"Не ми се обиждай, но..." с ново лице – Джок Полфрийман. Удачно ли е?

Австралиецът застана зад каузата за правата на затворниците
21 окт 2019 11:52, Нели Христова
141
"Не ми се обиждай, но..." с ново лице – Джок Полфрийман. Удачно ли е?
Снимка: "Не ми се обиждай, но..."

Преди няколко месеца във Facebook стартира кампанията „Не ми се обиждай, но“, която цели да се опълчи срещу стереотипите наложени от обществото за хората с увреждания, с различна сексуална ориентация, расова идентичност и със здравословни проблеми. Последното лице на „Не ми се обиждай, но...“ обаче предизвика лек смут. Зад табелката с надпис застана Джок Полфрийман, който отново заговори за правата на затворниците.

"Здравейте, аз съм Джок Полфрийман. Вероятно много от вас са чували какво ли не за мен. Вероятно за много от вас е трудно да разграничат манипулациите от обективните факти за това какво всъщност се случва в българските затвори“, започва публикацията на австралиеца, който не излезе от новинарските емисии през последните няколко седмици.

В нея той обяснява за тежкото положение в затворите, как "единствените хора, загрижени за затворниците, са свещениците“, за присвояването на средства и колко е важно образованието "като средство за поправяне“.

"През 2015 г. казах на един от началниците на затвора, че не разбирам защо продължавам да съм там, а той ми отговори: „Ти си тук, за да изтърпиш наказанието си.“ Аз му отвърнах: „Не, аз съм тук, за да се поправя“, пише Полфрийман. Той обяснява, че жалбите, които е пращал, често са се приемали като „конфликтно поведение от негова страна“.

"Прокуратурата, която трябва да представлява законите, избира вместо това да ги игнорира, а началниците на затворите, които трябва да поправят лишените от свобода и да ги научат да спазват законите, обявяват човек за конфликтен, именно защото спазва законите и ги използва, за да се бори срещу неправдите, които се случват пред очите му. Нима това не звучи като абсолютна лудница?“, твърди австралиеца в публикацията, заключвайки, че "българските затвори са по-вредни за обществото, отколкото са полезни“.

"Не знам какво ще стане утре. Не знам къде ще съм. Но където и да се намирам, няма да спра да водя борбата за българските затворници. Когато несправедливостта стане закон, съпротивата е дълг“, приключва текста на Полфрийман.

Разбира се, публикацията предизвика остри, но смесени коментари. Някои от потребителите във Facebook застанаха зад решението на "Не ми се обиждай, но...“ и ги поздравяват за смелостта да публикуват мнението на затворника.

Други обаче не бяха толкова възхитени от появата на Полфрийман в страницата.

"Съгласна съм с каузата,но след целия шум точно Полфрийман не е лицето, което да застане зад каузата. Съжалявам,но след такова престъпление трябва да си смирен, а да не се изказваш като "борец за правда", написа един от потребителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
15
 
8
 
! Отговори
вЕтъра на ПОДмяната преди 4 години
МАЙ. мунката на български хелзински комитет !Псхихопат възхваляван като герой ,чудесен пример за подрастващото поколение.Следващите лица може да са от ислямска държава ,защо не ? Нали кампанията е да рекламираме другото лице на злото ? ОТВРАТЕН СЪМ ЧЕ НЯМАМЕ НИКАКВА ДЪРЖАВА .
34
8
 
12
 
! Отговори
до Оня преди 4 години
Не ми се обиждай, но за убийство се лежи в затвора.
33
8
 
13
 
! Отговори
Оня преди 4 години
До Анонимен 40Не ми се обиждай, но не е трябвало да влиза изобщо
32
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми се обиждай, но защо си извън затвора?
31
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ви казах, че този е психопат.
30
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"с различна сексуална ориентация, расова идентичност и със здравословни проблеми."След 12 години затворническа булка, е разбирамо защо Джорджина е станала рекламно лице на лицата с различна сексуална ориентация.
29
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом човекът се хвърли сам да защитава друг срещу 15 дрогирани скинара, заслужава си да бъде одобрен.
28
8
 
