Как да спасим Земята? По-малко месо, дрехи втора ръка, колело...

Делегациите на ООН съветват как да опазим планетата
6 дек 2019 19:45, Нели Христова
94
Как да спасим Земята? По-малко месо, дрехи втора ръка, колело...
Снимки: Reuters

Какво са готови да изоставят хората, за да се борят с климатичните промени? По време на срещата COP25 на ООН в Мадрид, BBC задава този въпрос на хора от различни делегации.

"Не използвам лекарства от аптеките. Използвам само натурални лекарства. Ценя и растенията ни, които са изложени на риск заради обезлесяването“, казва Тайли Терена от Бразилия.

"Изключвам си телефона, когато нямам нужда от него. Опитвам се да го използвам за по-малко от час или половин ден“, твърди Джейкъб Уелнц от САЩ.

Телия Фреуен от Самоа твърди, че практикува само минимализъм, което означава да консумира по-малко.

"Купувам дрехи втора ръка и подобни неща“, каза тя.

"Ходете повече по магазини за дрехи втора ръка и яжте по-малко месо. Използвам само градския транспорт и се опитвам да карам колелото си повече“, съветва Хана Брунс от САЩ.

"Дъщеря ми стана вегетарианка. Това лято се преместихме в нов дом, за да можем да вървим, да караме колело или да хванем влака за работа“, казва Софи Хебден, Великобритания.

Според Аденике Оладосу от Нигерия, хората обичат да държат лампите около себе си цъкнати. Тя съветва всеки да се опитва да изключва лампите, дори и да е сумрак навън.

"Карайте по-малки коли. Аз следя винаги колко гориво гори колата ми. Какво количество боклук се генерира от това, което правя“, казва Албулрахаман Али Ал Мустафа от Катар.

Габриел Гуарна от САЩ пък се опитва да използва възможно най-малко пластмаса.

"Трудно е. Това е промяна изцяло на начина на живот, но е важна промяна, за да спасим планетата си“, твърди тя.

"Трябва да виждаме планетата като наш дом. Ако мислиш индивидуално, никога няма да постигнем нищо. Като родители, ние трябва да научим децата си, да са отговорни към опазването на околната среда“, съветва Франсиско да Силва Пиярно от Бразилия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарим за поредната порция кашерни мисли. А защо не по-малка раждаемост в Африка и Азия? Или не отговаря на интересите на богоизбраните? Те самите ще спрат ли да похапват месо или това е тяхно изконно право, а по-малко месо ще има само гоите? Нещо като по времето на сухия режим в САЩ - еврейската общност си издейства изключване от сухия режим, защото религията им изисквала да пият. Коментарите са излишни, мои мили гои!
56
1
 
3
 
! Отговори
До 62 преди 4 години
По-добре е в асансьора защото така ще бъде вдишано и рециклирано от други хора и няма да се отдели в атмосферата. Ако пък някой повърне, това не предизвиква глобално затопляне.
55
2
 
12
 
! Отговори
КралиМарко преди 4 години
Само като гледам какви са световните лидери..и останалите кат нашата балка...и от тези да очаквате, загриженост, мисъл, човещина..логика и предвидимост..От тези да очаквате грижа за планетата..*** тази планета им е бойно поле бре, дойна крава за стрижене и доене на блага, а простоооолюдието човешко се държи перманентно в бедност и жажда..за всичко,а всичко се продава..и планетата също..Пътуваме вече, даже мнозина не го осъзнават с каква скорост се движим, че лъжа им се чини..тепърва се въоръжават
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Присъединявам се към колегата с идеята за самоубийства. Само да препоръчам да го правят в морета и океани, за да има храна за рибите.
53
6
 
1
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Споко бе! Светът се променя, но пък и ние се адаптираме към промените. Хората винаги сме правили така и владеем света.Проблемът е, че станахме твърде много. Време е да редуцираме населението на планетата с 3/4.
52
1
 
7
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Всеки с перверзията си.
51
8
 
7
 
! Отговори
До 55 преди 4 години
Виждам че си необратимо полиран мозък, но все пак ще попитам - за какво вече е късно? И като не ти харесват капиталистите, отиваш в комустическия рай КНДР.
50
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябваше преди 30 години да се предприемат мерки за опазване на природата и климата. Сега вече е късно. След като се преобърне каруцата пътища много. Капиталистите до каквото се докопат го унищожават.
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да си смразяващо *** да мислиш, че спасяваш планета! От какво са тръгнали екоталибаните да спасяват планетата? От човечеството, буквално! Това са радикализирани фанатици, които смятат за добре да унищожат цивизацията, да спрат прогреса и да редуцират население, без значение как, с други думи завършени социопати. Да се върнем към първобитното - технологиите са лоши и трябва се забранят, трябва да живеем в лишения, да гладуваме, да мизерстваме и т.н. екоталибански правоверни лозунги.
48
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грета какво мисли по въпроса за пускането на водата в клозета?
47
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересното е че всеки собственик на магазин за дрехи втора употреба носи чисто нови дрехи а клиентите му носят стари.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безумен въпрос с очаквано безумни отговори.
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хем претендираме за екология хем произвеждаме *** .*** пример преди 50години обикновена лампа издържаше години сега седмица две .Примери бол .
44
0
 
12
 
! Отговори
Зеленясал преди 4 години
Явно тази конференция COP 25 , е своего рода събор на откачалките . Аз пък нищо не желая да жертвам за измислените от тях кризи . Също така нямам желание да връщат цивилизацията ни 100 години назад .
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак почнаха ,не консуматора е виновен а готвача.
42
0
 
11
 
! Отговори
M преди 4 години
Държат лампите цъкнати?? Сериозно ли "цъкнати"?:)
41
0
 
10
 
! Отговори
Еколог преди 4 години
Ако имате "Глобално затопляне" и в същото време имате увеличаване на популацията, значи от научна гледна точка климата се ОПРАВЯ, а не разваля!
40
2
 
13
 
! Отговори
Отегчен преди 4 години
Какви са тези глупости ?!По-малко месо щяло да оправи планетата.Ми кажете го на Цар Лъв.А не е ли правилно да сменим старите АЕЦ и т.н. отровни заводи със съвременни технологии, които ги има отдавна, но клика сребролюбци ни държат в миналото.Фейк нюз за пореден път, и за пореден път ще има *** да се вържат.
39
5
 
3
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
При предните три периода на глобално затопляне през последните 3200 г. резултата е разруха в световен мащаб заради войните причинени от миграцията на 25% от световната популация към умерените ширини.Бързото и ефикасно решение е военно.2,5 млрд човека по-малко и край на проблемите.Няма как да стане нали?Не и след като света се управлява от жени и мъже с женско мислене,които искат хем тортата им да е цяла,хем да хапват от нея
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имаше някакъв проблем с екологията или климата, населението щеше да намалява, а не да се увеличава. Това е фундамента на науката "Екология". Увеличаването на популацията означава, че средата става все по-благоприятна.