България избра: Президентът ще е генерал

За него, според предварителните резултати, са гласували 58,5%
Обновена: 13 ное 2016 20:37 | 13 ное 2016 20:00,
485
България избра: Президентът ще е генерал
Снимка: Булфото

Генерал Румен Радев ще е следващият президент на България. Поне така сочат резултатите от екзитпола на социологическа агенция "Галъп интернешънъл", с която работи Investor Media Group.

Според данните към 20 часа, за него са гласували 58,4% от имащите право на глас.

Цецка Цачева получава подкрепата на 35,6 сто от избирателите.

Опцията "Не подкрепям никого" взима 6,0% от гласовете.

По първи данни на "Алфа Рисърч" Румен Радев побеждава с 58,1% от гласувалите на балотажа. За кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева са гласували 35,3%.

Според "Маркет линкс" новият президент е Румен Радев. За него и вицето му Илияна Йотова, подкрепени от БСП, са гласували 58.23%.

За двойката Цецка Цачева – Пламен Манушев, издигната от ГЕРБ, своя вот са дали 35.25%.

"Не подкрепям никого" са избрали 6.53%.

Още сутринта, след като пусна бюлетината си в 78-о СУ "Христо Смирненски" в Банкя, лидерът на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов обяви, че партията му няма да участва по никакъв начин във властта, ако днес загуби изборите.

Той повтори тезата си от нощта на първия тур, че ще подаде оставка веднага, ако ГЕРБ загуби тези избори.

Министър-председателят бе попитан дали ще се възползва от законовата възможност да състави ново правителство в рамките на този парламент.

"Пожелавам приятна игра на агнешките главички", каза той и добави, че няма да се връзва на номерата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
3
 
6
 
! Отговори
от германия преди 7 години
генерал,партии,др.,Но,бил е реален Генерал,Знае отлично АНГЛИЙСКИ,Мъж и за разлика и от бб и цц е Служил в БНА както и ние сме били войници не шумкари.....
299
11
 
11
 
! Отговори
democracy преди 7 години
За първи път почуствах срам от националноста си!Това не може да бъде изборът на България!Това го направи народът на пук на казаното от Борисов.Но защо това двуомение?Първо сваляте от власт с протести а после отново го преизбирате.Сега с това вот на недоверие,какво цели българинът не разбирам,но едно е виьно и то е голямо "нищо".Да нищо не цели българинът ние не само сме неграмотна,но и проста нация!Умеем само да недоволстваме,мърморваме и протестирваме.!
298
0
 
2
 
! Отговори
ЯСНОВИДЕЦ преди 7 години
До бивш гербаджияСега генерала " ще оправи всички проблеми "
297
3
 
7
 
! Отговори
Наско преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯСтига сте давали ъкъл отвън. Вие сте най-умни и можещи. Повръща ми се от такива като теб. Отидохте навън и вече сте нещо повече. Е аз съм работил и във Финландия, Дания - инженер съм. Сега съм тука. Не идеално в България, но и тука живеят хора и то не лоши. Е не сме умни и красиви като теб, но карай. Стой си там и стига си давал ъкъл. 80% работите нискоквалифицарана рвабота или на черно, живеете като скотове по 5-6 човека в една къща. Като дойдете тука сте баровци - комплексари.
296
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛЪНЦЕ ГРЕЕ, ДЪЖД ВАЛИ,БОЙКО В СИМИТЛИ!
295
2
 
6
 
! Отговори
Блажен верующ преди 7 години
Какво се радвате толкова не мога да разбера.През определен период едни бандити сменят други,вие гледате цирка от десети ред и ръкопляскате.Да не си мислите,че сега ще цъфнем и вържем.Никой на никого няма да потърси отговорност.На власт остават същите,тези невидимите за нас дето дърпат конците на лошите артисти от БСП,СДС,НДСВ,ГЕРБ,ДПС,да не ги изброявам всичките.Всичко върви по план още от 1985г.Да живее перестройката и новия демократичен строй.Чака ни пак глад,мизерия и фалшиви надежди.
294
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Илияна Малинова Йотова утре ще се обади на Путин с думите главата на раменете ли ти е. Политически много *** избор на ББ, САЩ не избира жена за президент, България ще избере и то Цедка!
293
0
 
