Рекордна глоба в Унгария заради книга с хомосексуално съдържание

В страната е прието първото в Европа законодателство, чиято цел е да се бори с джендър идеологията
139
Рекордна глоба в Унгария заради книга с хомосексуално съдържание
Снимка: БГНЕС

Рекордно висока глоба беше наложена на верига книжарници в Унгария. Причината - продажба на "неподходящи" книги с хомосексуално съдържание, без те да бъдат опаковани в прозрачно фолио.

Сумата, която веригата трябва да плати, е 12 милиона унгарски форинта или 32 хиляди евро и е най-високата глоба, налагана в историята на търговията с книги в Унгария. Книгата в основата на казуса е графичният роман "Сърцебиене" на Алис Осман, който разказва за любовта между 2 момчета, предаде БНТ.

Санкционирането на книжарниците е по силата на спорния "Акт за защита на детето", приет от унгарските власти през 2021 година. Това е първото в Европа законодателство, чиято цел е да се бори с джендър идеологията в училищата.

Според критиците му обаче, той не само не защитава парвата на децата, но и ги излага на риск. "Законът е толкова витиеват и обтекаем, че търговците на книги не са наясно как точно да го спазват", казва Кристиан Ниари - един от директорите на глобената верига книжарници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: Унгарияглоба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
... преди 9 месеца
Стъпка две - започваме да горим гниги които не ни харесват
120
1
 
1
 
! Отговори
някой преди 9 месеца
До: номер 124 (Кочо) Кои са тези, които пропагандирали били несъществуващ в природата пол???Няма такива, само в твоето болно въображение се намират изглежда.Половете са два - мъжки и женски.Това, че са свързани помежду си, имат много повече общо отколкото различно е друг въпрос, който ти явно не разбираш.
119
15
 
6
 
! Отговори
Гого преди 9 месеца
Унгария трябва да бъде изгонена от цивилизования свят. Нека се приобщи към диваците от Сърбия и Русия.
118
8
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 9 месеца
Така, така. Само така! Само с глоби ще разберат за какво става дума! Щом пропагандираш несъществуващия "трети пол" или *** идеологии - глоба! Унгарците вярно са истински мъже и хора на място! Ей сега преди 2 седмици бях в Буда пеща. Голям ред навсякъде! Няма хранителни вериги - единствено Лидъл е успял да пробие, и то скоро, от 2021. Карат си хората с форинти, един форинт е половин стотинка, всичко струва стотици и хиляди, не им пука изобщо! Средна заплата - 1 млн. форинта (5 000 лв.)
117
0
 
1
 
! Отговори
Truman Capote преди 9 месеца
До Да бе да : Знам че си пъхаш дилдо, но мога да го заместя и да те думкам, ***
116
4
 
3
 
! Отговори
Kowanari преди 9 месеца
Не знам какво е съдържанието на книгата в Унгария,ама знам че най-четеният роман през последните 2-3 години е за хомо-връзка между комсомолец и пионерче.Ще излезе че в Русия свободата на словото е в пъти над това в Стара Европа.Само факти и нощо повече.
115
2
 
1
 
! Отговори
Да бе да преди 9 месеца
До Truman Capote Аз на теб кво неясно ти казах ,пъхаи си квото си искаш където си искаш=въпрос на личен избер и 50 евра евтин избор ,но опиташ ли да прекрачиш границите на търпение ще има два камъка на канала или варианта мара общата и без това дължи дете на обществото дето я е изхранило,изучило ,обличало и тн.
114
8
 
4
 
! Отговори
Truman Capote преди 9 месеца
До Да бе даВинаги на елементарните и изостанали народи все ЛГБТ им е проблема, а самите те са все още на много ниско интелектуално ниво. В това отношение - Ганьоландия успешно се съревновава с азиатска русия, кавказ и всички онези талибански държави.
113
3
 
4
 
! Отговори
Да бе да преди 9 месеца
До Truman Capote Аиде сега ново дваисе,боли ме де ще си го слагаш .Но зарибяваики детето ми с нещо увредено с цел да се възползваш от неопитноста му -ти гарантира много лоши преживявания .
112
13
 
3
 
! Отговори
Truman Capote преди 9 месеца
Хората без сексуален живот, комплексарите, копейките, радевците и путинистите все критикуват ЛГБТ, именно защото нямат сексуален живот а и доста от тях вътрешно са си скрити гейове.
111
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Книгата си е много хубава . Чел съм я в оригинал . Просто хората се обичат . Определено по-добре от колкото да се избиват .
110
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В наказателния кодекс е инкриминиран Развратът и развращаването на непълнолетни.Тези пособия книги,журнали да си ги продават в секс шоповете,които са за хора 18+.
109
2
 
2
 
! Отговори
До саудитеца преди 9 месеца
Той и да отиде в Саудитска атрабия едва ли ще знае , че на там са на първо място по гей търсене в света в търсачките - гугъл и порнхъб не лъжат.
108
1
 
3
 
! Отговори
Марто преди 9 месеца
А така , да живее чалгата - единственото успешно нещо във държавата.
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Идете в магазин Лили навсякъде по продуктите снимани жени които са се "награбили",гнусно ми става като жена,чуствам нещо насилствено, някой иска това да го гледаме.
106
2
 
20
 
! Отговори
до някой преди 9 месеца
Значи излиза,че за да си проевропеец ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да си "ЗА" ***.астията,'която се налага през последните години и ако някой изрази мнение,че обича ценностите и живота на Европа,но не одобрява примерно книжки за любовта между 2-*** 12-13 г.момчета(което е чисто извращение и би трябвало да е наказумео по всякакви закони) автоматично го прави ПУТинист,АНТИ европеец и т.н.Не НИЕ,такива като тебе трябва да спрат да "убеждават" със собствени мнения,относно ***.стията нормално мислещите хора
105
10
 
2
 
! Отговори
някой преди 9 месеца
До: номер 103 (БС) Ми ходи в Саудитска Арабия тогава като те кефят толкова саудитците! Да знаеш обаче че ако отидеш там със жена си тя ще ходи забулена задължително!Ако имаш жена де. Ако изобщо си падаш по жени де...
104
7
 
2
 
! Отговори
някой преди 9 месеца
До: номер 104 (Нео) "За себе си съм убеден, че това е болест..."Именно: Убеден си за себе си. Не убеждавай другите!А не знам (ако наистина си проевропеец) дали това ще те успокои, но именно от ПП/ДБ приготвиха проекто-закон, съгласно който регистрираните като педофили да нямат право да бъдат наемани на работа свързана с деца, и изобщо да нямат контакти с деца!Какво ще кажеш? Коалицията срещу която най-много реват от "Възраждане" че защитавали ЛГБТ общността!
103
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ТРЯБВА И ЗАТВОР ДА ИМА! За книги със сексуално съдържание за деца! Браво на Унгария! Малко нормални държави останаха! Дръжте се!
102
3
 
22
 
! Отговори
Нео преди 9 месеца
Аз съм проевропеец, но не на всяка цена! Пропагандирането на сексуалните извратености ми е дълбоко чуждо и отблъскващо. За себе си съм убеден, че това е болест и целта на пропагандаторите е основно легализирането на педофилията. Така се посяга директно върху бъдещето на човечеството!

Спонсорирани публикации