Борисов & Радев – добър тандем! Но ще даде ли народът?

Ще има опит за кабинет в това НС, прогнозира Първан Симеонов
29 ное 2016 11:37,
123
Борисов & Радев – добър тандем! Но ще даде ли народът?
Снимка: архив Министерски съвет

Ако Бойко Борисов отново бъде премиер след предсрочните парламентарни избори, той би бил формирал успешен управленски тандем с президента Румен Радев, прогнозира политологът Първан Симеонов.

Според него двамата биха се сработили, защото за Борисов би било добре да има контрапункт. Политологът обаче смята, че по-големият проблем от това дали биха се сработили, е дали хората биха заложили отново на Борисов.

"Винаги е добре да има власт и в нечии други ръце, защото ако властта е само в твоите ръце, опозициите се пренасят вътре в теб, няма кой друг да е лошият", каза Симеонов. Според него Борисов знае това и си е патил от него.

Още по темата

"Не мисля, че ще има проблем със сработването с Радев. Мисля, че ще има друг", каза още политологът пред "Фокус".

Той смята, че проблемът на Борисов е, че след първата загуба неговата магическа сила и "всепобеждаващост" е изчезнала. "Не знам дали той има авторитета в обществените очи да бъде още 4-5 години министър-председател. Това е по-важният въпрос - не дали би се сработил с Радев, а дали българите биха го позволили", каза още Симеонов.

Според него Борисов трябва да си отговори на този въпрос. "Отговорът, който си даде с номинацията на Цачева, е грешен. Той каза: "Сега Цачева може да вземе поста, след пет години - аз". Оказа се, че може би и за самия него вече е късно, камо ли за Цачева", коментира Първан Симеонов.

Той обясни, че са нужни повече изследвания на нагласите на хората за по-точни прогнози. При всички положения обаче в очите на хората загубилият често продължавал да губи в очите на избирателите.

Симеонов прогнозира, че ще се направи опит за съставяне на още едно правителството в рамките на този парламент. Според него президентът щял да връчи третият мандат на Патриотичния фронт.

"Спокойното преминаване на властта от едни ръце в други е основен белег на демократична зрялост на обществата. Аз съм много сериозен противник на това да говорим за тежка политическа криза и ме е страх, че някой дори насърчава усещането за криза, за да може след това да се надява на по-добър изборен резултат", каза още Симеонов.

Той не изключи в напрежението с мигрантите някой да вижда политически ползи във връзка с националистическата вълна, която залива и България.

Според Симеонов, ако се стигне до служебен кабинет, Радев вероятно ще направи малки промени в него, когато встъпи в длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Георги ШоповНяма как Тиквата в тендем с Радев..Явно е искючително нагъл и *** да го допусне.АА мислене в случея няма лишен е от възможност да мисли за това трябва мозъкбраво бе каскет - това сам ли успя да го измислиш?
81
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако новоизбраният президент е обезумял толкова скоро и е забравил,че този народ го избра,защото иска да урине това бандитско управление,начело с "бандита облечен в Армани"може и да се съгласи на такъв "тандем".Народът ще го възненавиди.
80
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ.ЗАЩО СЕ ДАВА ИЗОБЩО ТРИБУНА НА НЯКЯКВИ ПИШМАН ПОЛИТОЛОЗИ, ИЛИ ПРОСТО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРО СТИТУТКИ.
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да пази България, защото се видя, че нито една партия не мисли за държавата!
78
2
 
12
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Ако Борисов беше подходил по един нормален начин към тия избори(вкл. и с избираем приемлив кандидат),а не с тая истерия, сега нямаше да има никаква криза!Ако е смятал да провери дали обществото ще го изтърпи още няколко години-това е най и*ди.от*ския начин.Ако пък идеята е била да се покрие,докато отмине бурята-пак не става,защото с тия действия е на косъм да се превърне в политически труп.Има и трети вариант-просто да му е казано да напуска вече сцената,ако иска да живее.
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Национализмът беше модерен преди 200 години като естествен отговор на разпадащите се империи. Сега нациите са що годе оформени и единственото спасение е да намерят общ език по между си. Обаче досега историята не познава друг модел на разбирателство между нациите освен имперския. Накратко нациогенезата повтаря антропогенезата . Кой разбрал разбрал.
76
7
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Както е тръгнала нашата държава насила ще ме накарат да гласувам за БСП
75
3
 
22
 
! Отговори
До 87 преди 7 години
Не подценявайте ген.Радев.Той е умен и интелигентен мъж.Не би се хванал на подобна въдица.
74
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАРОДЪТ Е МНОГО ЯСНО ЧЕ НЕ ЩЕ ДА ВИЖДА ПОВЕЧЕ КРАДЛИВАТА ТИКВА!ЕДНО Е ДА ТЕ ИЗБЕРЕ НАРОДА..ДРУГО Е ДА ТЕ ИЗБЕРАТ НЕГРАМОТНИТЕ БАЙ *** СРЕЩУ 20 ЛЕВА И ТРИ КЕБАПЧЕТА!
73
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Първанов да си намериприлична работа и да не сеопитва да натрапва провалениполитици като Бойко Разбойкозащото ще започнат да му сеслучват неприятни неща.
72
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политолози,социолози и всякакви други...ози да си скъсат дипломите,че станаха за смях след тези избори.А от двамата на снимката единият е излишен.Познайте кой.
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега кво, тези на които Мутрагена подхвърляше парчета от баницата тичат да го спасяват като внушават оставането му като "спасител". Дори са разработили комбинации. И остава Радев да се хване с този тъпоъгалник и на следващите избори да го изритат като ***. Всяка комбинация с Мутрьо е смъртоносна за всеки който му се е хванал на въдицата. Мястото му на Мутрьо е в затвора и всеки опит за спасяването му е предателство към Българския народ. А нашите политици са предатели по рождение.
70
2
 
5
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До Анонимендо 80 "Национализмът е отживелица..."Ами защо щом е така,най-хитрата нация(евр*еите) е най-националистическа?Освен евр*еи,никой друг не може да емигрира там,не са приели нито един бежанец и прочее!Значи за другите национализма е лошо,а за тях-не!?Горе-долу като оная приказка-"Моето си е мое,чуждото е общо."
69
1
 
6
 
! Отговори
ГОЛИ и БОСИ преди 7 години
Българи, ще затягаме коланите, няма начин!Поне, докато се хванем за зелено.
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уточнение Снимка: архив Министерски съветА тоя "политолог" въртиопашка и това под нея е просто ЛЕПКА маззна и гнуссна.
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпроса не е само във възпроизвеждането 78, вложила съм доста по-дълбок смисъл и в това за съжаление, няма нищо смешно, а напротив!
66
1
 
21
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Централата на Герб е развъдник за политически трупове и пренасят моргата там....
65
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Национализмът е отживелица. Дойде времето на търговията, стандартът на живот и т.н."Където се чувстваш добре, там е родината" и това е. Той немският поет си го е предрекъл преди 3 века, човекът.
64
3
 
20
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Това ми звучи като пълен абсурд. Борисов няма място в политиката изобщо да не говорим за премиер.
63
2
 
14
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Няма как Тиквата в тендем с Радев..Явно е искючително нагъл и *** да го допусне.АА мислене в случея няма лишен е от възможност да мисли за това трябва мозък