Борисов & Радев – добър тандем! Но ще даде ли народът?

Ще има опит за кабинет в това НС, прогнозира Първан Симеонов
29 ное 2016 11:37,
123
Борисов & Радев – добър тандем! Но ще даде ли народът?
Снимка: архив Министерски съвет

Ако Бойко Борисов отново бъде премиер след предсрочните парламентарни избори, той би бил формирал успешен управленски тандем с президента Румен Радев, прогнозира политологът Първан Симеонов.

Според него двамата биха се сработили, защото за Борисов би било добре да има контрапункт. Политологът обаче смята, че по-големият проблем от това дали биха се сработили, е дали хората биха заложили отново на Борисов.

"Винаги е добре да има власт и в нечии други ръце, защото ако властта е само в твоите ръце, опозициите се пренасят вътре в теб, няма кой друг да е лошият", каза Симеонов. Според него Борисов знае това и си е патил от него.

Още по темата

"Не мисля, че ще има проблем със сработването с Радев. Мисля, че ще има друг", каза още политологът пред "Фокус".

Той смята, че проблемът на Борисов е, че след първата загуба неговата магическа сила и "всепобеждаващост" е изчезнала. "Не знам дали той има авторитета в обществените очи да бъде още 4-5 години министър-председател. Това е по-важният въпрос - не дали би се сработил с Радев, а дали българите биха го позволили", каза още Симеонов.

Според него Борисов трябва да си отговори на този въпрос. "Отговорът, който си даде с номинацията на Цачева, е грешен. Той каза: "Сега Цачева може да вземе поста, след пет години - аз". Оказа се, че може би и за самия него вече е късно, камо ли за Цачева", коментира Първан Симеонов.

Той обясни, че са нужни повече изследвания на нагласите на хората за по-точни прогнози. При всички положения обаче в очите на хората загубилият често продължавал да губи в очите на избирателите.

Симеонов прогнозира, че ще се направи опит за съставяне на още едно правителството в рамките на този парламент. Според него президентът щял да връчи третият мандат на Патриотичния фронт.

"Спокойното преминаване на властта от едни ръце в други е основен белег на демократична зрялост на обществата. Аз съм много сериозен противник на това да говорим за тежка политическа криза и ме е страх, че някой дори насърчава усещането за криза, за да може след това да се надява на по-добър изборен резултат", каза още Симеонов.

Той не изключи в напрежението с мигрантите някой да вижда политически ползи във връзка с националистическата вълна, която залива и България.

Според Симеонов, ако се стигне до служебен кабинет, Радев вероятно ще направи малки промени в него, когато встъпи в длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
17
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Махнете пожарникаря от политиката! Върнете го на неговите създатели: Маргините, Баретата, Маджо, Пашата и Симеончо. Нека те си трошат главата с него!
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам, какъв авторитет би бил Бойко още четири години, при положение, че по време на дългото му "царуване" българите останахме малцинство, защото всички се евакуираха от България, ци*****ите постоянно са стимулирани да се възпроизвеждат (за тях това е малък частен бизнес) и страната ни се напълни с арабски отре*пки, които вместо с играчки са си играли с калашници, като деца! Иска се от нас, малкото останали да издържаме алчни политици и човешки гни*ди, еми мерси за предложението ви не щем!
60
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не,хората няма да заложат отново на Борисов.Той е некомпетентен,обграден с калинки,които го подвеждат според собствения си интерес,което води до непрекъснати експерименти в различни области,корупция гарнирано с изключително висока корупция във всички нива и чувство за недосегаемост и безнаказаност.Това трябва да спре.Някой трябва да отреже опашката на гущера.
59
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо такова няма да стане, dude. Националистите са базови индивиди, лесно е да бъдат манипулирани. Социалистите - още повече. За една петолевка Сорос ще си вземе хиляди от тия. За толкова години така и не го разбрахте.
58
5
 
4
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 68, ако родният национализъм се свежда до Краси Карачанов и Сайдеренко, не мерси. А иначе плашиш с бой ли кво ли? Как го виждаш национализмът?
57
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов & Радев добър тандем! Пълни глупости. Г-л Радев е на светлинни години от Борисов като н-р интелект и честност, култура, не корумпиран до сега, държащ на думата си поне досега, .. и пр. Нема как да са добър тандем. Ако са били тандем то не беха нужни да се харчат огромни пари за избори от парите на бедният ни народ.
56
0
 
20
 
! Отговори
пазач на паркинга преди 7 години
Някогашен министър-председател, член на БКП, с богат опит в СИК, собственик на групировката "герб-Буда", бивш пазач на паркинга на бай Миле, с инициали ББ, за нищо неспособен, с непоносим характер, никому ненужен, мрази всички, с чувство на пребито от съдбата куче, след тотален провал в политиката поради собствената му глупост, спешно търси ново работно място. Предпочита да го наемат за батман, портиер, насъсквач или за ненужна вещ.
55
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Ловец на мюсюлмани,само да те питам,за дръжките ли ги ловиш,и тогава ги разбираш,че са мюсюлмани.
54
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на мен това ми е смешно, на изборите пак ще се питат "Къде сбъркахме" и Корнелия ще се чуди какво става.
53
13
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Иначе другарите кутевци гледам пак се разбързали властта да вземат, Петька Волгин пак революция привиде, а Дъревица май накрай и до климакс стигна. Другари, никой няма да гласува за вас, пийте по един тройной и се успокойте
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ловец на мюсюлманиПри теб явно има професионална деформация.
51
10
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Тоя Първан Симеонов за има няма две-три години и стана мегаводещ социолог. На социолози свикнах да нямам вяра откак основните анализатори у нас станаха Андрейкин Райчевкин, Кольо Кольовкин, Иво Христов и разни такива, дето сичко правят само не и да анализират.
50
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тандем пидори
49
5
 
10
 
! Отговори
Ловец на мюсюлмани преди 7 години
Който и да е на власт, независимо кои политически сили са на власт, трябва да се мисли за народа, и да се прогонят мю'сюлманските нашественици. Как мислите? Защо мю'сюлманите са същите каквито са били и в средновековието? Защо не са нормални? Защото ходжите владеят черни магии. В мюс'юлманите са влезли всякакви бясове. Защо турците са изгаряли цели български села? Това са демонични сили.
48
2
 
25
 
! Отговори
благодарим ти преди 7 години
Благодарим ти, пожарникарю! С твоята политика ти най-много допринесе за избирането на генерал Радев за президент!
47
3
 
23
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Стига сте ни пробутвали тази Тиква! Десет години загубихме от живота си да гледаме как ни се лези от талавизора...
46
5
 
22
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 7 години
Пожелавам на народа на България едно безборисово бъдеще!
45
20
 
7
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Бойко пак ще бъде премиер.
44
2
 
28
 
! Отговори
Кукловодът преди 7 години
Ако го избере народа за 3 ти път да е министър председател , то ... пак ще го сваляме : ). За мен лично този човек е супер нагъл и загубен . Така и не разбра , че не го искаме него . Дали е ГЕРБ , БСП или друга партия , няма никакво значение , но такъв минисър председател е обида към който и да е народ . Ама карай той ще може да се похвали , че е бил 4 пъти управляващ на Бългаерия , нищо че нито един от тях няма да довърши . :)
43
4
 
18
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
Генерал Радев го познавам! Но кой е този до него?