Васко Кръпката: Не съм съгласен с мрънкането

Според него твърдението, че след 10 ноември нищо не се е променило, не е вярно
10 ное 2021 22:20,
48

"Абсолютно категорично не съм съгласен с мрънкането. Нищо не се е случило - това е пораженческо мислене", коментира пред Bulgaria ON AIR музикантът Васко Кръпката.

За него твърдението, че 32 години след началото на демократичните промени такива няма, не е вярно.

Певецът си е представял демокрацията просто - да сме като западните коли, а не като трабантите. И да има свобода.

"Аз имам свободата да кажа, че не харесвам това мачовско управление на държавата. Второ - аз имам право да пътувам. Трябва да се радваме - ако търсиш само лошите неща на демокрацията, ще бъдеш нещастен. Аз търся хубавото. Естествено, че се ядосвам на лошите неща, нямам коси за побеляване", подчерта Васко Кръпката.
За него по-важният вододел на историята не е падането на Тодор Живков, а на Берлинската стена. И вярва, че музиката е правила, прави и ще прави повече от всяка една политика.

"Бутнахме стената. Отвори се вратата. Хукнахме по белия свят. Имаме един живот. Чалга възпитава, чалга управлява. Дръжте се за рокендрола и ще сте вечно млади", посъветва Васко Кръпката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 2 години
Закърпвания! :)
39
6
 
7
 
! Отговори
Подуене блус Бенд преди 2 години
Герберастията си отива !Спете спокойно господа и другари !
38
2
 
2
 
! Отговори
Кръпко Васката преди 2 години
Живейте си живота ! И шапка на тояга !Но продължаваме промяната !
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демокрацията е кратка пауза между две диктатури!
36
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунизма ще ни се види песен пред това днес - не да пътуваме ами до магазина не можем да отидем. Вместо на съветски, слугуваме на еврокомисари, пак ни обещават светло бъдеще, отново болшевишки идеологии и пропаганда като корона, зелена сделка, мигранти, отново полов въпрос - *** идеология, атеизъм и война против Бога. Кое точно се е променило, че не се вижда - вместо Троцки - Клаус Шваб. И парите скоро ще бъдат ликвидирани, лагери за неблагонадеждни се предвиждат - комунизъм пар екселанц.
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, аз не съм съгласен с отнемането на правата ми! НЕ на ШАРЕНИТЕ сертификати!
34
4
 
5
 
! Отговори
А сега преди 2 години
Да каже къде по света има демокрация Всичко е лъжа Никаде народа не управлява
33
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласен съм с Васко. Промениха се много неща, но векторът на промяната за огромното мнозинство от българския народ е надолу и назад - към колониализма, феодализма и робовладелците.
32
6
 
18
 
! Отговори
До Ямболски цървул преди 2 години
30 ..Бачкал е човекът.Не като Сидеров,който има ЕДИНАДЕСЕТ месеца трудов стаж преди да се докопа до политиката.И до субсидийте.
31
5
 
10
 
! Отговори
дърт преди 2 години
"Кръпки в джобовете, кръпки в бюджета и на естрадата - кръпка!" Радой Ралин!
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалга бате,защото премести фестивала за Гошо дето го правеше в Южния парк на голямата поляна на П.Тодоров, чак до музея земята и хората.В резултат се заселиха чалгаджии.И после питаш: ''К'во става бе хора?''А след като си построи къщата,направо спря изявите тук и хукна по света.Естествено от твоя гледна точка да пътуваме е голямо постижение,но за критиките към властта,че сме свободни не съм съгласен.Свободен си ти,от твоята камбанария като гледаш,ама я прави бизнес и критикувай да видим до кога
29
12
 
7
 
! Отговори
фен преди 2 години
Васко Кръпката - Кучето На Крайния Квартал = Buster Benton - Money Is The Name of The GameДемокрация = вече като крадем не ни водят в районното да ни бият...Предател!
28
19
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Прав е Васко. Не знам дали може да си представите как бихте се чувствали на 30-35-40 годишна възраст да не сте излизали от България. Само събота и неделя до село. И два пъти в годината на задължителни манифестации. Айде мерси...
27
21
 
19
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Този дали е бачкал като общ работник някога? И за какъв музикант се мисли,след като свири бабешки рок.
26
8
 
9
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Бат Васко и какво като тръгна по белия свят? Дори и рокендрола ти е създаден от черни. Мъди Уотърс и вдъхновение за Елвис Пресли и за Ролинг Стоунс, а ти приятел си остана емигрант дори в собствената си държава. Така де бъзика на страна, знам че знаеш кой е Мъди, гледал съм ти десетки пъти клипа на емигранти и забелязах, че имаше плакати както на Мъди така и на Джими. Станахме бели, ама трудно ще ги стигнем черните.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това говоря, заложиха на него в последстве, а той си беше резервен план, няма лошо, но знаеш ли колко хора дадохме собсвена енергия, а и нещо повече и изобщо какво стана накраяи, някой дето се издъни да дава интервюта, ало ния нито сме слаби нито сме смотани, даже помним и няма да простим на измислените звезди.
24
12
 
13
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
До АнонименНе знам, за къф сте го смятали, но аз помня Кръпката, навремето ан център ана Филибелата и ен останах с друго впечатление, освен, че е един алкохолизиран хипар;))) Аз бей метъл и мразий ипарите. Прости бея и дроги. Тва е;))) Не можеш да се надяваш на "кучето на крайният квартал", то завинаги си остава по.ми.яр!
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Васко незнам да ли четеш, (ама навремето не беше сам, както и да изглеждат така нещата, имаше и други, сега обираш някви плодове ама да знаеш скри се отказа се предадени (все тая че някой ти се кефи на песните и не разбира, но неразбира кво стана) идеята беше друга а се оказа слаб.
22
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накъдето и да се обърнете - все генерали, джипки, самолети, машини , зелени чорапи. Няма никъде такавафатмашка демокрация. Вие демократични избори ли ще правите или военен парад на Червения площад?
21
14
 
17
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Васко, Васкоооууу, музикант некадърен. Стискай всяка стотинка, че времето за пенсия наближава пък аз знам колко осигуровки си платил в живота си. Ще се влачиш до 70 и нещо за социална пенсия.

Спонсорирани публикации