23
 
! Отговори
гост преди 4 години
Нека за момент изключим за какво е бил в затвора. Факт е, че напоследък покрай Иванчева, Баневи и др., видяхме условията в затвора. Полфрийман е прав, че е в затвора, за да се поправи, това е идеята, истинската. Идеята за която иска да се бори е похвална и за куража, който има. Затворниците, трябва да работят и да се образоват. За да придобият друга ценностна система, различна от бандитизъм и грешна представа за демокрация
27
2
 
9
 
! Отговори
толерантен преди 4 години
Да кандидатира за кмет на София, от ДайБългария, вместо оня, пор но архитеткта.За да е лудницата пълна.
26
12
 
22
 
! Отговори
Справедливост преди 4 години
В една реална правова държава, където спорпвете се решават с факти , а не с партийни книжки на бащи в амок, в затвора щяха да взлязат голяма част от наркоманските приятелчета на Андрейчо падналия герой, скинар, ултрас, както и баща му при последвалите му действия!Живеем в държава където 20 години се краде и разсипва БФС явно и публично от 1-2 известни на всички, докато не излезе великия вожд и каза да бъде сменен. Всеки народ си зсаслужава управниците! За австралия - австралийци, за нас - тиква!
25
14
 
12
 
! Отговори
шорош преди 4 години
Както е тргнало, ще успеем да пробутаме убиеца за човек на годината, с любезното съдействие на угодническите медии.(Явно това е новият проект на социалните архитекти - след натрапването на сексуалните девиации, сега ще популяризират убийците).
24
10
 
24
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
И мен да ме нападнат 15 надрусани скинарчета с чувство за безнаказаност и аз ако имам нож ще ръгам където ми падне. Да не си мислите, че ще се оставя да ме пребият или убият като куче, просто защото им е кеф? Полфрийман изобщо не трябваше да влиза в затвора, ако става на въпрос
23
10
 
19
 
! Отговори
Да уточним преди 4 години
Уиец - когато от хулигански подбуди заедно с 15-те си приятели нападнеш сам човек, чужденец, с цел да го нараниш тежко или да го убиеш.Самозащита - когато те нападнат 15 пияни и дрогирани младежи (над 18 годишна възраст не са деца, колкото и платени комунистически медии да повтарят за горките деца - деца са само на родителите си!) и при САМОЗАЩИТА раниш смъртоносно един от нападателите си!Аз съм изключително благодарен на австралиеца Джок, че ни отърва от въпросния Андрей и разчупи статуквото!
22
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
цялата работа е тоя идва по покана на някое НПО в България, уж да защитава правата на малцинствата! Айляшка работа работа, обикалят по цял свят, плащат им да прокарват идеите на който трябва, а те си пият и друсат на воля. та така Джок дошъл в България и си зел мачете да си се разкарва из София и една вечер се надрусал и напил и гледа някви момчета наказват някви роми и вършат работата на полицията и той зел нещата присърце за които му плащат и заколил едното момче! Това е с две три думи
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много глупаво постъпиха партиите като не го изпидираха бързо ...Сега ще вземе да се кандидатира и за омбудсман.Но то нивото е толкова ниско тук че се занимаваме с него вече два месеца.Да си взема паспорта и да се маха ..
20
7
 
13
 
! Отговори
13 преди 4 години
Разбрал как работи системата ***, Джок е идеален бивш затворник, момче за обществени поръчки и еврофондове, на Тъмночервената мафия. Положил клетва, че ще остане в България и ще им помага да крадат, платил на съдия да го пусне, та той си е нашенец, модерен *** борец за права.
19
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този човек някой му казва какво да говори, как да говори, как да се представи пред обществото и в медиите, за да убеди хората, че е невинен, не е убиец, поправил се е и т.н. Някой много умело го консултира.
18
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗабрана на всики атибългарски НПО-та!Да започват от Русофили
17
13
 
26
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
А ти май забравяш , че това младо момче заедно с останалите си наркомански приятели скминари, общо 15-16 души нападат въпросния Джок, с обичайната си наглост и чувство за безнаказаност (тати е велик червен депутат и ще оправи нещата). Този път обаче не попадат на Гошко от София, на когото още баба му е казала, да си седи кротичко ниско долу и да не се обажда много, че при нас е така. Да, но дойде австралиеца, който не знае, че при нас робите са на почит и им разкъса нечистоплътните връзки!
16
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глей са българския *** манаталитет как ще направим от убиец ....герой борец за свобода !