Грейс Кели - ледената кралица на Холивуд

Вижте нейната невероятна история
26 авг 2020 22:13, Дарена Найденова
0
Грейс Кели - ледената кралица на Холивуд
Снимка: БГНЕС

Едва ли някой може да се сети за Стария Холивуд без да си спомни за актрисата Грейс Кели. Тя е незабравима персона и отдавна е определяна като олицетворение на готината и изискана блондинка, която лесно покори върховете на киното. Кели не успя да участва в много филми, но пък спечели награда "Оскар" за най-добра актриса.  

Запомнена като ледената кралица, Грейс Кели все още служи като синоним за красота, дори десетилетия след смъртта си. Актрисата идва от богатата социална сцена във Филаделфия, изкачва се на сцената на Бродуей, стига до холивудските върхове и най-накрая успява да се сдобие и с истинска корона. 
 
Богатото потекло на Кели обаче не й осигурява лесен живот. Тя бързо разбира, че елегантността и социалното положение не гарантират безгрижни дни. Дори като принцеса, актрисата е щастлива само пред камерите. Колкото и да изглежда като приказка, животът на Грейс Кели е далеч от красивата история. 
 
Ражда се в богато семейство
 
Грейс Патриша Кели е третото дете в богато ирландско семейство от Филаделфия. Ражда се на 12 ноември 1929 година.  В културно отношение семейство Кели много прилича на това на Кенеди. И двете фамилии никога не са били напълно приети в обществото, въпреки доброто си финансово положение. В средата на 20-ти век парите не са всичко. Дори и да си богат, трябва да имаш подходящото минало, за да влезеш сред елита.
 
За съжаление на семейство Кели, ирландското им потекло им пречи да попаднат сред висшата класа. Бащата на Грейс - Джак Кели, не е бил човек, който да крие богатството си. Дори и да не е бил приет сред елита във Филаделфия, той е имал също толкова луксозно имение, колкото всеки един от другите аристократи. Джак построява елегантен семеен дом в квартала "East Falls". 
 
Г-н Кели е син на ирландски имигранти и успява да забогатее чрез създаване на строителна фирма по време на Първата световна война. Той е и един от малкото, които не са засегнати от финансовата криза през 1929 година. За разлика от другите, Джак никога не се е занимавал с акции, като предпочитал да държи парите си в брой или държавни облигации. 
 
Черната овца в семейството
 
Грейс Кели произхожда от атлетично семейство. Баща й е бил трикратен олимпийски златен медалист по гребане. Майка й - Маргарет Кели, е била модел и състезателка по плуване. Джак Кели никога не е криел, че иска децата му да тръгнат по неговия път. Три от четиримата му наследници го правят, само Грейс Кели решава да се отцепи.
 
Според Vanity Fair, бъдещата актриса е била срамежлива и по-деликатна в по отношение на здравето. Тя е страдала от астма и проблеми със синусите, които я спират да започне спортна кариера. Между разочарованието, че няма да стане като баща си и трудния си характер, Грейс се превръща в черната овца в семейството. 
 
Братята и сестрите й също не били много привързани към нея. В един момент сестра й, Лизан, я заключва в шкаф. Вместо да се опита да избяга, Грейс просто стояла тихо в малкото помещение и си играела с куклите, докато някой не я открие часове по-късно. Това спокойствие направо вбесявало по-големите. 
 
Още за живота на Грейс Кели четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации