Кои са хакерите от Killnet, които атакуваха България?

От февруари организацията е нанесла атака на няколко държави
16 окт 2022 22:25, Нели Христова
77
Кои са хакерите от Killnet, които атакуваха България?
Снимка: Pixabay

Кои са хакерите от „We Are Killnet“, които вчера атакуваха сайтове на множество български институции? Дейността на руската хакерска група съвпада с началото на войната в Украйна.

От февруари досега е нанесла удари по правителствени сайтове в няколко европейски държави, Съединените щати и Япония. По информация на канала на „Килнет“ в „Телеграм“, по подобен начин през април са атакували институции в Чехия, Румъния и Молдова.

През май беше блокиран за кратко сайтът на италианския Сенат, пишат от bTV.

Последваха като мишени и институции и организация в балтийските държави и Норвегия. През август беше блокирана работата на американската оръжейна компания "Локхийд Мартин" и на десетина големи летища.

Като цяло действията на „We Are Killnet“ са наказателни акции срещу държави, които подкрепят Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
1
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Зимата *** на вратата, руснаците винаги действат през този сезон. Не напразно има руска войска в Беларус, не на празно и имаше мобилизация в Русия, време е за щурм, много вероятно с тактическо ядрено оръжие по Киев и нападение от Беларус
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До адмирации - точно влязох в сайта за да видя дали има писано нещо по този въпрос... Интересно как от 10 държави в един и същ ден призоваха гражданите си за напускане на Украйна... Тъкмо ми доскуча войната и пак се заформя някаква интрига.
20
5
 
3
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Време е за страшния съд! Китай, Казахстан, Таджикистан, Узбекистан, Киргизстан и Сърбия, предупредиха всички свои граждани да напуснат спешно Укрия! Утре или в следващите дни, специалната военни операция, ще навлезе в изцяло друг формат! Най-вероятно с използване на тактическо ядрено оръжие! Пригответе мазетата, идва дълга и студена зима друзя!
19
0
 
6
 
! Отговори
Галош преди 1 година
За какви атаки на сайтовете може да се говори? Защо при 6,5 млн население тези сайтовете не могат да поемат 2 млн. съобщения? Свикнали никой да не се интересува от тяхната работа. Ами ако влезнат 2 млн души за нещо в тези сайтове, ще ги арестуват ли?
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставили са си ай пи адресите с нотариална заверка на електронните подписи.
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС е добре, не се разпада. Русия е зле, разпада се.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Звездният миг на Явор Колев - оня ***, дето искаше да забрани торент тракерите. Явка, научи ли поне какво е торент? То акъл и коса под фуражка не виреят, ама викнете някое 10-12 годишно хлапе да обясни какви глупости говори тоя. И Яворчо идва на бял кон да спасява.... ъъъ не ми е ясно кого/какво спасява?!? Бе, признайте си, че сте некадърници на държавна хранилка! Калпава dos/ddos атака и спрели 2-3 супер смотани сайта за минути? А злите "руските хакери" са зациклили яко в края на 90-те.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Потребителските цени в Германия за септември са нарастнали с 10,6%, съобщи Георг ***, президент на федералната статистическа служба.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна - без светлина, но с натовски оръжия.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ресурсите в на планетата са ограниченим, казват от Римския клуб. Не, погрешно. Ограничени са за западния свят, частично и за САЩ, но като цяло САЩ са самодостатъчни. Но за Русия - една шеста част от планетата, ресурсите практически не са ограничени. Русия разполага с изобилие от ресурси. А ЕС е обречен без ресурси и енергия, до няколко години ще се разпадне и ще се живее по зле и от Латинска Америка.
12
4
 
6
 
! Отговори
Споко преди 1 година
Споко, западът е стабилен, развиваме се. Не се разпадаме. Русия се разпада.
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво има да се чудите. Хакерът е Митрофанова и е изполвала магнитогорския VPN. Всичко е по специално поръчение от президентската зала на Кремъл.
10
1
 
1
 
! Отговори
Onkel Sam преди 1 година
haха ха...
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакви смешници без работа, това са. DoS / DDoS атаките са за децата да си мислят, че правят нещо.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кви хакери ? Тва е дос атака . Такива стават по няколко на ден по света и никъде не заместват главния прокурор на герб с дос атака . Каскета трябва да разследва сделките на мафията герб които са без конкурс . Още повече че атаката не е от българска територия и въобще не е в компетенцията на прокуратурата . Сделката за Ф16 е това което трябва да разследва каскета щото Ф16 дори не отговаря на критериите по сделката . Останалите сделки на тиквата са същите . На тройна цена за наша сметка.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ли я дъвчете тази тема. Изкарахте някакъв елементарен флъд удара на века, отблъснат с "титаничните" усилия на cloudflare, което тактично изчезна от сайтовете за да си припишат заслугите така наречените ни институции ахахах
6
2
 
8
 
! Отговори
Батето FOREVER преди 1 година
Знаели ги поименно... падам от смях :D
5
11
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами видя се че каквито са войниците на путин на украинският фронт и военният му скрап, такива са и хакерите му, щом атаките им се провалиха напълно, а службите ни даже успяха да ги хванат по бели *** и да разберат кои са, откъде са и на кой адрес живеят ... митовете за путинова раша все повече се развенчават, а накрая ще се окаже че "царят им е съвсем гол" ... кремълският психопат напълно се демаскира и обезличи пред света и от тук нататък просто ще пише хрониката на своята предизвестена смърт
4
2
 
13
 
! Отговори
Седерсат преди 1 година
Някак много нагласено ми се струва нашите служби вече да са разкрили имената и адресите на т. н. хакери. Има VPN, има TOR как разбраха и доказаха, че ударът идва от Русия, е необяснимо. Ако това са хора, успели да свалят сайтове на летища и на Локхий Мартин, дали нямаше да имат същата успеваемост с българските сайтове?
3
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
А станали ясно кой атакува изцорите за ЕП от сървъри в САЩ, Турция и Тайланд?

Спонсорирани публикации