построена от предното правителство, СЕГА ЩЕ РЕЖИТЕ ЧЕРНИ ЛЕНТИЧКИ, ПАДАЙТЕ СИ ОСТАВКАТА,
146
7
 
5
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
До Анонимен 160И как? Щеше да стои с палката да следи за спазването на правилата за движение ли?
145
36
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само прости мутри могат да се опитват да извлекат политически дивиденти от подобен трагичен инцидент, още повече когато катастрофата е станала на 5 км. от въпросния участък.
144
26
 
19
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
До Анонимен 145Какво ти е виновно правителството в случая? Че един *** е карал ТИР-а с превишена скорост? Утре ще се спънеш и паднеш, пак ли правителството ще е виновно, че не внимаваш?
143
6
 
34
 
! Отговори
хомосапиенс преди 10 години
Разберете , за всичко което става, като цяло целия леш в тази бананова република наречена България са виновни два етноса , Единият естествено е Българския, няма такъв долен , нихилистичен , и завидлив народ като него! Тази му същност го прави податлив на всякакви, деструктивни и манипулативни ценности и практики! А втория етнос и без да го назовавам ще се сетите кой е , който налага много неща както в БГ така и други държави по света! Тях няма смисъл да ги коментирам дори, всеки ги знае каквиса!
142
10
 
45
 
! Отговори
mm преди 10 години
Три невинни Българи намериха смъртта си, за да може нашата министърка експерт да си пече дебелия *** на морето. УРА за експертното правителство.
141
5
 
49
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Министърът на транспорта си призна че заради тапата която се е образувала . Не се хабете фенчета на правителство, след време ще ви е страм.
140
5
 
38
 
! Отговори
VladimirProperty преди 10 години
16.08.2013 | Бойко Борисов:..."Между другото, попитайте тази строителната министърка, че съм я запомнил като цикламеното костюмче, защото друго от нея не можах да запомня, защо не отварят и правят тази тапа на Хемус при Богров.Абсолютно е готова магистралата.За една нощ могат да я направят и хората да я ползват, обърна се Бойко Борисов към управляващите и в частност към министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева." ...

Спонсорирани публикации