Още сме в играта: Volkswagen мисли за новия завод

Надзорния съвет още не е стигнал до крайно решение
Обновена: 30 юли 2019 10:27 | 30 юли 2019 09:30,
193
Още сме в играта: Volkswagen мисли за новия завод
Снимка: архив Reuters

Volkswagen все още търси най-доброто място за новият си завод в Източна Европа, пише германският Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Премиерът на провинция Долна Саксония Шефан Вайл заяви, че Надзорния съвет на компанията все още не е взел крайно решение. Вайл също е член на Надзорния съвет.

През изминалите дни редица издания съобщиха, че компанията е избрала да инвестира в Турция, но Volkswagen отрича тази информация.

Още по темата

България също е сред евентуалните държави, които да получат инвестицията.

"Без значение какво е крайното решение, то ще бъде икономическо, а не политическо", заявява Вайл. Той съобщи още, че вероятно окончателното решение ще бъде взето на следващото събрание на Надзорния съвет. Процесът може да се проточи до есента.

Слуховете, че Volkswagen е избрала Турция за новия си завод предизвикаха критики към компанията, заради нарушаването на човешките права в страната.

Решението на компанията да изнася все по-голяма част от своята продукция в други страни, с по-евтина работна ръка, противоречи на политиката на ГСДП. Според Щефан Вайл обаче тази тактика се е доказала във времето.

По думите му, някои по-сложни задачи се извършват в Германия, а по-други производствени операции е по-добре да се извършват в страни, където цената за това е по-ниска.

"Още повече, че компанията трябва винаги да е отворена към търсене на неразвити пазари, включително и чрез продукция, ориентирана към пазара", посочва Вайл.

Премиерът на Долна Саксония посочва още, че Volkswagen има правото да присъства в редица страни.

"Затова компанията се представя добре, защото гледа на нещата не само с национални очила, но и се доказва на международно ниво в продължение на десетилетия", казва Вайл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
3
 
7
 
! Отговори
лично мнение преди 4 години
Volkswagen e проучил за всички държави от Източна Европа,също и за България. Не мислете,че не е обърнал внимание на това,че в България като цяло на малък % от населението се пада да има кола, дори в голяма степен е и лукс. Най-често е само една семейна кола,купена на втора употреба. Тия които се водят баровци, си купуват джип, а по бедните си карат москвичите. Казали си,, М-м и да направим завод в Б-я,някой ще ги купува ли нашите народни коли"? Не са предпочитана марка."
129
13
 
13
 
! Отговори
до 156 преди 4 години
Дори да е частна компания,това не означава,че там не работят и турци и второто което,ако си направят завода в Турция,винаги ще има немско говорящи служители и в Турция. Истината ,че никой не иска да инвестира в България,най-бедната в Европа и аз не бих го направил. Така че, не се сърдете на германците. Младите дори не са чували за страната ни.
128
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До погледнато реалноПогледнато реално VW е частна компания и не е нужно, да се съобразява с външната политика на Германия, не извършва никакви престъпления, като строи в Турция и никой, не може да им каже, къде и кога ще строят.
127
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Я па я..!Защото нямат пари, а дори и да имаха, нужно е Ким Чимчин Чен Йен или каквото му е и названието, да стане накриво и да каже, че си приватизира завода ... все пак вьичко е негово.
126
3
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Северна Корея е огромен пазар. Защо ли не искат завода да е там ?
125
5
 
5
 
! Отговори
погледнато реално преди 4 години
Къде пък в новината изобщо швабите загатват България и че изобщо сме в някаква схема?Поднесена така новината излиза,че всички държави от ,, Източна Европа" са в ,,играта".Може би Германия, има допълнително условие към Турция,да не й праща мигранти и тогава да почнат да строят завода.Това се казва стратегия. НЕ забравяйте също,че в Германия живеят поколения турци дошли след Втората Световна и ако имат възможност да повлият на решенията на Меркел, ще помогнат на ,, другата си родина".
124
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе ей VW!Стига се подигравахте с нас и си кажете, че ще правите завода си в Турция!Ние сме лъгани,лъгани... че няма накъде повече!Нищо не може да ни учуди или разочарова от това,което сме преживели досега!
123
9
 
