Кои са хакерите от Killnet, които атакуваха България?

От февруари организацията е нанесла атака на няколко държави
16 окт 2022 22:25, Нели Христова
77
Кои са хакерите от Killnet, които атакуваха България?
Снимка: Pixabay

Кои са хакерите от „We Are Killnet“, които вчера атакуваха сайтове на множество български институции? Дейността на руската хакерска група съвпада с началото на войната в Украйна.

От февруари досега е нанесла удари по правителствени сайтове в няколко европейски държави, Съединените щати и Япония. По информация на канала на „Килнет“ в „Телеграм“, по подобен начин през април са атакували институции в Чехия, Румъния и Молдова.

През май беше блокиран за кратко сайтът на италианския Сенат, пишат от bTV.

Последваха като мишени и институции и организация в балтийските държави и Норвегия. През август беше блокирана работата на американската оръжейна компания "Локхийд Мартин" и на десетина големи летища.

Като цяло действията на „We Are Killnet“ са наказателни акции срещу държави, които подкрепят Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
16
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами кои, поредните путински джихадисти от войната на империята на злото с цивилизованият свят ... както виждаме кремълският военнопрестъпник не подбира средства с които да води своя свещен джихад ... освен войната която поведе с една европейска държава, той заплашва човечеството с ядреното си куфарче, а не спира да води и пълномащабна хибридна война, която включва демагогия, дезинформация, хакерски атака, шпионски действия и так далее ... време светът да отговори на злото куче със зъл прът
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двама руски шестокласници.

Спонсорирани публикации