България избра: Президентът ще е генерал

За него, според предварителните резултати, са гласували 58,5%
Обновена: 13 ное 2016 20:37 | 13 ное 2016 20:00,
485
България избра: Президентът ще е генерал
Снимка: Булфото

Генерал Румен Радев ще е следващият президент на България. Поне така сочат резултатите от екзитпола на социологическа агенция "Галъп интернешънъл", с която работи Investor Media Group.

Според данните към 20 часа, за него са гласували 58,4% от имащите право на глас.

Цецка Цачева получава подкрепата на 35,6 сто от избирателите.

Опцията "Не подкрепям никого" взима 6,0% от гласовете.

По първи данни на "Алфа Рисърч" Румен Радев побеждава с 58,1% от гласувалите на балотажа. За кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева са гласували 35,3%.

Според "Маркет линкс" новият президент е Румен Радев. За него и вицето му Илияна Йотова, подкрепени от БСП, са гласували 58.23%.

За двойката Цецка Цачева – Пламен Манушев, издигната от ГЕРБ, своя вот са дали 35.25%.

"Не подкрепям никого" са избрали 6.53%.

Още сутринта, след като пусна бюлетината си в 78-о СУ "Христо Смирненски" в Банкя, лидерът на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов обяви, че партията му няма да участва по никакъв начин във властта, ако днес загуби изборите.

Той повтори тезата си от нощта на първия тур, че ще подаде оставка веднага, ако ГЕРБ загуби тези избори.

Министър-председателят бе попитан дали ще се възползва от законовата възможност да състави ново правителство в рамките на този парламент.

"Пожелавам приятна игра на агнешките главички", каза той и добави, че няма да се връзва на номерата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От едната крайност в другата! За които и да гласувате все на комунисти ще попаднете. Аз затова не гласувам от 90-те години. Защо да гласувам за децата на комунистите? Аз съм безпартиен а такива имали във власта? Има ама навръщане! Мислите ли че някой безпартиен ще вземе власт? Не няма да вземе власт защото мутрите и олигарсите няма да му я дадът. Ако още не сте разбрали тук в мутроландия командват задкулисието и корупцията а вие си гласувайте и се надявайте някой да ви оправи! Да на задна прашка
259
8
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
До Донал Тръмп-ПутинИМА ДА ЧАКАТЕ ЕМИГРАНТИТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ В БЪЛГАРИЯ ОСОБЕНО ПЪК СЕГА КОГАТО ПРОРУСКИ КАНДИДАТ СТАВА ПРЕЗИДЕНТ БЪЛГАРСКИТЕ ЕМИГРАНТИ ДОРИ И НА ПОЧИВКА ЩЕ СЕ СТРАХУВАТ ДА ДОЙДАТ ,ПРИЧИНИТЕ ГИ ОБЯСНИХ ,ЕВЕНТУАЛЕН БУЛГАРЕКСИТ И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ОТИШЛИ НА ПОЧИВКА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВИДЯТ ЕС ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН !
258
10
 
6
 
! Отговори
ййй преди 7 години
Честито ви генерал на власт.. Човек който ще лобира, Не за развитие, а за превъоражаване, Не за армия от високо-образовани хора, а за войници.
257
14
 
3
 
! Отговори
democracy преди 7 години
Герб сега да видят това и онова.Що за глупости дрънкате!След като свалихте правителството и отново го преизбрахте само по себе си говори колко класен манталитет има българинът.Бъдещето на България в европейското семейство е под голям въпрос.Мисля че на никой няма да му хареса този избор още по малко след глупостите на Радев,който никакъв политик и оратор,който му е трудно все още да връзва 2 думи говори че Крим било на Русия.Предлагам наистина които живеят в чужбина да не се връщат в БГ.!
256
13
 
4
 
! Отговори
221 преди 7 години
Не знам някой от моите познати и роднини да е гласувал за Радев , как успя ....?
255
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мислех, че никога няма да настъпи краят на този мрак!Хунтата на Гроб.
254
5
 
4
 
! Отговори
НикойДаНе се отчайва преди 7 години
Нито да се радва прекалено.Още като се разбра кои отиват на балотаж, беше ясно: За когото и да гласуваме, в резултат ще получим БКП, маскирана като БСП.Вместо еуфория, помислете добре как ще гласувате на следващите парламентарни избори, а преди това - какви кандидати ще излъчите.И не се офлянквайте, че някой друг трябвало да издири подходящи кандидат депутати, които да ви харесат. ВИЕ СТЕ ТЕЗИ, КОИТО ЩЕ ПРЕДЛАГАТЕ КАНДИДАТИТЕ.Не бездействайте, а се гответе отсега И МИСЛЕТЕ !!!
253
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Гласувах за личност". Като напишете тая глупост просто ми иде да се гръмна. Не разбрахте ли, че в България няма личности, има само определени интереси и ВСЕКИ в тая скапана държава обслужва нечии интереси? 27 години не ви ли стигнаха да го разберете? Мислите си, че като не сте гласували за Ц.Цачева сте направили голяма добрина на родината. Да, ама не. Политически незрели сте и не мислите с главите. Това ви е проблемът.
252
0
 
3
 
! Отговори
jenos преди 7 години
До ***"***" проблем ли е ? до колкото съм запознат 2 / две / религии ашладисват клонките, не е ли обида към тези религии все пак, те и до ден днешен си го практикуват и си е съвсем нормално за тях ?
251
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гадове мръсни червени
250
2
 
14
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
Поздрав за всички свободни хора е Бг!
249
8
 
1
 
! Отговори
пехотинец преди 7 години
В България трябва веднага да бъде сътворена мрежа от комитети състояща се от истински Българи готови да жертват живота си но да не позволят на варварска русия да продължава да покварява Българското общество! Комитетите ще изберат Апостол, който трябва да бъде чист и честен без връзки с олигарси и народни предатели! Войната вече започна!
248
0
 
5
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Боце, боцеееее, много пари пръснахте и никакъв никакъв не го обръснахте ! Ха пий една студена вода, поздрави мамата, цецо - великия стратег и цялата ви ***, ***..*** ви !!!!!!!!!
247
1
 
3
 
! Отговори
до skunka преди 7 години
Едва ли, важни са парламентарните избори, от президента в БГ не зависи нищо.
246
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата, Ухото и Свинетка да се готвят за затвора!
245
0
 
1
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
https://m.youtube/watch?v=u1ZoHfJZACA
244
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До момичето на 19: хайде да пием по сок тия дни ? :)
243
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страхотен човек изглежда Радев, с чудесни родители. Големият проблем е, че сега големите партии ще искат да се приемат исканията от референдума, които са популистки и лоши за демокрацията и при следващи избори само големите партии ще бъдат представени в Парламента. Неслучайно направиха президентски избори и референдум 2 в 1, при това изборите бяха задължителни, само и само референдумът да е успешен.
242
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 7 години
До СветлозараОткога Тик Веник е нецензурна дума?
241
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свобода братя и сестри!