Ламборгини представи ултра скъп смартфон

Апаратът струва 4800 евро и ще се продава в Русия
9 дек 2014 19:34,
29
Ламборгини представи ултра скъп смартфон
Снимка: YouTube

Италианският производител на спортни автомобили Ламборгини (Lamborghini Automobili S.p.A.) представи днес нов суперлуксозен смартфон Таури 88 (Tauri 88).

Подобно на предишния модел Антарес (Antares) и този носи името на съзвездие, а предназначението му е да издигне мобифона от обикновен уред в символ на елегантност и богатство. Задният капак е изработен от стомана в естествен, златист или черен цвят с кожено покритие, което предлага избор в разцветките черно, синьо, червено, оранжево и кафяво.

Дисплеят е 5 инча Full HD със сензорно въвеждане, което определя едновременно координатите на 10 докосвания на повърхността (multi-touch of 10 points). Притежава процесор с четири ядра Снапдрейгън 801 (Snapdragon 801) на фирмата Куалком (Qualcomm) с 3 гигабайта памет с произволен достъп (RAM) и 64 гигабайта вътрешна памет, която може да бъде увеличена. Батерията е с капацитет 3400 mAh и осигурява 35 часа в режим на разговор в 3G мрежа.

Задната фотокамера има сензор за 20 мегапиксела, а предната е с разделителна способност 8 мегапиксела.

Това е първият смартфон, който използва две СИМ карти с едновременно действие (Dual SIM Dual Active) от линията Снапдрейгън 801. Операционната система е Андроид 4.4.4 КитКат (Android 4.4.4 KitKat).

Цената на смартфона Таури 88 е 4800 евро. Той ще бъде произведен в 1947 екземпляра - число, съответстващо на годината на раждане на Антонио Ламборгини, който е син на основателя на фирмата Феручо Ламборгини.

Първите суперлуксозни смартфони на компанията Ламбургини са предназначени за износ в Русия. Те ще се продават само от сайта на фирмата или в най-реномираните бижутерийни бутици.

Акционерното дружество за производство на автомобили Ламборгини е основано през 1963 година в общината Сант'Агата Болонезе в провинция Болоня на областта Емилия Романя. Сега във фирмата работят 1029 души, от които 250 в сектора "Разработки и изследвания".

През тази година Ламборгини произвежда двата модела двуместни спортни коли Уракан (Huracаn) и Авентадор (Aventador). От 1998 година тя е притежание на германската компания Ауди (Audi) от групата Фолксваген (Volkswagen).

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
martony преди 9 години
Ето след това изречение, спирам да се вълнувам, колко як може да е. "Операционната система е Андроид 4.4.4 КитКат (Android 4.4.4 KitKat)."За тези пари да си бяха направили собствена операционна система.Потенциалния клиент на тази цена ще иска уникалност, с която да изпъкне пред талпата, а не да се чуди как да го преинсталира след първия прецакващ ъпдейт и как да се бори със спама в приложенията.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че там не работеха ли в рубли само ?
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Здравейте ***! Нека плюенето на прклетатата Капиталистическа технология започне .....СЕГА!(подсказка: Йотафон е по-добър)
15
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 9 години
До 6: съквартиранта-италианец много се смя когато ме чу да казвам на Ламборгини Ламборджини (както го знаех до тази година)
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименкво ти дреме колко рубли ще е - ще се продава в "рубладжийската" страна за евро..... а не в америка за долари....
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тва е във връзка с краха на рублата - ееееееееехх кавали прости.....
12
12
 
6
 
! Отговори
Аз преди 9 години
... е как Андроид за операционна система бе!?Доказано във времето, MacOs или Windows за електронни устройства.Андроид е най бъгавата система която съществува на планетата!
11
0
 
3
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
НЕ Е първият DSDA - DUAL SIM DUAL ACTIVE!
10
4
 
7
 
! Отговори
До номер 5 Discovery преди 9 години
Коментар номер 5 Discovery e събрал 5 харесвания? Човек отваря да прочете статия за новите технологии и чете отдолу коментари, наподобяващи разгонени животни и първичен животински нагон. Очевидно настоящата пропаганда отвсякъде и всичко да се свързва със секс, разврат, голотия и т.н. работи доста успешно. Не е за вярване чак.
9
2
 
4
 
! Отговори
урунгел преди 9 години
ултра скъп?ай стига ,ва-моят в момента е няколко хиляди и не се хваля.Дори сам си телефонира и сам си отговаря.
8
0
 
1
 
! Отговори
gayphone 6 преди 9 години
men mnogo zeha da me kupuvat.sqka kifla ot praznika sno6ti se e snimala s men pred ogledaloto v kenef v evtih kru4marski otel :(
7
8
 
4
 
! Отговори
камаз преди 9 години
Новият руски танк "Армата" издържа пряко попадение на ядрена бомба! Ще бъде показан за пръв път на парада на победата!
6
6
 
13
 
! Отговори
Красив и умен сорос преди 9 години
Тия от Ламборджини са глупави, ние във НПО-то "Сорос пари ни даде" сме умни. Мислим си, че сме "умни и красиви" но за второто няма доказателства, поне видими такива. А, първото е твърдение!И затова се чудим, как така глупаците от Ламборджини ще продават такова нещо във фалирала, пропаднала, изостанала, и т.н. Русия.Ало, Ламборджини, вие не знаете ли, че там умират от глад? По улиците на изоставените градове сноват сибирски мечки, а жални сирачета търсят утеха по пустите улици!
5
4
 
0
 
! Отговори
бг преди 9 години
Ламборгини или Ламборджини?
4
4
 
18
 
! Отговори
Discovery преди 9 години
Тая Нестерова, как ще й напълня *** със спер**** не е истина просто....
3
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И iPhone-а е на същия принцип - гъзария до шия. Брои стотинките за баничка иначе ще изплащаме iPhone три години... Смешна и жалка картинка...
2
4
 
24
 
! Отговори
ЕС преди 9 години
вече няма логика в нищо Русия всички твърдят че я чака рецесия и тем подобно а изкара ли се нещо ново и лъскаво първо за Русия отива в егати побъркания свят живеем
1
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците правят по хубави телефони. Руските смартфони даже се продават с бонус 2 пълнителя.

Спонсорирани публикации