Норвегия сред най-добрите държави за отглеждане на деца. Къде сме ние?

Най-добрата държава в света е Швейцария, България е 58-ма
16 яну 2020 19:33, Нели Христова
279
Норвегия сред най-добрите държави за отглеждане на деца. Къде сме ние?
Снимка: Pixabay

Коя е най-подходящата държава за отглеждане на деца? Ако разчитате на добро образование за децата си, най-вероятно трябва да изберете САЩ. От 2016 година насам Америка е на върха в тази категория според проучването на  Best Countries Report. Но ако сред факторите ви са безопасност, полово равенство, добри семейни закони, зелен начин на живот и човешки права, то трябва да се огледате за дом някъде другаде.
САЩ попада под номер 18 в класацията за най-добрите държави за отглеждане на деца, като над него са много държави от Европа, Канада и Австралия.

Най-добрите държави за отглеждане на деца

Обичайно на върха на класацията са Дания, Швеция и Норвегия.

“Тези страни дават щедър отпуск по бащинство и отпуск по майчинство, предлагат безплатно предучилищно образование и имат добри системи за обществено образование“, обяснява  Дейдър Макфилипс, старши редактор на U.S. News & World Report. По-думите му САЩ е толкова назад в класацията заради безопасността. Именно в тази категория, Америка е на 32-ро място.

На четвърто място е Канада, следвана от Нидерландия, Финландия, Швейцария и Нова Зеландия, Австралия и Австрия. Великобритания попада под номер 11. България се подрежда на 42-ро място.

Кои са най-добрите държави като цяло?

Изследването на Best Countries Report е изключително голямо – то включва 73 нации, които са разделени по 65 различни показателя.

За четвърта поредна година най-добрата държава се оказва Швейцария. Канада се промъква на второто място следвана от Япония, Германия, Австралия и Великобритания. САЩ се озовава на седмо място и макар това да е по-добро класиране от миналата година, е по-зле от позицията им през 2016 г. - тогава е заемала 4 място. Тук България се класира на 58-мо място.

В категория за влияние и сила САЩ обаче заема първото място, но и пада драстично в една от най-важните класации – тази за вярата на народа.

"В Америка вече няма доверие. С 50% е спаднала вярата в САЩ откакто започнахме това проучване през 2016 година“, казва Макфилипс. Заради Brexit Великобритания също прави най-големият си спад.

В топ 3 на най-силните държави, разбира се, са Русия и Китай, а след тях се нареждат Германия, Великобритания и Франция.

В категорията за Качество на живот на гражданите водачи са Канада, Дания, Швеция, Норвегия и Австралия. България се класира на 35-то място.

А държавите, които са най-отговорни за човешките права, равноправието между половете и свобода на религиите са Швеция, Канада, Норвегия, Холандия и Дания. В тази категория България е на 36-то място.

След САЩ в категорията за държави с най-добро образование са Великобритания, Канада, Германия и Франция, като тук България е на 43-то място.

За пенсиониране най-подходящи са Нова Зеландия, Австралия, Швейцария, Испания и Люксембург. България е на 35-то място. А за жените най-добри са Дания, Швеция, Холандия,  Норвегия и Канада. България се нарежда на 30-то място.

Държавите, които са най-"зелени“ и отговорни към климата са Швеция, Швейцария, Финландия, Япония и Норвегия. Тук България е на 54-то място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
1
 
6
 
! Отговори
божееееее преди 4 години
До 7 клас учат само четене и смятане ... пълна олигофрения.И зачитат пияните ученици - не ги закачат до 3-ия час.
207
0
 
15
 
! Отговори
kaputt преди 4 години
във всяка една от европейските страни е супер да се живее ако си: евродепутат, архитект, съдия, хирург, бизнесмен с активи над 20 млн евро, висш мениджър и т.н. разбрахте смисъла, всички останали под тази каста ще бъдат изложени под ударите на закона ,държавната престъпност, уличната престъпност, корупцията, обедняване и т.н. , ако си в горната каста за теб законите не важат ако си в долната каста си обречен и никога, запонете никога няма да ви позволят да се изкачите при тях
206
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжете!
205
1
 
