Норвегия сред най-добрите държави за отглеждане на деца. Къде сме ние?

Най-добрата държава в света е Швейцария, България е 58-ма
16 яну 2020 19:33, Нели Христова
279
Норвегия сред най-добрите държави за отглеждане на деца. Къде сме ние?
Снимка: Pixabay

Коя е най-подходящата държава за отглеждане на деца? Ако разчитате на добро образование за децата си, най-вероятно трябва да изберете САЩ. От 2016 година насам Америка е на върха в тази категория според проучването на  Best Countries Report. Но ако сред факторите ви са безопасност, полово равенство, добри семейни закони, зелен начин на живот и човешки права, то трябва да се огледате за дом някъде другаде.
САЩ попада под номер 18 в класацията за най-добрите държави за отглеждане на деца, като над него са много държави от Европа, Канада и Австралия.

Най-добрите държави за отглеждане на деца

Обичайно на върха на класацията са Дания, Швеция и Норвегия.

“Тези страни дават щедър отпуск по бащинство и отпуск по майчинство, предлагат безплатно предучилищно образование и имат добри системи за обществено образование“, обяснява  Дейдър Макфилипс, старши редактор на U.S. News & World Report. По-думите му САЩ е толкова назад в класацията заради безопасността. Именно в тази категория, Америка е на 32-ро място.

На четвърто място е Канада, следвана от Нидерландия, Финландия, Швейцария и Нова Зеландия, Австралия и Австрия. Великобритания попада под номер 11. България се подрежда на 42-ро място.

Кои са най-добрите държави като цяло?

Изследването на Best Countries Report е изключително голямо – то включва 73 нации, които са разделени по 65 различни показателя.

За четвърта поредна година най-добрата държава се оказва Швейцария. Канада се промъква на второто място следвана от Япония, Германия, Австралия и Великобритания. САЩ се озовава на седмо място и макар това да е по-добро класиране от миналата година, е по-зле от позицията им през 2016 г. - тогава е заемала 4 място. Тук България се класира на 58-мо място.

В категория за влияние и сила САЩ обаче заема първото място, но и пада драстично в една от най-важните класации – тази за вярата на народа.

"В Америка вече няма доверие. С 50% е спаднала вярата в САЩ откакто започнахме това проучване през 2016 година“, казва Макфилипс. Заради Brexit Великобритания също прави най-големият си спад.

В топ 3 на най-силните държави, разбира се, са Русия и Китай, а след тях се нареждат Германия, Великобритания и Франция.

В категорията за Качество на живот на гражданите водачи са Канада, Дания, Швеция, Норвегия и Австралия. България се класира на 35-то място.

А държавите, които са най-отговорни за човешките права, равноправието между половете и свобода на религиите са Швеция, Канада, Норвегия, Холандия и Дания. В тази категория България е на 36-то място.

След САЩ в категорията за държави с най-добро образование са Великобритания, Канада, Германия и Франция, като тук България е на 43-то място.

За пенсиониране най-подходящи са Нова Зеландия, Австралия, Швейцария, Испания и Люксембург. България е на 35-то място. А за жените най-добри са Дания, Швеция, Холандия,  Норвегия и Канада. България се нарежда на 30-то място.

Държавите, които са най-"зелени“ и отговорни към климата са Швеция, Швейцария, Финландия, Япония и Норвегия. Тук България е на 54-то място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
9
 
12
 
! Отговори
човек преди 4 години
Абе, скандинавието си е скандинавие, няма какво да си говорим!Честно казано, от всички държави в които съм бил, Швеция ми харесва най-много!Там има истински социализъм и всичко им е безплатно наистина!Ударих си главата - веднага ме заведоха да ми бият инжекция против тетанус. Не само че не ми искаха пари а и паспорт не ми поискаха, нищичко!Нито питат дали си осигурен!А в България имаше КО-МУ-НИ-ЗЪМ!
187
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българчетата се котират много добре в Норвегия
186
8
 
12
 
! Отговори
шведка преди 4 години
Норге била социална държава. Ами що скачахте да махате социалистическа България бре, главочи ? Да го Д сега.
185
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скандинавските либерасти са си платили и хоп изненадващо са първи - браво така се прави, ей това е истината.
184
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 181Социалните държави са за загубеняци дето все чака някой да им обърше 3адника.
183
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В скандинавска държава не бих прекарал повече от седмица, пък като ли да искам да отрасна там. Студено, мрачно, скъпо и тъпо.
182
5
 
31
 
! Отговори
Хан Тервел преди 4 години
"Норвегия е сред най-добрите държави за отглеждане на деца..." от педофили!
181
2
 
28
 
! Отговори
Бобо преди 4 години
Скандинавските държави държат първите места по брой самоубийства. Защо ли?
180
16
 
