Още сме в играта: Volkswagen мисли за новия завод

Надзорния съвет още не е стигнал до крайно решение
Обновена: 30 юли 2019 10:27 | 30 юли 2019 09:30,
193
Още сме в играта: Volkswagen мисли за новия завод
Снимка: архив Reuters

Volkswagen все още търси най-доброто място за новият си завод в Източна Европа, пише германският Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Премиерът на провинция Долна Саксония Шефан Вайл заяви, че Надзорния съвет на компанията все още не е взел крайно решение. Вайл също е член на Надзорния съвет.

През изминалите дни редица издания съобщиха, че компанията е избрала да инвестира в Турция, но Volkswagen отрича тази информация.

Още по темата

България също е сред евентуалните държави, които да получат инвестицията.

"Без значение какво е крайното решение, то ще бъде икономическо, а не политическо", заявява Вайл. Той съобщи още, че вероятно окончателното решение ще бъде взето на следващото събрание на Надзорния съвет. Процесът може да се проточи до есента.

Слуховете, че Volkswagen е избрала Турция за новия си завод предизвикаха критики към компанията, заради нарушаването на човешките права в страната.

Решението на компанията да изнася все по-голяма част от своята продукция в други страни, с по-евтина работна ръка, противоречи на политиката на ГСДП. Според Щефан Вайл обаче тази тактика се е доказала във времето.

По думите му, някои по-сложни задачи се извършват в Германия, а по-други производствени операции е по-добре да се извършват в страни, където цената за това е по-ниска.

"Още повече, че компанията трябва винаги да е отворена към търсене на неразвити пазари, включително и чрез продукция, ориентирана към пазара", посочва Вайл.

Премиерът на Долна Саксония посочва още, че Volkswagen има правото да присъства в редица страни.

"Затова компанията се представя добре, защото гледа на нещата не само с национални очила, но и се доказва на международно ниво в продължение на десетилетия", казва Вайл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
6
 
11
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 4 години
Ако Турция спечели...България трябва да стане по студена към Западна Европа и да пусне наркотиците от Изтока към децата на запада....сорий.Обичайте си Турция и не ни коляйте прасенцата....
109
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Без значение какво е крайното решение, то ще бъде икономическо, а не политическо"и после:"...предизвикаха критики към компанията, заради нарушаването на човешките права в страната."Не, тук политика няма, да не си помислите нещо!
108
1
 
29
 
! Отговори
aa1830 преди 4 години
Решението ще е изцяло икономическо - ще инвестират там, където ще печелят най-много. Това е единствения принцип в бизнеса. Демокрации, човешки права, евросъюзи, работна ръка, пазар беден богат всичко е прах в очите. Словакия е държава на половината на БГ, със доста по-висока средна заплата и ограничен вътрешен пазар, също с недостиг на млади хора, но произвежда 10 модела автомобили на поне три марки е на първо място по брой произведени на глава от населението.
107
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно е, че сме в играта, но не сме в плановете...
106
5
 
6
 
! Отговори
V преди 4 години
Неквалифицирания персонал е на държавна хранилка ;) и на по 5000 лв заплата Квалифицирания няма нужда от държавната хранилка. Има нужда само държавата да не му пречи с неквалифицираният си персонал който е свикнал доживотно да не бачка в частния сектор .Затова е важно да се раздруса държавната хранилка.За да не са едни и същи доказано неквалифицирани на държавната ясла.Тази държава не е частна собственост на едни и същи герберасо душмани.може дасе направи закон . 10 год. и после е частния сектор
105
2
 
16
 
! Отговори
Прав си преди 4 години
Било "нямало кадри " ами във IT индустрията как има достатъчно кадри. А ?Отговор: Вижте заплатите там !
104
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен има вариант и нашите да са се сетили да натиснат Германия чрез САЩ. Малко в стил: Ние ви купуваме летящите бракми, айде и вие да ударите едно рамо...и без това Ердоганя ви прави сечено....имате и вие интерес да го попрецакате.Ако Буци се е сетил да го направи, и Меркелица е получила обаждане от Тръмп, ще му правя евалата.
103
2
 
22
 
! Отговори
До VW преди 4 години
Стига сте философствали, дайте чисти 2000лв. заплата и вижте дали няма да се намери квалифициран персонал !P.S.Пробвайте и тогава говорете, че не съм прав ?!
102
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Икономическо, а не политическо решение". Тоест, потвърждава се, че ще е Турция. Пак click bite статия.
101
2
 