16
 
! Отговори
Онанимен преди 4 години
Норвения е богата, но много далеч от добър начин на живот. Скандинавските страни - също. Неслучайно голям брой финландци дойдоха да живеят в България, шведи и т.н. Аз не бих отишъл там, не бих и препоръчал на когото и да било.
204
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същите тези изследвания ни показват скандинавците като най-щастливите хора, щото имали най-много пари. В същото време депресията и самоубиствата в Скандинавия са като епидемия. Откъде ли идват тези противоречия? Ами от едно и също място. Същите тези юнаци ни убеждават, че днес хората живеели повече, но премълчават, че статистиката се води от 1920 г. - когато е бумът на индустриализацията. А преди това? В селата - средна продължителност - над 80 години. Но за това не говорят.
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахахахахахаДано! Стискай палци!
202
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Относно Норвегия - пишете в гугъл "Норвежка служба за "защита" на децата барневарн и започвате да четете. Не ви трябват хорър-трилъри, ако си имате барневарн. Само да допълня - в цяла Европа, по закон, на всеки няколко осиновени деца, поне едното трябва да е дадено на хомосексуална двойка, за да нямало дискриминация. Това е по закон. С други думи, ако службата не дава поне четвърт от децата на такива двойки - плаща глоби.ПП. Как мислите, дали на бюрократите им пука за децата? Помислете хубаво.
201
0
 
15
 
! Отговори
шит преди 4 години
Като гледам поведението на пияните норвежанки по слънчака явно статията е поръчкова
200
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално - п-е-д-о-ф-и-л-и-т-е по традиция обръщат специално внимание на децата, а Норвегия и цялото скандинавие са именно п-е-д-о-ф-и-л-с-к-а култура. Що се отнася до това, дали в Норвегия ти взимат децата - да, взимат ги. Службата за "защита" на децата барневарн /дейно участвали и във възпитнието на Брайвик, но доста мълчаливи по темата/ е държава в държавата, корумпирана и мрачна, изпълняваща странни поръчки на странни хора, неслучайно осъдена и все още съдена в Страсбург.
199
1
 
22
 
! Отговори
С такива статии, преди 4 години
ни приспиват да не скочим когато почнат да приемат закона за детето сега напролет.Дупедавците затва туриха това човешко недоразумение за социален министър.Ама като гледам как върви дотогава ще са подали оставка.
198
0
 
11
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Модраторче, що триеш коментарите на тия дето хулят тъпaka от 204 ком , а него не въпреки , че нарича сума ти хора - "нещастници"?
197
17
 
6
 
! Отговори
оня преди 4 години
А бе я ми припомнете. Този мит дето в Норвегия само те чакат да си погледнеш детето и веднага трима социални работници ти го взимат и го дават на гей-двойка с мазе с решетки на прозорците не тръгна ли от някакъв текст във Фейсбук за судебно дело за попечителство над дете при развод?
196
31
 
4
 
! Отговори
УЖАС преди 4 години
Всички *** тук дето мразят скандинавието,защото са гледали Карбовски, вън и отивайте в републиките, там няма ***, нещастници.
195
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както е казал N164 "Добре дошли в обърнатия с краката нагоре свят на Сатаната, където черното е бяло, кривото е право, содомиите са семейна ценност" - това са то съвременните ценности, тук всичко е ясно, "Надежда всяка тука оставете".А как БГ се озова на 30 място за пенсиониране и на 43-то място по образование? След като всички знаем, че се изискват 40г. и то осигурителен стаж/не трудов, както беше преди/ и масово хората се назначават почасово и работят за малки заплати
194
4
 
12
 
! Отговори
Киро Хикса преди 4 години
За вас незная, но за себе си откривам поразителна прилика между днешните грантаджии на ционистките НПО-та и едновременшните ятаци, партизани, ремсисти, тесни социалисти и т.н. долна *** от майцепродавци, крадци на кашкавал и продажници за по няколко сребреника!
193
3
 
16
 
! Отговори
хахахахахаха преди 4 години
Хахахах леле чета коментарите и не мога да повярвам, само глупавите хора не могат за зацепят колко ги подвеждат и агресивно постелят глупостта си пред другите да я видят. Дано ни изритат от ЕС най-накрая.
192
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още като прочетох в заглавието - "Къде сме ние?" и ми стана ясно, че сме на дъното и без да чета статията :)
191
16
 
6
 
! Отговори
Овца преди 4 години
то новините за *** са си измислени точно за най-глупавите маси, нали овцете трябва с нещо да ги държат в страх и понеже са достатъчно глупави се пускат всякакви анти европейски слухове.
190
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да си пълен ***, човек с минимална обща култура и никакъв житейски опит да вярваш, че масово се изнасилвали деца отвеждали и тнт в Нрвегия от семействата им. Докато в България имахме Владо Кузов и продаваме деца в Гърция. Ако обърнем монетата и теглим чертата и сме достатъчно грамотни да разбираме статистиката, ще видим как тук всъщност сме мястото в Европа, където децата ни са най-незащитени, малтретирани и изложени на риск. Но глупавите хора никога няма да разберат това.
189
5
 
8
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 187 (Бобо)Да бе, то га че в България хора не се палят с туби бензин, не скачат от балконите на високите етажи, а ако са военни и полицаи, или изобщо имат достъп до огнестрелно оръжие изобщо не се гърмят в главата!Самоубийствата ни станаха май национален спорт?

Спонсорирани публикации