Бербатов официално обяви кандидатурата си за президент на БФС

Той призова всичко останали кандидати да представят програмите си
Обновена: 8 дек 2023 10:35 | 8 дек 2023 10:14, Красимир Ангелов
113
Бербатов официално обяви кандидатурата си за президент на БФС
Снимка: БГНЕС

"Обяви се датата на Конгреса, следователно е напълно нормално и професионално аз, излизайки пред футболната общественост, да обявя кандидатурата си президент на БФС. Да представим част от основните принципи и приоритети, които сме заложили в нашата програма, основните стълбове в нея". Това заяви футболната легенда Димитър Бербатов на пресконференция.

"Ние сме хората, които вече толкова години се борим в това управление неговата порочност, нормално да има малко негативизъм към нас, но бяхме длъжни. Искаме да се опитаме така да бъде направен този конгрес, че после никой да не може да иска да го обжалва. Призовавам всички други кандидати да покажат екипите си и програмите, за да може всички ние заедно да се обединим за провеждането на този бъдещ прозрачен конгрес", допълни Бербатов.

Бербатов очерта основните приоритети в програмата си за управление: мандатност на президента на БФС - три мандата (12 години), без президенти на футболни клубове в Изпълкома, оценка на администрационния капацитет на БФС, отделяне на професионалния футбол от БФС, повече български футболисти и бонусна система за използването им, използването на до 3 футболисти извън ЕС, ТВ правата трябва да бъдат много по-високи и да отиват изцяло в клубовете, реновиране и изграждане на надеждна инфраструктура, включително и нов национален стадион, структурни промени в Съдийската комисия, превенция и борба с черното тото, расизма и допинг нарушенията.

"Ще инициирам среща с държавата, за да им представим тази програма по-подробно, защото мина достатъчно време на не-партньорство между държавата и БФС. Визирам държавата, а не конкретни политически партии или лидери", подчерта Бербатов.

"Ние сме се разбрали, аз, Мартин и Стилиан и може да се каже, че ние тримата сме президенти. Аз държа на тази екипност, държа на приятелите си, на човешките взаимоотношения най-вече. Усещам какво иска да се направи с тези слухове, да се всее някакъв раздор между нас, тъй като всички ние се допълваме, когато някой направи грешка, тогава другия влиза в ролята си и го поправя. Аз в момента съм човекът, който сме се разбрали, че трябва да бъде лицето. Разбира се, невинаги сме на едно мнение, има диалог, повишаване на тон, разногласия, но в диалога се намира отговора", заяви Бербатов относно дали може друг да бъде лицето на кандидатурата на екипа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: Димитър БербатовБФС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
8
 
7
 
! Отговори
От хората преди 5 месеца
Дано има мислещи с мозъците си хора и да не го изберат.Срам е дори да се кандидатира. Отказа да играе за България, сега тръгнал БФС да оглавява.
53
1
 
1
 
! Отговори
Президент преди 5 месеца
Само човек който няма нищо общо с *** футболист може да стане добър президент. Цялата шайка в момента и която се пъне, са от едно и също котило
52
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Заради парите се отказа от националния отбор на България сега за пари президент иска да става?
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това беше и целта на това *** Бербатов, да се намърда във властта.
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бербо е ПРЕДАТЕЛ!
49
5
 
7
 
! Отговори
да видим преди 5 месеца
Така като гледам коментарите всички плюят по Бербатов. Сигурно същите плюят и по Михайлов. А я тогава вие плюещите кажете според вас кой е редно да се кандидатира. Или просто който и да е вие ще си го плюете, защото само това можете.
48
9
 
5
 
! Отговори
Резидент разединител преди 5 месеца
Успех Берба! Дано успеете да се преборите с кърлежите разсипващи футбола ни.
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зидан колко световни първенства има с националния? А бербо?За национално представителство на българския футбол иде реч, а не за рейтинг на успешен европейски футболист.И не е само мое мнение. ФК членове на БФС имат право на глас, а не медии и рейтингови класации.Момъка се е объркал нещо. Това не е да уяаства в реклами и да праща фенове да рушат и се бият, щото е много готин.
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Той и Стоичков се отказа,Казийски също във волейбола. Бербатов се обиди на Лечков и заради него се махна. Ге затова толкова го мразят сегашното БФС
45
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Боби беше софиянец, с класа. Докато Бербатов е един обикновен селски бек.
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само да не се разсърди по някое време и да се откаже да е президент след като го изберат, така както се обиди и изостави националния отбор.
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
бербатов заради парите се отказа от националния отбор на България сега за пари президент иска да става?
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А перукан :)))
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сегашното ръководство:Перуката-корумпиран алкохолик,Лечков-корумпиран крадец,Гонзо-некадърен и проcт,Костадинов-не знае къде се намира,Касабов-алкохолик с говорни проблеми(може да идват в следствие на алкохола). Другите не ги и знам. То по-зле може да бъде ако на тяхно място застанат Денков,Тиквун,Просто Киро,Асенчо и Пеевски
40
2
 
3
 
! Отговори
от Варна преди 5 месеца
Повечето българи ''обичат да мразят''. Струва ми се че изпитват удоволствия от омразата и от хулите. Дори малко детенце да запиташ например, дали обича сърми, то няма да ти отговори ''не'', или ''не ги обичам'', или ''не съвсем'', а ще ревне - ''Мразя сърмиии''. Та това ще направим и с Бербатов - ще го мразим и ще го охулим
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Берба , бе следващото поколение, което трябваше да надгради успехите на предходните. Да се случи нещо подобно? Измерват си успехите само с пари и резултати за чужди клубове. Спраха с футбола, колко клуба създадоха, ама так щото да се справят с родната действителност като управители поне. Но високо се целят и даже за поста на Боби в УЕФА говорят. А Боби в УЕФА кого представлява ако не Българския футбол, колкото и малък да е. Легионери са в мисленето си и не стават.
38
5
 
6
 
! Отговори
до 37 преди 5 месеца
Отказа се заради перуката, или пак не си разбрал? А че е голмайстор на националния разбра ли, или и това не си? Ти изобщо с нещо наясно ли си?
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 32- Такаа е,но това струва пари. И ако държавата отпуска всяка година по 5 милиона примерно за заплати на треньори които да търсят деца и за екипи и какво ли не ще почнат едни коментари как с тези пари е можело да се спасят болни деца и прочие. Никога никой не е доволен
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да намерят някакъв пост и на мамамчето Маргаритка в БФС. Защото Митенцето не се дели от нея.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Новa перука. Няма ли някой без перука? Така да разнообразим малко.