Още сме в играта: Volkswagen мисли за новия завод

Надзорния съвет още не е стигнал до крайно решение
Обновена: 30 юли 2019 10:27 | 30 юли 2019 09:30,
193
Още сме в играта: Volkswagen мисли за новия завод
Снимка: архив Reuters

Volkswagen все още търси най-доброто място за новият си завод в Източна Европа, пише германският Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Премиерът на провинция Долна Саксония Шефан Вайл заяви, че Надзорния съвет на компанията все още не е взел крайно решение. Вайл също е член на Надзорния съвет.

През изминалите дни редица издания съобщиха, че компанията е избрала да инвестира в Турция, но Volkswagen отрича тази информация.

Още по темата

България също е сред евентуалните държави, които да получат инвестицията.

"Без значение какво е крайното решение, то ще бъде икономическо, а не политическо", заявява Вайл. Той съобщи още, че вероятно окончателното решение ще бъде взето на следващото събрание на Надзорния съвет. Процесът може да се проточи до есента.

Слуховете, че Volkswagen е избрала Турция за новия си завод предизвикаха критики към компанията, заради нарушаването на човешките права в страната.

Решението на компанията да изнася все по-голяма част от своята продукция в други страни, с по-евтина работна ръка, противоречи на политиката на ГСДП. Според Щефан Вайл обаче тази тактика се е доказала във времето.

По думите му, някои по-сложни задачи се извършват в Германия, а по-други производствени операции е по-добре да се извършват в страни, където цената за това е по-ниска.

"Още повече, че компанията трябва винаги да е отворена към търсене на неразвити пазари, включително и чрез продукция, ориентирана към пазара", посочва Вайл.

Премиерът на Долна Саксония посочва още, че Volkswagen има правото да присъства в редица страни.

"Затова компанията се представя добре, защото гледа на нещата не само с национални очила, но и се доказва на международно ниво в продължение на десетилетия", казва Вайл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде стига с този Фолксваген. Вече стават банални с титаничния мисловен процес, който тече в главите им вече една година. И да дойдат, не очаквайте велики немски заплати. Вериятно на поточната линия ще се вземат малко над 1000лв. ....и то в София! Който иска да ходи да сглабя Голфации и Октавиани за толкова. Аз съм пас!И да не дойдат тези, ще дойдат онези, които ще избягат от хаотичния Брекзит в Англия. Там има заводи на Хонда, Форд и кой ли още не..Вероятноста да докдат насам не е малка.
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една патица мислила мислила пък накрая се удавила. Толкова много зор за този завод за бълване на коли, то да беше поне нещо, а то коли.
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До икономикаБедна дьржава сме за завод на Фолсфаген, много бедна.Зависима от подаянията на европейските страни.Фолксваген и всички западни производители търсят точно това - бедни и зависими където да изнесат производството си и да се възползват от евтиния труд. Но Турция предложи по евтина работна ръка, просто бизнес.
87
5
 
16
 
! Отговори
Маде ин булгария преди 4 години
Уфффф що занимавате хората с глупостии .....На всеки българин му е ясно ,че завод тук няма да има!Тук и фирма за дървени дъски за рязане не би направила завод ....то и дърветата ни изсякоха а и салам няма да има за рязане след като и прасетата ни избиха...
86
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименПърва е по смъртност, защото вие от БСП три пъти фалирахте България при вашите управление - Луканов, Виденов и Орешарски през 2014 г!И преди 1989та при Тодор Живков България фалира три пъти - общо 6 пъти фалираха България. Ужас! Добре че дойде демокрацията и американското патньорство, затова сега ще изтеглим няколко милиарда заем да платим на американците 50 годишните самолети.
85
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 101На става въпрос за СУ стaва въпрос за F-35 как може Белгия да купи 8 броя F-35 за по малко пари от нас...
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо да не изтеглим заем и защо ти като беше на власт не купи чисто нови СУ на два месеца?Кое ти попречи да купиш чисто нови Си вчера произведени?
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Южен поток" бе отменен от България през есента на 2014 г., поради украинската криза и след посещението на американските сенатори, водени от вече покойния Джон Маккейн, който в крайна сметка поиска ултимативно от София да се откаже от проекта с Русия.
82
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първа е по смъртност, защото вие от БСП три пъти фалирахте България при вашите управление - Луканов, Виденов и Орешарски през 2014 г!
81
4
 
2
 
! Отговори
нормален Българин преди 4 години
Само русофилите имат на устата пяна от злоба и яд за 50 годишните F-16, нормалните българи се радваме на 50 годишните модернизирани американски самолети, а които ще изтеглим заем и ще платим предварително кеш.
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами защо при Орешарски ти не купи самолети СУ чисто нови, какво ти попречи?Или от крадене нямаше време?
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Още сме в играта: Volkswagen мисли за новия завод"Само дето ние играем джобен пинг понг, а VW играят Висша Лига... аре стига.
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 92 Защото харчат нашите пари за таралясници...
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А като похарчиха от нашите пари за Белене и Цанков камък защо ме мрънкаше?
76
6
 
7
 
! Отговори
Богати сме преди 4 години
Имаме БВП 100 милиарда, не е като при Тодор Живков когато България фалира 3 пъти. Можем всяка година да подаряваме по 800 милиона на американските централи, по 1 милиарда на американците чрез подставената им канадска фирма Дънди прешъс, а сега ще подарим дирекно на САЩ 4 милиарда за 50 годишни самолети, за което ще изтеглим заем, но не е проблем, имаме 100 милиард БВП, а не като при Тодор Живков когато България фалира три пъти.
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо ги сърби за турците и как да се отметнат.След като,няма да са тук,спре-те да ги рекламирате.Ако ни искаха,нямаше да умуват цяла година ида дразнят.Да идат по жегите в дубай.
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 92 Защото харчат нашите пари за ***...
73
0
 
3
 
! Отговори
учен преди 4 години
Темата е за коли, то ти коментира самолети. Нашенска работа.
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със 100 милиарда БВП в ЕС и НАТО при американското патньорство България е първа по смъртност в света, всеки пети младеж е безработен, пенсионерите ровят в кофите за огризки от храна а 3 милиона българи мият улиците и слугуват в Германия и на запад.
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друго. Уж Ф били 50 годишни, а на устата ти пяна о злоба и яд. Защо така?

Спонсорирани публикации