Г-7 за разполагането на тактически ядрени оръжия от Русия: Ще доведе до ескалация

Лидерите остават твърдо зад санкциите срещу Кремъл
17 апр 2023 09:55, Нели Христова
114
Г-7 за разполагането на тактически ядрени оръжия от Русия: Ще доведе до ескалация
Снимка: БГНЕС

Министрите на външните работи на Г-7 се споразумяха да продължат подкрепата си за Украйна и да запазят санкциите срещу Русия, както и да си сътрудничат за затягане на контрола върху спазването на ограничителните мерки. Това стана ясно от тяхно изявление във връзка със ситуацията в Украйна по време на сесията на външните министри на държавите от Г-7 в Япония.

„Г-7 потвърди, че ще запази строгите санкции срещу Русия и ще продължи да оказва силна подкрепа на Украйна”, се казва в съобщението, разпространено от ТАСС. Министрите са се договорили също „да укрепват сътрудничеството по отношение на борбата с опитите за заобикаляне на санкциите и да противодействат на доставките на оръжия от трети страни за Русия”.

Във връзка с това японският външен министър Йошимаса Хаяши, който председателстваше срещата, отбеляза значението на "укрепването на сътрудничеството с държавите, включително с държавите от Глобалния Юг". Тези развиващи се държави не се присъединяват към политиката на санкции срещу Москва, като заемат неутрална позиция.

Външните министри на Г-7 осъдиха и решението на Русия да разположи тактически ядрени оръжия на територията на Беларус. В тази връзка Хаяши заяви, че това решение "ще доведе до по-нататъшна ескалация на ситуацията.

На 25 март президентът на Русия Владимир Путин заяви, че страната му ще разположи тактическите си ядрени оръжия в Беларус по молба на беларуската страна, точно както Съединените щати правят от дълго време на територията на своите съюзници. Москва вече предаде на Минск комплекса "Искандер", който може да бъде носител на ядрено оръжие. Както съобщи руският лидер, изграждането на хранилище за тактическо ядрено оръжие на беларуска територия приключва на 1 юли.

Япония ще председателства Групата на седемте през 2023 г. и ще проведе срещата на върха през май в Хирошима - градът, бомбардиран от САЩ на 6 август 1945 г. Срещата на външните министри на Г-7 в Каруидзава се провежда от 16 до 18 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
10
 
20
 
! Отговори
САЩ пуснаха преди 1 година
Ядрени бомби над Япония! Факт! Айде цъкай минус на фактите!!
75
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Глусните русофили Вие в американската гей - *** дружинката, които сте типични не социопати, що не си седите там с вашите "ценности" ами си се натресъл тука да обясняваш на нормалните хора, колко е лошо, че не са като тебе???
74
9
 
5
 
! Отговори
Даа преди 1 година
Те и руснците пуснаха ядрени бамби надпцивилни в градовете Хирошима и Нагазаки? Нали?
73
12
 
12
 
! Отговори
Глусните русофили преди 1 година
цял ден ще фантазират тук и пишат глупости , защото са типични социопати, които нямат никакви социални контакти с обществото на нормалните хора.
72
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джапанките да кажат три думи за Хирошима и Нагазаки и ролята на САЩ.
71
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До САЩ Кои "НИЕ" бе гли ст? Ти да не би от американското посолство да пишеш тука или толкова ти е промит мозъка, че си забравил вече кой си и къде се намираш?
70
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наличието на ядрено оръжие е гарант за сигурността срещу евроатлантически нашественици.
69
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бидона сигурно ще отиде в Хирошима и ще каже, че руснаците са хвърлили атомната бомба.
68
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До В *** на Лукашенко Е, а на теб в устата твоите идоли от САЩ могат да инсталират друго, та да млъкнеш доволен?
67
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поми я р ите от Г-н (всъщност пуделите на САЩ) са разположили тактическо ядрено оръжие на САЩ в 8 Европейски държави и САЩ от години ги обучават да го прилагат. При това миналата година глуповатия министър на отбраната на Англия заплаши Русия с ядрени удари, после в хора се включи и този на Франция. Обаче това не води до ескалация, според тях? А сега след като Полша заплаши Белорусия с военно нахлуване, разполагането на тактическо ядрено оръжие там вече е ескалация. Типично за тях двуличие!
66
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В градът, който краварите са използвали ядрено оръжие срещу човешки същества ще мучат, че Русия ще разположи такива в Беларус.
65
7
 
14
 
! Отговори
........ преди 1 година
Какви лидери ? *** на САЩ. Тези нямат нищо общо с лидерите на страните си от едно време.
64
6
 
17
 
! Отговори
Пен преди 1 година
А за тактическото американско оръжие в Европа няма ли да кажат нещо господата ?
63
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
имат право само когато изгонят американските атомните бомби разположени в европа в 5 държави- китаеца го каза много просто- всички да си приберат ядрените оръжия в къщи и няма да има проблем- айде да се разположат ракети в куба никарагуа и венецуела какво право имат да недоволстват след като са наводнили европа с атомни бомби - само малоум-ник може да си помисли че сичко се прави заради иран както лъжат американците
62
14
 
14
 
! Отговори
Абе... преди 1 година
Нашите изветрели русофили тук всеки ден твърдят, че Запада спира подкрепата за Украйна... На тях ли да вярвам или на тази информация?
61
7
 
10
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
Правят преврат, слагат тяхно правителство което гласува членство в Нато!! Народа докато се осъзнаеняма излизане от Нато! Хотел Калифорния е :))
60
1
 
13
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
Само ние можем да нападаме нелегално сържави ( Ирак, Афганистан, Сърбия) и да слагаме нюкс в Европа!!!
59
1
 
14
 
! Отговори
Защо народа в преди 1 година
Тези 30 държави никога те е питан директно иска ри членство в ЕС и Нато!! Включително и Украйна и Грузия! Защо Г7 ги е страх от референдуми??
58
2
 
12
 
! Отговори
Аууу кой пръв преди 1 година
постави атомно оръжие в ЕС? Русия ли??
57
8
 
5
 
! Отговори
До 60 преди 1 година
Ми ССР е ухравляван и от грузинеца Сталин и от украинеца Хрусчов..глу пако!

Спонсорирани публикации