Радев печели с подкрепа и от симпатизантите на ГЕРБ

Цачева пък е привлякла само твърдия електорат на партията
13 ное 2016 23:35,
42
Радев печели с подкрепа и от симпатизантите на ГЕРБ
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Румен Радев е добавил 1 млн. гласа към подкрепата си, която събра на първия тур. Такива са резултатите според паралелното преброяване, извършено от агенция "Маркет линкс".

По данни на агенцията двойката Румен Радев – Илияна Йотова събира 58,23% подкрепа, Цецка Цачева и Пламен Манушев взимат гласовете на 36,87% от избирателите. 4,9% от избирателите пък са зачеркнали квадратчето "Не подкрепям никого".

Активността на вота днес, според социологическото проучване, е била 50,35%.

Освен от БСП, ген. Радев има подкрепа и от други партии. 12% от гласувалите за него днес са от ГЕРБ, 47% са от БСП, а 9% – от ДПС.

За разлика от него Цецка Цачева почти не е успяла да спечели подкрепа извън твърдия електорат на ГЕРБ – 3/4 от избирателите ѝ са симпатизанти на партията.

А кого избраха симпатизантите на ГЕРБ? Оказва се, че 20% от тях са дали гласа си за Румен Радев. При БСП обаче няма симпатизанти, които да са подкрепили Цецка Цачева. 79% от електората на ДПС пък е дал гласа си за Румен Радев. Избирателите на реформаторите пък са били разделени между Радев и Цачева.
 
Близо 200 хил. отидоха до урните и отбелязаха, че не подкрепят никого.

Този протестен вот има една много изявена черта – преобладаващата част от хората, които са гласували така, са с висше и средно образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма политическа партия която да е натворила толкова издънки като ГЕРБ. И другите не са свестни, но тия чупят наглометъра, кадрите им в огромната си част са безумно ***, но пък много нагли, като Москов и Ненчев. Плевнелиев също се оказа толкова ужасен президент, че пред варианта да си изберат подобен, дори герберите кривнаха в ляво.Това е резултата когато както сам казваше Боко - На мен истинските ми оценки идват от Брюксел и ВашингтонЕ, губернатора падна, дано не го замести друг!
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А може би това искаше Борисов..... ДА ЗАГУБИ
32
0
 
3
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
На симпатизантите на ГЕРБ които гласуваха за Радев или които не покрепиха никой им писна.Гласуваш преди години за Герб Борисов си дава оставка,после пак гласуваш той пак оставка .Другия път може да каже : ако не е Фандъкова кмет пак оставка.Така сам кара хората които го подкрепят да търсят други варианти.Не мисля че тези дето гласуваха за Радев искат да виждат как Р.Овч се радва доволно.
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СРАМУВАМ СЕ ОТ СНОЩНИТЕ ТЕАТРАЛНИ СПЕКТАКЛИ, ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОЕТО ПОДНЕСЕ НОВИЯТ ПРАЗИДЕНТ, ОТ КОРНЕЛИЯ- КОЯТО ГОВОРИ КАТО ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИК- ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ СОЦИАЛИСТИТЕ СА ПАРТИЯТА НА МИЛИОНЕРИТЕ БОРЕЩИ СЕ ЗА ПРАВАТА НА РАБОТНИЦИ И БЕДНИ- А ТЯ КАТО ОЩИПАНА ДЕВОЙКА ОТРЕЧЕ ДА УПРАВЛЯВА ЩО ТАКА ДРУГАРКО- НЕ ИСКАТЕ ДА ПИПАТЕ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК, КОЙТО ВИЕ ВЪВЕДОХТЕ- ВИЕ СЕ ДЪРЖИТЕ КАТО ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ- КАКВИТО ВСЪЩНОСТ ТЕ- КАКВО ЛИ НИ ЧАКА- КОЙ МОЖЕ ДА СЕ ИЗНИЗВА, ДО КА НЕ СА ПОБЕДИЛИ ОКОНЧАТЕЛН
30
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цачева беше най-лошия избор за кандидат на ГЕРБ, това много разочарова всички, мен включително. Никой не я виждаше като Президент на страната.Радев е обикновена поддлога на червените и ДПС, ще го забравят бързо, той не е техен кадър, а само една *** кърпичка...
29
1
 
