"Алфа Рисърч": Радев печели – с вот откъм ДПС, ВМРО...

И Цачева разширява подкрепа от РБ, ПФ и Марешки, но по-малко
11 ное 2016 11:00,
254
"Алфа Рисърч": Радев печели – с вот откъм ДПС, ВМРО...
"Алфа рисърч"

Румен Радев печели балотажа с 10% преднина пред опонента си Цецка Цачева. Вотът за него се подсилва откъм ДПС, АБВ, ВМРО и Веселин Марешки. Въпреки че никоя от тези партии не призова привържениците си да подкрепят някого на втория тур, избирателите им масово се насочват към генерала.

Това сочи социологическо проучване на "Алфа Рисърч", направено три дни преди изборите – между 9 и 10 ноември. То е проведено по поръчка сред 1100 души и заплатено от Нова телевизия*.

Още по темата

Данните показват, че приблизително 3,6 млн. души или 52,6% от всички избиратели ще гласуват на балотажа. Почти всеки пети от тези, чиито канидадати не се класираха за балотажа, ще се въздържи да гласува. Като цяло обаче се очаква висока активност и за втория тур.

Изследването е проучило и разпределението на гласовете на отпадналите от надпреварата играчи.

Според данните Радев трупа подкрепа най-вече от гласувалите за Пламен Орешарски избиратели на ДПС, 90% от които заявяват, че ше гласуват за него на балотажа.

Подкрепата си за Радев са готови да дадат също 80 на сто от гласувалите за Ивайло Калфин и по 40 на сто от избралите Красимир Карачанов и Веселин Марешки.

До четвъртък преди деня на вота Цачева също успява да мобилизира допълнителн аподкрепа, макар и доста по-ниска. 56% от избирателите на Трайчо Трайков са решили да гласуват за нея.

По 25 на сто от гласувалите за Каракачанов и Марешки също ще го направят. До момента Цачева не получава подкрепа от ДПС, сочи още изследването.

Допълнителните гласове към Радев и Цачева се основават на различни аргументи. Проучването показва, че Радев се възприема повече като възможния коректив на управлението на ГЕРБ и Борисов. Цачева пък се оценява като кандидатът, който няма да допусне България да се отклони от европейския си път на развитие.

Според "Алфа Рисърч" може да има промени в процентите в последния момент благодарение на около 25 на сто от решилите да гласуват. Те все още не са избрали на кого да дадат подкрепата си.

**********************

*Проучването NOVA ALPHA INDEX е съвместен проект на NOVA и социологическата агенция "Алфа Рисърч", с което ще се мерят нагласите на населението по важни обществени теми. Изследването е проведено в периода 9 – 10 ноември 2016г. от Алфа Рисърч по поръчка и заплатено от Нова телевизия.

Проучването е проведено сред 1100 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци.

Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю по домовете на анкетираните лица. Алфа Рисърч носи отговорност за данните и интерпретацията, публикувани на нейния сайт, но не и за избирателно или манипулативно използване на тези данни. Съгласно чл. 205 (ал. 1 - 4) от Изборния кодекс всяка медия, която използва данни от настоящото проучване, е длъжна да съобщи информацията от това каре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
2
 
2
 
! Отговори
Да преди 7 години
Манипулатори!!!!Какъв вот за Радев от ДПС!?!Всички видяхме,че каквото е останало от ДПС е гласувало за Цачева-и от Турция и от България!
191
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "млад ***": Откъде ти дойде на ум да пишеш тук за паметници на Червената армия. Темата е за президентските избори.
190
1
 
0
 
! Отговори
млад путлерист преди 7 години
ДА ОСВОБОДИМ АЛЬОША ОТ НАРЯДСъветската армия е страж на мира-тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на легендарната Червена армия Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила.Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство,хората не са узнавали.
189
1
 
3
 
! Отговори
УСЙСЙ преди 7 години
СОРИ АМА ГЕРБ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НЕ СТАВАТ И СА ЕДНИ И СЪЩИ САМО С РАЗЛИЧНО ИМЕ , ВИДЯХМЕ ГИ ЧЕ СА АЛЧНИ И НЕ ГЛЕДАТ ЗА НАРОДА СИ . НУЖНА Е ПРОМЯНА НОВИ ХОРА ОТ НАРОДА. ШАНСОВЕ ДО КОГА ЩЕ ИМ ДАВАМЕ ДА НИ КРАДАТ. НАРОДЕ 500 г. робств бяхме ,искате да изкараме още 500 и тогава ли да се вдигнем отново
188
2
 
0
 
! Отговори
стъкмител от цик преди 7 години
Цецкаа с герб печели с 12078 гласа.,
187
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ме кефи какво самочувствие имате...."дори" и Румъния имала по-голямо МПЗ? Румъния е 3 пъти по-голяма, има 3 пъти повече производство, има 3 пъти повече кадри?Ние сме най бедните, изостанали сме в образованието, производството, кадрите, предприемачите и всичко?Работете те бе. .. творете...градете.... мислете....тогава някога, ще имате МПЗ като Германия. Сега на какво от горе трябва да имате?
186
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Алфа рисърч",п.о.д.л.о.г.и на ГЕРБ,не можете да кажете с какви гласове ще спечели ген.Радев,защото гласа на лидера на една партия не означава гласа на привържениците и.Ние не сме овце,а мислещи хора и тъй като вота е таен,след изборите ако някой реши да ви сподели от коя партия е и за кого е гласувал,тогава правете заключения.
185
8
 