2
 
! Отговори
ekskurzovod преди 4 години
Predi godina patuvan ot Turciq za Plovdiv s edin tur4in koyto si imal ceh za okolo 500 4oveka.I vika mnogo ama mnogo sam pi6man 4e investirah tlkova pari tuk. Pla6tan im nay mnogo it vsi4ki rabotodateli v sektora i pak ne im se raboti..........Proosto na balgarina mu marzi da raboti makar da mu se pla6ta kakto trqbva.te horata go vijda i znaqt i zatuy nqma koy da investira.investirat samo supermarketi koito da preberat parata
122
4
 
8
 
! Отговори
V преди 4 години
При капитализма властта се сменя на 4 години и съответно хората на хранилка знаят че Тръмп рано или късно ще ги прати в частния сектор.А герб ни обясняват че комунизма се е върнал и държавната ясла може да е доживотна колкото и некадърен да си.При доказателствата срещу Горанов ,да не мой да го опандизиш ,значи Цацаров няма място на държавна ясла .Този човек е тежко некомпетентен .А защо до сега е бил там ? Кой го сложи за да махнем него ?
121
3
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
И с Белене още сме в играта ... вече около четиридесет години и доста пари назад.
120
8
 
26
 
! Отговори
:):) преди 4 години
а че бирата Загорка 2,5 литра се бутилира в Румъния това знсете ли го. А че Калиакра олиото вече се произвежда в Румъния и това ли не знаете.....Хвали ми се Бойко с немски цехове за части на коли в Бг. Смех, едни каки в Плевен сучат жица и правят инсталациии. Ама супер модерно нещо ;) за 600 левчета, шивачките взимат в Плевен повече пари
119
1
 
16
 
! Отговори
до ай сиктир преди 4 години
Ще строи щото има кой да разбира от това производство, в Бг имаше ама ги нема вече у Видин. Избегаха, офъртеха и измреха. Нали Мишлен пробваха за Видин и нищо, сега са северно от Букурещ.
118
0
 
6
 
! Отговори
до V преди 4 години
....Принципите на капитализма изискват само частния сектор да определя кой колко е квалифициран ...мъ много ги разбираш ти нещата, ама нали се сещаш че капитализъм без държава тоест държавен апарат нема нийде по света. Така че тез идиализми кой какво определял си ги разправяй на някой осмокласник в икономическа гимназия.
117
2
 
15
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Ало журналята драснете между другото някой ред за един от големите производители на гуми в Япония "Toyo tires" дето ще строи завод в Сърбия май всички ни подминават, що така???
116
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да видим на есен дали решението ще бъде полотическо или икономическо.Двете страни на един и същи медал, като накрая май ще бъде и двете.
115
4
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
аре на бас че няма да отидат в Турция! баба Меркел е кзала - НАЙН!
114
1
 
3
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Борянче , помечтай си до септември...
113
3
 
4
 
! Отговори
V преди 4 години
Принципите на капитализма изискват само частния сектор да определя кой колко е квалифициран .А герб се опитват да върнат комунизма.Като държат едни и същи по държавните хранилки.Тези хора тежко дегенерират и имат огромни претенции без покритие,а когато отидат в частния сектор почват да реват.Например Каролев.Беше съветник на тиквата за инвеститорите .Като го изгониха почна да реве че държавата му пречи чрез кетопостроенето да стане даскал (ОТНОВО ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА) а що не рева като беше на ясла
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"тази практика се е доказала във времето"Хахахах, да. Тази практика да се изнася производството към бананови републики направи една шепа хора в САЩ много по-богати и много хора в САЩ по-бедни. Обаче понеже този чичко от кликата на Станишев ще е от шепата на хранилка затова "тази практика се е доказала във времето".В България се оплакваме как политиците ни са предатели на народа, ама както виждате, и в Германия са същите лицемерни крадци.
111
3
 
14
 
! Отговори
K6 преди 4 години
Вече реших да си продам Фолксвагена чисто бизнес не купувайте тази марка , знам че поне 10 процента отива в джоба на султана и други 10 отиват за купуване на оръжия на аскера ,/

Спонсорирани публикации