13
 
! Отговори
V преди 4 години
Един ром който гледа ромче за пари взема 800 лв чисто . И други работи му плащат .В задачата се пита колко трябва да взема един българин в държава наречена България ??? Пестин лева за да не може да си откупи живота от нагли не признаващи закона мародери на доживотни държавни хранилки ? И тка държавата да се ромилизира .Ето това прави мафията герб с помощта на прокурора .Огромен натиск над хора които не са взели и лев социали ,нито държавни хранилки и при това само защото са българи ,а не ромове
100
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците са силен но великодушен народ. На наще вълшебници ще им дадат една емблема от голф да се снимат с нея, начело с мики ***, отзаде му мамин горянин и бат боки, за вестника. И по една тарелка баклава с шам фастък да лапнат на жълтите павета, да се по радват, да се усмихнат, по едно селфи да щракнат, халал да им е.
99
1
 
1
 
! Отговори
V преди 4 години
Да вземат от където щат .Само в общата държавна каса да не бъркат ;) САМО ТОВА Е ВАЖНО . Кой ни ограбва чрез държавната хранилка Бъркайки в джобовете ни .Другото си е право на личен живот .Уж защитен от закона .А как точно го защитава закона ??? Колко има подведени под отговорност ??? Всеки трябва да си гледа неговия живот и ако някой бърка в общата каса .Дебели лилита ,гледачи на *** за пари ,държавни хрантутници ,посредници Останалото закона трябва да го забранява ;)
98
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо има ли някой който да е вярвал или още да вярва, че у нас някой ще инвестира в нещо сериозно? Дайте пример за някоя, ама сериозна инвестиция в последните 30 години!Няма и да има такива! В България няма кадри, а това се дължи на убитото ни образование. На нежеланието на ниокй да се "понапъне" и да овладее професия. И е разбираемо никой да не се напъва. За какво му е професия в държвата на чистачките, шивачките и сервитьорките?!
97
5
 
12
 
! Отговори
Boto преди 4 години
Елате в България тука ще Ви научим на контрол на умората и мениджмънт ние имаме кадри за това.Бай Петко си менажира палката от левия в десния крачол. За умората ползваме призната система - работа само в сряда и четвъртък ама не цял ден, че трябва да се прави ракия.Ако па Ви трябват "професори" по всичко от клечки за зъби до наноелектроника и пътуване във времето тук е Вашата държаваСамо за заплати се притеснявайте щото тука взимат от майка си за цигари ама за по малко от 1000лв. не фаща
96
7
 
3
 
! Отговори
V преди 4 години
фолксваген имат проблем с мениджмънта .Нямат визия за организиране на работния процес и има много конструктивни проблеми .Липсва контрол на умората . На позиции неудобни за работа се правят неща които са за друго ниво на работната среда .Проблема е смесица от лоши конструктивни решения и лош мениджмънт .При азиатците не е така .Но в тоя бранш са важни две неща .Дизайна и кредитирането .Така че само това може да ги спре
95
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но в Белгия никога не е управлявала твоята БСП и не е фалирала 6 пъти страната.Като искаш Ф 35 защо не каза на Орешарски да ти го купи?
94
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хонда на скоро затвори завода си в Турция. Вероятно ще стори същото и със завода в Англия, след като мистър Борис Джонсън, изведе държавата от ЕС. И ако трябва да си отворят завод някъде в Европа, защо да не изберат отхвърлените от Фолксваген. Други производители, предполагам също ще проявят интерес.Всяко зло, за добро.
93
6
 
4
 
! Отговори
V преди 4 години
Според мен най добре е в Русия.Ниска цена на тока и ресурсите и вече имат там завод .Ще трябва само да се разшири.В ЕС не е възможно защото се унищожават хората които искат да работят и се залага на дебелолилие ,посредници и други мацни и дебели нищоправци.В ЕС не е на мода да се бачка.Даже идеята е да не се работи.Освен това на определени географски ширини е все по трудно да се работи заради глобалното затопляне.Аз бих заложил на Русия,но самия проект трябва да е друг за да се решат най скъпите
92
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е предизборен фейк нюз. Турция ще е .
91
5
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Предлагам Бочко да купи заводчето за няколко милиарда.Пари има,Влади преведе парите за изтребителите и вече рапортува че се...натрупаха нови.Няма какво да ги правим,или да закупим поне 2-3 подводници,като едната действа в язовир Искър и води под наблюдение щъркелите в Долни и Горни Окол,защото някои действат като...дронове.

Спонсорирани публикации