5
 
! Отговори
Алфа преди 7 години
Алфа Банк - Алфа Радио - Алфа ТВ - Алфа рисърч.Говорит Масква.Е да се видим като се насадим на Ген Радев какви ще ги приказваме после.
184
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До някой по долуЕ как Борисов да вкара корумпирани министри по затворите, ами пръв той трябва да влезе в затвора заради милионите далавери с еврофондовете и невижданата корупция по високите етажи на властта, справка: търговете за магiстрала Хемус
183
3
 
8
 
! Отговори
До 219 преди 7 години
Говоря за обозрим период: примерно в продължение на 10 години нараства с поне по 50 лева на година, защото беше изкуствено замрзявана в продулжение на години. След като в други държави могат да ги дадат и при нас ще ги дадат:Към 2016 г.:България 215 евроМакедония 232 евроРумъния 276 евроУнгария 350 евроЧехия 365 евроЛатвия 370 евроЛитва 380 евроСловакия 405 евроХърватия 415 евроПолша 417 еврофалирала Гърция: 684 евроС какво сме по-долу? Просто политиците защитават работодателите
182
3
 
3
 
! Отговори
СКЪПИ...1000лв. преди 7 години
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ-----НЕМА КОЙ ДА ТИ ДАДЕ ТИЯ ПАРИ ,БАКЕ....ХА,ХА,ХААААААА/...най-малко ---летеца-от "ЧЕРВЕНИЯ БАЛОН-БКП".../ПРЕЗИДЕНТА --ПАРИ НЕ ДАВА ,БАКЕ ....ХА,ХА,ХАААААААА...ВРЕМЕТО НА ТАТО ---ОТМИНА ОТДАВНА!!!!!
181
2
 
13
 
! Отговори
МРЗ 1000 лева преди 7 години
Хората не гласуват за ген. Радев ( БСП+ ДПС), а дават знак, че ГЕРБ не са извършили промяната, която се очаква от тях и е време за корекции: в състава на правителството, в политиката му.Искрено се надявам, че няма да имаме отново коалиция БСП+ДПС. Вече на два пъти в последните години я имахме ( при царя и при Орешарски) и спомените са пресни. Това би било най-голямото зло за България.Време е за ревизия на прехода, лустрация за хората от службите, измитане на старите муцуни от политиката.
180
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази агенция преди първия тур , даваше 5-6%преднина на Цачева значи сега предниата на Радев е 20% не 10%
179
9
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
Аз , ще гласувам .....защото ЕВРОПА МИ Е НУЖНА ЗА РАБОТА!НЕ ИСКАМ----ПАК ДА СЪМ В "КОНЦ-СОЦ-ЛАГЕР"......!
178
7
 
6
 
! Отговори
МРЗ 1000 лева преди 7 години
Единственото решение за Борисов и ГЕРБ намирам да излезе довечера и да гарантира, че ако спечелят изборите започва радикална промяна в:1. съдебната система с конкретни срокове и резултати - искаме престъпниците по затворите2. ударно увеличаване на МРЗ в конкретно обозрими срокове, в които ще настигнем заплащането в Централна Европа и балтийските държави
177
1
 
5
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Че 50+% голяма активност ли е?Макар че тия 7млн. избиратели са имагинерна величина-то толкова хора няма в България,камо ли пълнолетни!Ако се прочистят списъците,ще се окаже че са гласували 70%!
176
1
 
21
 
! Отговори
МРЗ 1000 лева преди 7 години
ГЕРБ не може да спечели избори при положение, че:1. Обявиха, че замразяват МРЗ на 460 лева за 2018 и 2019 г. в най-бедната държава в ЕС. Дори Румъния от 01.01.2017 ще има МРЗ над 300 евро2. Не проведоха най-важната реформа - тази в съдебната система и хората продължават да не виждат справедливост в правораздавателната система в държавата. Пресъпниците и рецидивистите са сред нас и продължават да безчинстват; масово се шофира с превищена скорост и след употреба на алкохол.
175
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо медиите не казват , че гласуването НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ? Аз няма да гласувам , защото всички са продукт на БКП и ДС !!! По-скоро бих мил *** в западна Европа ;)
174
2
 
2
 
! Отговори
за 202-Салюта преди 7 години
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВЪРНЕ ИСТОРИЯТА ----НИТО КОМУНИЗъМА ....ЩОТО НЕМА ПАРИ..!А , ВЪРХУШКАТА Е АБСОЛЮТНО КОМУНИСТИЧЕСКА -------ЩЕ МРЕ , АМА ПАРИ НЕМА ДА ДАВА....ХА,ХА,ХААААААААААААА...ТЕ --ЗАТОВА , НАПРАВИХА "КОМУНИЗМА" В БЪЛГАРИЯ -----ЗА ДА ОБЕРАТ ПАРИТЕ И ИМОТИТЕ НА НАРОДА!!ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА КОСТОВ-----НАПРАВИ , ТОЧНО ТОВА!!!!!!!!/...СЕГА ---САМО ЛЪЖАТ "ЧАЛГАРИТЕ" ...."С ПРОМЯНА"...ха,ха,ха,хаааааааа.../......И МЛАДИТЕ ШАРАНЧЕТА ......ИМ СЕ ВРЪЗВАТ ....!
173
7
 
10
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 7 години
АБЕ НЕ ВИ ЛИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ,ЧЕ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ПАТРИОТИ ГЛАСУВАТ ЗАЕДНО С ДПС ЗА ШУМКАРИТЕ? ИНТЕРЕСНО КОЛКО ЛИ ИМ Е ПЛАТИЛА МАФИЯТА ?

Спонсорирани публикации