Бързо сформиране на кабинет след вота поиска президентът

В България днес няма безработни инженери, каза той в САЩ
Обновена: 23 сеп 2014 13:58 | 23 сеп 2014 12:13,
85
Бързо сформиране на кабинет след вота поиска президентът
Снимка: архив Булфото

Президентът Росен Плевнелиев изрази надежда, че след изборите бързо ще се сформира правителство. То според него,трябва да пристъпи към осъществяване на очакваните от обществото реформи.

„Това включва както подобрение на работата на администрацията, така и въвеждането на електронно управление, което е изключително важно за работещите и гласуващи българи зад граница“, каза държавният глава. Той обяви това пред представители на българската общност в Ню Йорк по време на първия ден от работното си посещение там. Плевнелиев е в САЩ за участие в 69-aта сесия на Общото събрание на ООН, съобщават от прессекретариата му.

Още по темата

„Политическото противопоставяне е неизменна част от демокрацията, но е продуктивно само когато се залага на мотивираното съревнование на идеи и не се свежда до междуличностна конфронтация“, каза още пред сънародниците ни президентът. Той беше категоричен, че българските политици трябва да могат да се обединяват около важните  национални приоритети.
 
Пред българите в Ню Йорк държавният глава препотвърди намерението си да иска повече референдуми по важни теми. „Въпросът за пряката демокрация и участието на гражданите във вземането на решенията не може да бъде неглижиран“, обяви той.
 
Президентът благодари на сънародниците ни, че съхраняват  националните традиции. Той обяви и че заради членството си в ЕС и заради връзките си в Черноморския регион България става все по-привлекателен партньор за инвестиции.

Плевнелиев разказа и за усилията, които се полагат за утвърждаване на страната ни като център за производство на автомобилни части и за развитие на нови технологии. „В България днес няма безработни инженери. Заплащането на труда им не е като в други части на ЕС, но определено сме на прав път“, подчерта още държавният глава и припомни, че страната ни вече работи за създаването на своя първи технологичен парк.
 
По време на срещата българите в САЩ поискаха от президента да работи за създаването на пряка въздушна линия България-САЩ и го питаха за ситуацията в страната, развитието на енергийните проекти, състоянието на банковия сектор и други.
 
По-рано през деня президентът Плевнелиев присъства на среща на държавните глави, участващи в Глобалната инициатива „Клинтън 2014“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вдигай тока и продължавай да говориш лафове за заблуда. :-) да улесниш кукловодите си.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога реформите, които са извършвани, са били очаквани от обществото? Реформите са средството на любимата му олигархия да вземе още едни пари от джоба на обществото. Под подобрение на работата на администрацията се разбира просто поредната чистка, която е започната от "надпартийното" служебно правителство.Как стана гербер пЕЕВСКИ и вече няма нужда от личностно противопоставяне. :-)Енергийната ефективност означава да ни вземе строителната мафия още по няколко бона ... и то насила.
64
1
 
1
 
! Отговори
Инж. Тричкоа преди 9 години
Няма в България защото всичко куцо и сакато избяга на запад и жевее по-добре от робите в Родината. Поздрави от Цюрих.
63
0
 
6
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Е, как да има безработни инженери? Работят - кой сервитьор, кой склададжия, кой шофьор - всички работят. А този на снимката трябва да бъде съден за престъпления срещу нацията, заедно с боко и останалата прозападна ***!
62
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Добре си спомням времето на президентските избори и изявлението на Цветанов " и *** да ми дадете и нея ще я направя президент. Само съжалявам, че не му дадоха наистина ***
61
1
 
4
 
! Отговори
Деси преди 9 години
Само не разбирам, как може да имаме доверие на човек, който сам си е заявил ( а и това е било многократно потвърждавано от Бойко и Цветанов), че е президент на ГЕРБ а не на целия български народ?
60
1
 
4
 
! Отговори
Илия преди 9 години
Това сега думи на Роско ли са или на началника му Бойко?
59
1
 
8
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Плевнелиев, защо един път не реши да зарадва народа и не си подаде оставката?
58
1
 
5
 
! Отговори
Росен преди 9 години
Президента ни явно е получил нареждания от САЩ и Борисов и бърза да изложи опорните си точки. Все пак много добре знаем, че Плевнелиев няма собствено мнение и воля
57
0
 
4
 
! Отговори
до 69 преди 9 години
А вицепрезидента къде беше? А служебния премиер? Нито един представител на властта не отиде на честването. За тях какво ще измислиш като оправдание?
56
0
 
5
 
! Отговори
до Рали1 преди 9 години
Кои са тези "наши любимци" и защо ме занимаваш с неща извън темата за Плевнелиев? Освен това сесията на ООН е утре, а Деня на Независимостта беше вчера.
55
1
 
6
 
! Отговори
Национал преди 9 години
Росене, ти унищожи ГЕРБ и комсомслката им шайка, с драстичните си неадекватности и лобизъм за олигархията и монополите!Благодаря!!!
54
4
 
1
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До 62,Че и миналата година беше там само че с Вигенин в делегацията и пак е чел от листчето.Затова и цитирах къде и кога се повежда тази сесия,въпреки националните празници на страните.Поканен е и участва,не е изолиран като вашите любимци,дето за една година ходиха само до Виетнам и Китай и още чакаме инвестициите,уж договорени и новите работни места.Включително и за инженери.
53
0
 
2
 
! Отговори
da... преди 9 години
sastoianieto mu e-50 ml. euro. eh,ce Vesel jivot.....
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Росен Плевнелиев, в предишния си живот си бил пак ***,a ne kakto toi tvrdi
51
0
 
6
 
! Отговори
до Маркс преди 9 години
Единственото притеснение ня янките ще е коя подготвена марионетка да сложат на негово място. Подлагачи бол.
50
0
 
4
 
! Отговори
47 до 49 преди 9 години
Ти да не си объркал държавите? Знаеш ли колко е средната заплата в една банка в България? Добре дошъл в реалността, господин Индекс!
49
1
 
13
 
! Отговори
?вропа преди 9 години
Това не е моят президент!!!
48
0
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Не, няма да го бесят, а ще му отрежат главата с *** нож и ще се снимат за тубата, да плашат янките, пфу!
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се има ли друг такъв случай, в който в Деня на Независимостта на една държава, президентът не е в страната си, а в САЩ, за да срича тъпизмите си от листче, с пари от бюджета на държавата, която се намира в криза.

Спонсорирани публикации