Социолози: Марешки ще е изненадата на тези избори!

Той ще обере наказателния вот, сочат проучванията на агенция ЕСТАТ ООД
14 окт 2016 11:00, Екип на Dnes.bg
36
Социолози: Марешки ще е изненадата на тези избори!
Снимка: ЕСТАТ ООД

По данни на социологическо проучване на ЕСТАТ ООД за обществено-политическите нагласи сред българските избиратели преди предстоящия президентски вот - кандидатът на партия ГЕРБ Цецка Цачева събира одобрението на 20,9% от посочилите, че ще гласуват.

Втори е кандидатът на БСП ген. Румен Радев с 15,5 процента. Изненадващо с почти същия резултат се откроява независимият кандидат Веселин Марешки, за когото одобрение са дали 15,2 на сто от участниците в изследването.

Издигнатият от инициативен комитет и определящ се като несистемен играч срещу статуквото изпреварва Красимир Каракачанов и Ивайло Калфин, които завършват челната петица на кандидатите за президент.

На фона на тези резултати прави впечатление високият процент на хората, които заявяват, че още не са решили за кого ще гласуват – 13% от анкетираните. 8 процента са категорични, че няма да подадат своя глас, а почти още толкова не могат да преценят.

На въпрос: "За кого ще гласувате, ако искате да протестирате срещу политическата система?", най-много гласове в анкетата събира кандидатурата на Веселин Марешки – 19 на сто.  Следва кандидатът на БСП ген. Румен Радев с 11 на сто от гласовете на анкетираните.

---------------

Изследването на на ЕСТАТ ООД  е проведено в периода 5-10 октомври 2016 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
3
 
! Отговори
СМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ...ХХ преди 7 години
МАРАТА , ЩЕ КАТУРНЕ КАНДИДАТА НА ПАРТИЯТА -МАЙКА БКП!!ШЕ ПАДНЕ МАЙТАП !!!!!!!!!!!!!!!ШЕ КАРАМЕ С ЕВТИН БЕНЗИН , ЦЕЕЕЕЕЕЛИ ....5-ГОДИНИИИИИИ.......ДАВАЙ НАРОДЕ----ГЛАСУВАЙ ЗА МАРАТАААААААААААААААААА.....
30
1
 
4
 
! Отговори
майка плаче преди 7 години
Важно е да се гласува за име, а не да се протестира чрез задраскване на квадратчето, неподкрепящо никой! Защото по този начин гласа Ви ще го налапа майката! Ако сте се събудили от летаргията, на втория тур трябва ВСИЧКИ да са срещу майката. Иначе майка плаче!
29
2
 
11
 
! Отговори
Mareski преди 7 години
samo Mareski
28
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Марешки президент, това е !!!
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Основният проблем на Марешки е, че и той е мутра. Така че дали той или кандидатката на тиквата - все едно - всички ще са прецакани.
26
3
 
22
 
! Отговори
Мария преди 7 години
Политиците имат власт ,имат средства а правят по малко за Българския народ от един пр.ост Бизнесмен!!!!Фактите говорят.Неговите Аптеки спестяват на Българина много пари,за Бензиностанциите да не говорим!!!Разпъртушини на пух и прах Петролните Картели които изнасят парите на Българите извън България!!! Нека печели Марешки.Нека да стане червив от пари.Той си харчи парите тук в България и отново ги връща в икономиката, за разлика от Чуждестранните Инвеститори които изнасят нашите пари!!!
25
3
 
