Как да спасим Земята? По-малко месо, дрехи втора ръка, колело...

Делегациите на ООН съветват как да опазим планетата
6 дек 2019 19:45, Нели Христова
94
Как да спасим Земята? По-малко месо, дрехи втора ръка, колело...
Снимки: Reuters

Какво са готови да изоставят хората, за да се борят с климатичните промени? По време на срещата COP25 на ООН в Мадрид, BBC задава този въпрос на хора от различни делегации.

"Не използвам лекарства от аптеките. Използвам само натурални лекарства. Ценя и растенията ни, които са изложени на риск заради обезлесяването“, казва Тайли Терена от Бразилия.

"Изключвам си телефона, когато нямам нужда от него. Опитвам се да го използвам за по-малко от час или половин ден“, твърди Джейкъб Уелнц от САЩ.

Телия Фреуен от Самоа твърди, че практикува само минимализъм, което означава да консумира по-малко.

"Купувам дрехи втора ръка и подобни неща“, каза тя.

"Ходете повече по магазини за дрехи втора ръка и яжте по-малко месо. Използвам само градския транспорт и се опитвам да карам колелото си повече“, съветва Хана Брунс от САЩ.

"Дъщеря ми стана вегетарианка. Това лято се преместихме в нов дом, за да можем да вървим, да караме колело или да хванем влака за работа“, казва Софи Хебден, Великобритания.

Според Аденике Оладосу от Нигерия, хората обичат да държат лампите около себе си цъкнати. Тя съветва всеки да се опитва да изключва лампите, дори и да е сумрак навън.

"Карайте по-малки коли. Аз следя винаги колко гориво гори колата ми. Какво количество боклук се генерира от това, което правя“, казва Албулрахаман Али Ал Мустафа от Катар.

Габриел Гуарна от САЩ пък се опитва да използва възможно най-малко пластмаса.

"Трудно е. Това е промяна изцяло на начина на живот, но е важна промяна, за да спасим планетата си“, твърди тя.

"Трябва да виждаме планетата като наш дом. Ако мислиш индивидуално, никога няма да постигнем нищо. Като родители, ние трябва да научим децата си, да са отговорни към опазването на околната среда“, съветва Франсиско да Силва Пиярно от Бразилия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-лесно ще е да бъдат избити 3-4 милиарда от населението. Южна Азия, Афика, Близкия Изток и Америкате трябва да бъдат изчистени.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търси се контрол над масите. Какъв по-добър метод от това да ги изплашиш, че заради тях планетата е застрашена?
15
0
 
5
 
! Отговори
Д-р Диня преди 4 години
А бе може да съм Зелен отвънка, ама отвътре бе ме знаете какъв съм. Може и Червен да съм...
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Екофашистите не трябва даимат деца така ще сеотървем от лошия материал.
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кастрирайте африканците и ще се оправят нещата.Африка преди 100 години са били 200 милиона сега са 2 милиарда.След 100 години ще са поне 25 милиарда може дори 30 милиарда.Нали сте виждали африканско гето с колибите от тенекия и шперплат и камарите мършяви сополиви пищящи деца навсякъде търкалящи се в локви помия и кал?Е така ще е навсякъде след 100 години .Екология?Каква екология бе ще и направят 5 деца и ще я изядът от глад екологията.Смешници.
12
3
 
4
 
! Отговори
fact преди 4 години
аз съм за радикарниа подход.ного човекобройки има по земята дрогаре.Айде ена убава война, айде 500 милки и земята - спасена.Слочаено да сте се светнали, че може би, ше и е по-гот кат пустиня без досадни органични?
11
1
 
12
 
! Отговори
Перничанин преди 4 години
Държавата ни помага да сме зелени, вече не хабим вода, не са къпем, не тровим водата с препарати, че играе винкело ей.
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Празни приказки може да се говорят 100 години и Грета Минета да обикаля на катър. Промяната може да започне от най големите и богати било производители или държави. Утре ЕС забранява полиетилена за вода, сакове и разни други и приключваме. Яки глоби и закриване на производства и точка. Да ама никой от тия дърляци и Грета Минета не могат да дадат наклон на Кока Кола, Нестле и много други
9
0
 
6
 
! Отговори
Нъци! преди 4 години
Ей са ще напиша тук един коментар, може и безсмислен да е, но важното е, че за да бъде публикуван този мой коментар и за да го изчетете, ще се изхарчи ток, колкото от едно малко изсечено дърво в Амазония.Нъци!
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо щураво,като фейк.Е ,как да носядрехи свалени от който и да е. Да мупонасям негативите.Можа да са свал- ени от умрял.Кажете колко ядрени опитасе правят,от които слънцето не е жълтоа бяло.Какви химикали се използват.Защо поголовно се изсича всичко.Всичко се знае,но ни дават да ручамежабета.Ще ходя с аба ,но втора употребаНИКОГА.
7
3
 
21
 
! Отговори
Грета Тунберг преди 4 години
Да ходим по нужда в храстите, да се откажем от тоалетните - да спазим Земята!
6
2
 
18
 
! Отговори
Оня от горе преди 4 години
Земята/природата/сама ще се спаси, вие мислете за хората/себе си/..... Нещастници
5
3
 
14
 
! Отговори
преди 4 години
По малко месо ?Тези да не са откачили !
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно домашно куче отделят въглероден двуокис колкото една кола среден клас. Но никой прородо защитник не реве срещу кучетата, въпреки че те са нещо без коет може, но реват срещу колите без които не може да ходиш на работа и няма развитие. Собствениците на кучете не може да ги издоиш с данъци да правиш кинти, защото ще се откажат от кучето, но собсвениците на автомобили и автопроизводителите може да плащат милиарди екофашистите да си пълнят джобовете.
3
3
 
16
 
! Отговори
Категорично преди 4 години
Всички екосектанти по лудниците!
2
1
 
5
 
! Отговори
Тротимен преди 4 години
И тротинетки, и тротинетки. Лет'с *** гриййн мен, йеееее!
1
4
 
12
 
! Отговори
Еко-наглост преди 4 години
"Трябва да виждаме планетата като наш дом. Ако мислиш индивидуално, никога няма да постигнем нищо. Като родители, ние трябва да научим децата си, да са отговорни към опазването на околната среда, съветва Франсиско да Силва Пиярно от Бразилия.Тук сме на гости, какъв дом... Даже не на гости, а на училище. Кога успя да придобиеш Земята че да ти стане и дом. Екофашистите си мислят, че Земята не може да се защити сама, те са себе си не могат да оправят, Земята ще спасяват.