17
 
! Отговори
Хахахахах преди 4 години
Еййй, като започнем едно плюене по хората... Ама какво било, ама що било, поръчкова статия и т.н. Всеки да си живее където иска и където може. На един му харесва да има ред, на друг - не. Един иска да му е чисто, друг мечтае да тропне хорце в калта. Един се притеснява, че на някой някъде може би са му взели детето, но не го касае, че големият мъжкар от горния етаж пребива жена си пред детето, което няй-вероятно ще стане същият изр0д като баща си.
179
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
184- ТЪЙ, ТЪЙ АКО ТУК НЕ НАМИРАШ ЗАЩИТА БРАТЯТА ЩЕ ТЕ ЗАЩИТЯТ- КРЕЩИТЕ И ОТИВАТЕ В СКАПАНАТА ЕВРОПА ДА ЖИВЕЕТЕ, НЕДЕЙТЕ БЕ, ПИЙТЕ СИ ГЕЛ ЗА ВАНА, НЕ ОТИВАЙТЕ В ЕВРОПА.
178
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Норвегия е сред най-добрите държави за живеене.В дъното на класацията е бедна българия.Кочинат@ на Европа.
177
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИКАКВА ЕВРОПА, НИКАКВА НОРВЕГИЯ, КАТО ВИ СТЕГНЕ ШАПКАТА ПРЕГРЪЩАТЕ СИЛНО РУСОФИЛИЯТА И ЗАМИНАВАТЕ ДА РАБОТИТЕ В РУСИЯ. НИКОЙ НИКОГО НЕ КАРА ДА ХОДИТЕ ДА РАБОТИТЕ В РАЗБИТА И НЕЩАСТНА ЕВРОПА, МАРШ ПРИ БРАТЯТА, ТАМ ИМА 330 МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА.
176
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И градина ще им осигурят и нови родители ще им намерят.Има по заможни родители дето уж ще им осигурят по добър живот
175
0
 
6
 
! Отговори
Dublin преди 4 години
Pak GRANTOVA statiika.Samite norvezci si go kazvat ''Barnevernett=Gestapo''taka,ce drago STADO...vodete si decicata v Raia na zemiata.Po-vuzmoznost da sa belicki i da prilicat na nas.Na takiva-NE prostavame...
174
2
 
11
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 4 години
Това ,което е написано в статията е абсолютно вярно ,но трябва да се обясни какво се разбира под "дете" в тези държави!?Бенджамен Спок казва ,че детето не е малък човек,то е друг човек!А в описаните държави са решили ,че детето изобщо вече не е човек !?То просто е продукт!
173
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До кога българинът ще се учи от фейсбук и долнопробни форуми ?!В статията става дума за СОЦИАЛНИ държави. Не като България или Сомаия. Децата имат право на детска градина, училище БЕЗПЛАТНО. И родителите им получават детски до 18 годишната им възраст, не като в България до определен доход
172
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е добра Норвегия- сама ти гледа децата- ти само ги закарай там и нямай повече грижа
171
9
 
31
 
! Отговори
СССР2 преди 4 години
Направо ми настръхват косите от тази очевидна, организирана и добре координирана атака от ***, които защитават Норвегия! Добрече има хиляди здравомислещи и будни българи, което си личи в коментарите тук, които няма да си дадат децата на европейските *** спонсорирани от норвежкия клон на световната кабалистична джендъро-юдейска мафия, която работи усърдно, за да разбие семейната институция! Няма за какво да им завиждаме на 4-те к заплата щом отнемат деца заради 1 "възпитателно шамарче!"
170
5
 
5
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Хаххх, мерси за вица ***... Иначе, на всеки по-запознат е ясно, че Норвегия е най-добра, но в отнемането на деца от нормалните им родители, и предоставянето им на педофили.
169
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НОРВЕГИЯ- МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 2750ЕВРО, РУСИЯ- 330ЛВ- ТРЯБВА ЛИ ДА ДОБАВИМ НЕЩО, В РУСИЯ СА ПУСНАТИ ПЪРВИТЕ *** КУКЛИ...ТАМ НЯМА ГЕЙОВЕ, НЯМА АЛКОХОЛИЦИ - ТАМ ПИЯТ ГЕЛ ЗА ВАНИ ОТ УЛИЧНИ АВТОМАТИ, НЯМА ПРОСТИТУЦИЯ, НЯМА БЕДНИ-ФОРБС 10% ОТ РУСНАЦИТЕ ДЪРЖАТ 80% ОТ БОГАТСТВОТО И СА НА ВТОРО МЯСТО СЛЕД ТАЙЛАНД ПО СИЛНО ИКОНОМИЧЕСКО РАЗСЛОЯВАНЕ И БЕДНОСТ, А ВИЕ РУСОФИЛИ ИЗПАДАТЕ В ПРЕВЪЗБУДА ОТ СТАЛИН, ЛЕНИН....

Спонсорирани публикации