Доц. Надя Миронова: Актуализацията на бюджета е безпредметна

"Служебният кабинет няма политическа подкрепа"
2 окт 2014 16:55,
5
Доц. Надя Миронова: Актуализацията на бюджета е безпредметна
Снимка: Десните

Актуализацията на бюджета, която се обсъжда в момента, е безпредметна и няма как да бъде подкрепена, смята икономистът доц. Надя Миронова, водач на листите на Коалиция „Десните” в 12 МИР Монтана и 26 МИР София област.

В сутрешния блок на България Он Ер тя коментира, че служебното правителство няма както политическата подкрепа, така и политическата отговорност за това, което предлага.

По думите на доц. Миронова много е лесно с идеите на служебното правителство да бъде оправдано "всяко следващо безумие, което ще направи следващото правителство".

"Този бюджет и актуализацията, за която се говори, не означава оптимизация, а увеличаване на задължението, тоест вземането на допълнително заем, без да бъдат оптимизирани разходите, които очевидно са планирани неправилно", обясни доц. Миронова.

Нужно е разделяне на социалната политика, такава каквато е в модерния свят, от труда и индустриалните отношения, които са изключително архаични във вида, в които съществуват.

Тази позиция застъпи Миронова и допълни, че след тази стъпка е нужно да бъдат разграничени и увеличени възможностите и формите на труд, както и да бъде поставено заплащане в зависимост от квалификацията, образованието и сложността на професията. Ако това разделение не бъде направено, то няма как и доходите да се увеличат, каза още доц. Миронова.

Икономиката може да бъде изсветлена единствено при две условия, подчерта Миронова. Първото е когато бизнесът е заинтересован, а не принуден да си плаща данъците.

Второто условие е когато доходите станат достатъчно високи за хората, че те да не желаят да влизат в корупционни сделки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: избориДесните
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Желая и успех, дано да влезат повече знаещи и можещи хора с морал, отколкото тикви, шлифери, пури, *** и други подобни, пфу!
4
0
 
1
 
! Отговори
Ммм... преди 9 години
Мноо hot!
3
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Не ти вярвам,Бойко ни каза че държавата е фалирала,ако не дойде той на власт ще се затрие България,слънчицето ни предупреждава в какъв финансов апокалипсис сме и хорицата да внимават за кого ще гласуват-ако не гласуват за него са фалирали.Вие училите недоучили недейте много да говорите,виж Бойко той е най учения в тази държава заедно с неговите партийни калинки службогонци.
2
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
NEMA CMICAL OT OFICIALNA AKTUALIZACIA---TE---DPC BCP I GERB CI PODELIXA 3,5 MILIARDA OTKBADNATI POD FORMATA NA KREDITI I CEGA GANHO CTE PLATI--CLED IZBORITE
1
1
 
8
 
! Отговори
... преди 9 години
Една от най-точните преподавателки в УНСС...Поне по мое мнение....