17
 
! Отговори
До Ля ля преди 7 години
До ля ляСамо една корекция ти правя. Не "човек, който не мисли за себе си"а такъв, който мисли и за своите интереси, успешен е, богат е, но мисли и за останалите.Досега, който се е издигнал през тези 27 год., гледа да напълни гушка в рамките на мандата и не пука за България, нито за народа.А Марешки е нещо друго - хем има топки да се опълчи на силните на деня, хем успява да постигне каквото си е наумил и е богат и силен, хем направи нещо и за народа - лекарства и горива са нужни всекиму!
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като си купувам лекарствата от неговата (на МАРЕШКИ) аптека спестявам около 12 лева на месец, в сравнение с други аптеки. Не купувам бензин, но казват, че и там е по-евтино. (на неговите бензиностанции).Е, щом той може да продава евтино и да печели, представете си другите по колко кожи съдират от народа.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така и не разбрах какви убеждения ръководят ББ.Противоречивите сигнали,които изпраща говорят ,че. и сам не знае какво прави.Някак си я кара на автопилот."Откъдя -накъдя"
22
3
 
17
 
! Отговори
А дано преди 7 години
Ужасно се радвам! А дано да набере още и да не пробутват лъжливте овчарчета повече!! Бях решил да гласувам за него точно защото е наказателен вот!! Искам да чуя и какво му е мнението за бежанците, които мутрата иска да преселва тук!
21
2
 
27
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Марешки без да е политик ,без каквато и власт да има.Само с помоща на Бизнес средства направи живота на Българина малко по лек.1 резервоар бензин ми излиза 20 лв по малко!Печалба за него печалба и за мен!!!Загуба за Картелите които ограбват Българина!!!!Представете си ако има Власт колко повече може да е полезен на Българския народ
20
2
 
17
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
до там стигнахме - 20% и президент! 35% и управление на страната и то при 40% избирателна активност! ген. Радев - отличник погледнете как е стигнал до тук!нито съм за БСП нито за СДС нито за никоя от тия дето са под едната шашка - измамници! личността е важна - що за човек е това!Марешки се бори срещу нещо и то доста упорито - ако това не Ви прави впечатление значи сте големи бухали! той ще докаже че е прав за горивата както и за много други неща!!!!трябва ни човек който не мисли за себе си!
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
12 сигурно има предвид гафа на Гоце, когато отиде на лов в чужбина и гръмна някакъв защитен вид добиче.
18
1
 
26
 
! Отговори
Подкрепата заМарешки преди 7 години
се дължи и на това, че той подпука монополите.На всички им е дошло до гуша да бъдат ограбвани от монополисти и картели!Освен това, на хората им омръзна да слушат големи приказки. Марешки предприе действия, вместо да приказва - сложи по-ниски цени.Вярно е, че не го бива много в приказките, но точно това се харесва на мнозина от народа, плюс мъжкарското излъчване, с което ще съперничи на Бойко /Бойко "мъжкарят", който се държи като страхливо *уте пред западните "господари", разочарова ни/.
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали изчислиха, че всеки, който има личен автомобил и купува нормалното за средностатистическия човек количество лекарства, ако е пазарувал горива и илачи от Марешки, е спестил по около 200 лв за една година?За хората, които са с по 400-500 лв заплати и за пенсионерите, това е сериозна икономия.Това обяснява симпатиите спрямо Марешки.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ц. Цачева само тук я класират на първо място.
15
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5Против нея и герб са форумните сополанковци които по цял деннщ само чакат статия за Бойко или русия и почват. Цачева ще спечели, повече от ясно е. Колкото и да не ви харесва.
14
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марешки им го подаде на всички по един магарешки.
13
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КВА ЦАЧЕВА БЕ ХОРА?АМА НЯКОЙ ДАЛИ НА СЕРИОЗНО ПРИЕМА ТАЗИ КАНДИДАТУРА?..СМЯХ,ПАРОДИЯ..ЦИРК В ТАЯ ДЪРЖАВА..
12
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честно да си призная, нито Цачева нито генерала са ми симпатични. Марешки не ми е особено симпатичен също, но наистина бих гласувал за него за ... тест. Нагъл и смел е, ще се зъби на Бойко сигурен съм. Така, че Бойко ще има опонент, нещо което в момента го няма.