12
 
! Отговори
Ъъъ преди 7 години
НЯМА КАК ДА НЕ ЗАГУБИ ББ КАТО ИЗМИСЛИ И НАЛОЖИ БЕЗУМНИЯ СИ КАБИНЕТ, С ИЗДЪНКИТЕ ПРЪМОВА/КУНЕВА, НЕНЧЕВ, МОСКОВ, МВР РУМИТО, КОИТО СКАПАХА ПРАВИТЕЛСТВОТО С ПРОФАНИЗЪМ И ИДИОТИИ, А И НЯМА КАК ДА СЕ ВЪРВИ НАПРЕД С ПОДОБНИ "КАДРИ". ГАДНОТО Е , ЧЕ ББ НЯМА ТОПКИ ДА ГИ РАЗКАРА И ДА НАПРАВИ НЕЩО КАТО ХОРАТА, А СЕ ФРЪЦНА КАТО ОБИДЕНА ПРИМАДОНА И УДОБНО СИ ДИГА ЧУКОВЕТЕ, А БЪЛГАРИТЕ ДЕТО МУ ГЛАСУВАХА ДОВЕРИЕ КУЧЕТА, ЗАЕМИ ГИ ЯЛИ. НЕ Е ЧЕСТНО!
28
0
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
Всички жаагали (турци) ли са *** като теб?
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно е. ГЕРБ се подиграха и с населението, управлявайки държавата по безумен начин, и дори със собствените си симпатизанти, набутвайки им подобен кандидат за президент.Не знам от грандиозна глупост ли бе направено или с други цели, за постигането на които решиха да абдикират.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОЙКО ЩЯЛ ДА ПОДАРИ НА РАДЕВ ЕДИНСТВЕНАТА СИ КНИГА ВИНЕТУ
25
2
 
47
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Честито дано новия президент бъде неподкупен и работи в полза на народа
24
1
 
8
 
! Отговори
Loyko преди 7 години
Interesno kak razbraha,che 12% ot simpatizanti na GERB sa glasuvali za gen.Radev.Chestito na novija Prezident! Dano e za dobroto na Bulgaria!Do tuk dobre.Sega nakade...?
23
4
 
43
 
! Отговори
агнешка главичка преди 7 години
Хвала и здраве за ген. Радев , че мощно заби първия пирон в ковчегана мутренската хунта ГРОБ.20 % *** за Радев - напълно ги разбирам горките .
22
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от статията се разбира, че ГРОБ вече се разпада. Най-напред бяга периферията, после част от членовете и накрая остават 3-4 % ***.оти, които правят смях на народа - справка остатъците от СДС:)
21
1
 
26
 
! Отговори
МАНГАЛИЗАТОРА преди 7 години
Ей разплакахте майката на народа. Еййй лоши хора бе. Тюх ;))))
20
1
 
17
 
! Отговори
Цецка преди 7 години
Ши плачкааааам! Аааааа
19
8
 
18
 
! Отговори
Турчинь преди 7 години
Поздравявам генерала с песента Па па палатка и с Батальона се строява . Нали е военен. Бил е и на палатков лагер. Рота равнис, рота мирно. Абе добре си го избрахме. Сбогом на ***. Не спря да яде Русия.
18
13
 
7
 
! Отговори
хайде де! преди 7 години
До Анонимен 17,Лъжеш се,Бойко е умен и не е допуснал грешка с Цецка,просто не прецени правилно ,че тази постановка няма вече публика.Направиха жените мъже и искат да им ревем съчувствено,кьорав карти не играе.
17
2
 
17
 
! Отговори
petyr преди 7 години
Явно ББ е обещал нещо на някой и сега не може да го изпълни,а това беше брилянтен ход да се махне от властта за да не изпълни обещанието,само не знаем взел ли е или му е обещано,май е взел и няма как да върне това което е взел....очакваме продължение,дали ще се търкалят тикви или зелки това е въпроса.
16
2
 
34
 
! Отговори
Цирк преди 7 години
12%от ГЕРБ гласували за Радев!?това е як шамар за върхушката на ГЕРБ.......
15
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПОП...Защото повечето хора в БГ се подвеждат и не се замислят че отидохме направо на вълка в устата... тоест на Комунистите в устата... Майка ни жална как ще ревем пак....

Спонсорирани публикации