Некролог на Хитлер бе залепен на синагогата в София

По сградата е имало и надраскани свастики
10 яну 2024 12:57, Петър Бойчев
73
Некролог на Хитлер бе залепен на синагогата в София
СНИМКА БГНЕС

Некролог за смъртта на Адолф Хитлер и свастики са били разлепени в събота по сградата на синагогата в София, докато вътре се провежда молитва, съобщи бТВ.

„В деня, в който ние празнуваме почивния ден в юдаизма Шабат - около 5 часа, младежи разлепиха този лист хартията на вратата. На пръв поглед може да изглежда доста дребна, като нелепа шега, но всъщност това, което виждаме, е доста ясно организирано действие от хора, които са сложили маски“, казва Максим Делчев - председател на централния израилтянски духовен съвет у нас.

Оказва се, че подобни вандалски прояви има всяка година. „Имали сме хора, които са мятали камъни по синагогата, преди година са рисувани свастики. За съжаление до този момент няма дело по темата за антисемитизъм“, обясни Делчев. Въпреки сигналите, които от еврейската общност подават - трудно е да бъдат установени извършителите.

„Имаме един случаи, в който извършител е бил залавян и е подложен на съд за хулиганство“, обясни той. А от еврейската общност изказват възмущение и притеснение за разпространението на езика на омразата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
comrade преди 3 месеца
До СМЕХ...Къде е демокрацията? Работническата класа бива унижавана и потъпквана. Глад, безработица. Заплатите - малки. Ценностите - няма ги. Семейството - изневери, побоища, пренебрегване на децата. Полицията - не си върши работа. Хората се отдалечават един от друг, всеки си гледа интересите. Зависимости. Разврат и дегенерация. Високи сметки, малко заплащане. Това е капиталистическата демокрация.Демокрация? Ето ти я.
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Българските евреи не защитиха антифашисткия паметник на Съветската армия. Заслужава съдбата си. Фашизмът се завръща в България. Денков, десните градски талибани са профашисти, криещи се зад маската на евроатлантизма.
64
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хитлер е любимец на еврейте те измислиха холокоста ко
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Чи кой създаде Хитлер и войните еврейте кой
62
0
 
7
 
! Отговори
Мдааа преди 4 месеца
Брава евала машала алахакбар
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До *** до до - Нищо не си разбрал.
60
2
 
7
 
! Отговори
тъпомер до до преди 4 месеца
Свобода на словото има но не и свободия,излез на улицата и проповядвай фашизъм г-н смелчак,вие пъпчивите очиларковци сте смели само като анонимковци каквито сте и в живота.
59
3
 
6
 
! Отговори
Да чакат преди 4 месеца
Отговор от Хамас
58
2
 
8
 
! Отговори
До Тъпомерчо преди 4 месеца
Свобода на словото, чувал ли си това понятие? Известно ли ти е, че коментарите към новинарските сайтове се изследват и по този начин се правят изводи за популярността на различни идеи, а после се търсят причините за това? Най-лесно е нещо да се забрани и да се правим,че го няма. Но след като го има, значи нещо го е породило. Вместо да се питаме какво го е породило и как да бъде коригирано това, ти предлагаш чрез забрана да си заровим главата в пясъка и да се правим, че не виждаме и не чуваме.
57
11
 
4
 
! Отговори
тъпомер преди 4 месеца
Който разпространява и проповядва фашистка идеалогия и я разпространява,попада под ударите на закона.Та господа от Днес,тук половината са такива.Защо им се допускат коментарите,не че са мнго умни,но все пак нарушавате закона.
56
1
 
3
 
! Отговори
До ужас преди 4 месеца
АнтисемитизмЪТ, трябва да е членувано, другарю "грамотник".
55
6
 
22
 
! Отговори
Абе, преди 4 месеца
Като трепахте с бомби цивилни, що не ривахте???
54
7
 
28
 
! Отговори
Подкрепа за факт преди 4 месеца
Еврейте избиха в Газа над 22 000 араби за месец,достойни ученици на Хитлер са.
53
1
 
8
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 4 месеца
Хитлер е умрял 45г. 55 + 24 не могат да сметнат колко прави кандидат фашагите.
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Феликс 47:Не една цели 200 ядрени бомби как и кога са ги придобили? Кой им ги дали? На Иран точно за това ли натискат? Никой няма право ядрено оръжие освен тях нали така?
51
6
 
10
 
! Отговори
ужас преди 4 месеца
Антисемитизма е комфортно убежище на неграмотния негодник
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 44 Живея там за какви неонацисти бълнуваш? Кварталите са полу-индийски особено през деня е много трудно да видиш бяло лице. Ромите са кафяви добре окръглени от охолен живот и доста нагли. Преди години се събираха на групи и с ножове вземаха пари и маратонки на белокожи деца. Живея там от 1981-ва. Имам доста добър поглед върху нещата. Неонацистите и хитлеристите с които бил пълен кварталът са само в твоето съзнание.Особено пазарчето на Герена си е чисто бхаратско.
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А тия алкохилизираните дроги с бръснатити глави са толкова националсоциалисти, колкото Риши Сунак е наследник на крал Артур. Де сте видели Хитлер или някой германец от времето на Райха с бръсната глава? С бръснати глави са ходели концлагеристите и въшлясалите. А алкохола, цигарите и дрогата сред младите са били забранени. Тия т.нар. скинари са единствено и само позор за идеята.
48
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Той и Рейгън са единствените, които не клекнаха на болшевизма.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хитлер не е умрял преди 74 години, както пише на некролога. Поне това да научат тези, които уж са му последователи.

Спонсорирани публикации