14
 
! Отговори
бивш гербаджия преди 7 години
Винаги до сега съм гласувал за ГЕРБ. Разочаровах се в последната година когато това правителство (за което Аз съм гласувал) подкрепи раздаването на 1 милиард лева за саниране на послушни фирми, а нямаше 700 милиона за да може минималните пенсии на хората които имат необходимия стаж да стане 300 лв. Познавам самотна женица която 40 години е работила във фабрика на смени (включително и нищни) и сега (на 80 г.) и се налага да ниси вестници в квартала за да може да си плати тока.
292
2
 
11
 
! Отговори
До 340 преди 7 години
Да бъдеш арогантен, да бъдеш нахален, да бъдеш брутален. Да се чувстваш БЕЙ - това беше синоним на кадър на герб. Затова загубиха... Те скъсаха връзката с народа--------------------------Я виж ти! Че това си е патент на БСП и ДПС, типично комунистически манталитет. Голямото крадене тепърва започва. Сега разбирам защо онзи руски депутат каза, че Русия просто ще купи България. Та той не се е шегувал!!
291
1
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Баце се фалеше, че магаре да посочи, ще го изберат за президент, но си го получи по самодоволната мутра.
290
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилевПри Бойко цените така паднаха, че ужас. Пък и със Златев - кума на Бойко, бензина и нафтата са ни най-евтини.
289
4
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
АКО СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ СЛЕД 5 ГОДИНИ ПАК ЩЕ ГОВОРИМ ЗА ТОВА КАКВО " СПЕЧЕЛИХТЕ " И КАКВО ЗАГУБИХТЕ ! *** МНОГО РЯДКО ГРЕШИ ,ОЩЕ ПРЕДИ 20 ГОДИНИ КАЗВАХ НА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ И ИЗЛЯЗОХ ПРАВ ! А СЕГА ВИ КАЗВАМ ,ЧЕ НЕ САМО НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ ,АМИ ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО-ЗЛЕ , ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА ! МОЖЕ ДА ЗЛОБЕЕТЕ И ДА МЕ ПСУВАТЕ ,НО ТОВА НЯМА ДА ПРОМЕНИ НЕЩАТА !
288
2
 
5
 
! Отговори
петолъчка преди 7 години
Краят на тиквун не е края на Бг!
287
0
 
2
 
! Отговори
ххх преди 7 години
До АнонименРеформира си тубмака, Бой Х... Има ръст на обиколката със 70% :D Огромен успех!
286
5
 
1
 
! Отговори
???????????????????? преди 7 години
Каква е била избирателната активност?Колко българи са гласували на балотажа? Легитимен ли ни е новия президент?
285
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТанюЧе досега за 7-8 години не си спомням Герб да са направили реформи. Ако знаеш кажи.
284
0
 
5
 
! Отговори
ххх преди 7 години
До democracyЯж бай, изпонас***те се герберя и десебари. Сега ше ми плачете на бая хахахаха
283
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе щом и в родното село на Цачева са гласували за Радев, смятай...
282
1
 
14
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
На Боко Харам му увехнаха герберите! Кофтииии тръпка. Не си познава народа уви. А народа е сексистки, второ не прощава и при първа възможност наказва. Трето мрази да го лъжат и заплашват с апокалипсис.
281
13
 
5
 
! Отговори
democracy преди 7 години
Да пукнат онези дето са против демокрацията и ЗА насилствена Русия и руски политики.Щом толкова обичате Русия защо не отивате на работа там?А вместо това предпочитате Америка,Великобритания и Германия?Дано ЕС направи куп нови ограничения за новопристигащи българи в чужбина та тогава да идете да лижете г*ъза на Путин