Депутатите се събират за първия звънец на 43-то Народно събрание

Първото заседание на парламента е днес от 14 часа
Обновена: 27 окт 2014 09:54 | 27 окт 2014 07:00, Красимир Ангелов
56
Депутатите се събират за първия звънец на 43-то Народно събрание
Снимка: Булфото

Точно от 14 часа днес новоизбраното 43-то Народно събрание ще проведе първото си заседание. То ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител, който както в предишния 42-ри парламент, е актьорът Стефан Данаилов.

Новоизбраният парламент се свиква с указ на президента Росен Плевнелиев, издаден на 21 октомври.

Още по темата

На първото заседание народните представители ще положат клетва, която гласи: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се". След полагането на клетвата депутатите ще подпишат клетвените листове.

В пленарната зала ще прозвучат и химнът на Република България и химнът на Европейския съюз. Веднага след това държавният глава Росен Плевнелиев ще направи обръщение от парламентарната трибуна.

На първото заседание тряба да бъде избран председател на 43-ото Народно събрание, като депутатите ще гласуват проекторешение по процедурата на избора. Следва избор на заместник-председатели на Народното събрание и приемане на решение за временно прилагане на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Колко дълъг ще бъде животът на този парламент обаче на този етап е трудно да се каже. Преди ден лидерът на най-голямата парламентарно представена партия ГЕРБ – Бойко Борисов, обяви, че е притеснен относно шансовете за съставяне на стабилно мнозинство в рамките на това Народно събрание. „За съжаление, така са подредени партиите в парламента, че дори възможността за хипотетична коалиция не е възможна”, каза Борисов след срещата си с председателя на БСП Михаил Миков.

Лидерът на ГЕРБ не изключи и възможността да се направи „временно“ правителство за срок от няколко месеца, а през есента на 2015 година да има избори „2 в 1“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
4
 
! Отговори
А8 преди 9 години
Днес в парламента ще е, като на 15 Септември в някое училище, всички ще бъдат там (първокласници, зайци, каки, батковци, учители директори и т.н.)! До месец два, обаче парламента ще заприлича на класна стая пред пролетна ваканция, там ще бъдат само зайците (не е сигурно дали ще са всички), зубарите, някой друг учител (министър) и директорския колектив (председателите на НС), а това неминуемо ще доведе до трудното провеждане на учебните занятия (обсъждане на реформи, приемане на промени в законодателство и т.н.). Учениците (депутатите), които работят в кръжок (комисии) няма да се събират достат
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
po dobar zvanec ot avtomat ak -47 za tia triabva .banda mafioti.
37
0
 
3
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Каквото повикало,такова му се обадило.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я да видим сега: за 8 часов работен ден 340 лв. Месечно.... От 14 ч. до не се знае колко часа за едни караници и циркове 3000 лв. ????
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕЩО ЧУДНО СЕ СЛУЧВА ТЕЗИ ДНИ В БЪЛГАРИЯ ,ДОСКОРО АЛЧНИТЕ ПРОДАЖНИЦИ ,КОИТО ЗА НЯКОЙ И ДРУГ ДОЛАР ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ ВЗЕМАХА ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ СЛЕД ПРОМЕНИТЕ И ПРОДАВАХА ЕВТИНО БЪЛГАРСКИЯТ НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС НА ТАЛМУДИСТИТЕ -ЦИОНИСТИ,ИЗВЕДНЪЖ ВЗЕХА ДА СЕ ДЪРПАТ ОТ ВЛАСТТА,АМА ТО СИ ИМА ОБЯСНЕНИЕ И ТО Е ЧЕ ФИЛМА КОЙТО ГО ГЛЕДАМЕ -МЪЛЧАНИЕТО НА АГНЕТАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 25 Г.Е КЪМ КРАЯ СИ И ВЪВ ВЪЗДУХА ВЕЧЕ СЕ УСЕЩА МИРИСА ОТ ПУШЕКА НА ПОВСЕМЕСТНИЯ БУНТ И ТЪТЕНА ОТ ВСЕНАРОДНИЯ ГНЯВ.
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другари , нали всичките 240 депутати са крадци и некадърници , защо се притеснявате къде ще работят. Според тук пишещите няма нужда от депутати , политици , партии и от нищо няма нужда. При това положение хващайте автоматите и право в гората на партизанлък. Явно е че за комуниста няма нищо свято щом той не е на власт и да краде.
33
3
 
10
 
! Отговори
он преди 9 години
Волен пaк ще ги рaзпилееВ зaлaтa отново ще жърмят истиниДържaвтa отново ще зaстине
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен бродници в тоги, духове на турски престъпници също се носят из кулоарите. Под северната част на Народното събрание е било известното от времето на Османската империя Позорно гробище.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
'Лидерът на ГЕРБ не изключи и възможността да се направи временно правителство за срок от няколко месеца'Че то всяко правителство е временно. Или може би политиците ни намекват, че независимо от всякакви избори, все те - досегашните - ще си управляват?
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Партийният дом се различава коренно като архитектура от сградата на парламента. Строежът му продължава шест години, завършен е през 1954 г. Простира се на около 40 000 кв. м застроена площ. Сградата е изпълнена в стил неокласицизъм, с подчертано триумфално-тържествен и монументален характер.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Негативна енергия, тайни коридори и тунели крие зад стените си българският парламент. Или поне така твърдят витаещите легенди около сградата на властта. Всъщност Народното събрание наистина е построено върху гробища. Депутатите трябва да знаят, че заседават на място, където преди хиляди години римляните са полагали мъртвите.
28
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен на какви наркотици ва държи бе *** про турска ,че така го възхвалявате ?
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като не могат да управляват ,, ДОКАЗАХА ГО ВСИЧКИ ЗА 25 години,, защо не се самообиват ? нали затова се заклеват всеки път... ВИНАГИ ЗАПОЧВАТ С ЛЪЖА ,, КЛЕТВАТА ,,
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голяма работа, старите бандитите се връщат на власт и в парламента. Честита ви мизерия!
25
2
 
8
 
! Отговори
Think преди 9 години
До 32За когото иска.Като не гласува , мислиш , че допринасяш за нещо ли?Оставаш * да избират правителство и да те гърчат.Като не гласуваш - нямаш право да недоволстваш
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЕГА ЩЕ СЕ ЗАКЪЛНЪТ ДА ГРАБЯТ, ДО КАТО ИМА ПАРИ В БЪЛГАРИЯ ,,, АВАНТА НЯМА ДА ПУСНАТ НА НИКОГО И НИКОГА !!!!!
23
1
 
9
 
! Отговори
бат Сали преди 9 години
14 часа??? Е защо толкова рано??
22
0
 
4
 
! Отговори
kvo chakate ot tia преди 9 години
izmenicite na rodinata sa sashtite .demokraciata koqto sazdadohte za bednite da glasyvat za bogatashite im dadoha vlast pari izmisleni zakoni za tqh .vlast na naroda smart na byrjoaziata chervena sinia pimbiana zablyda i mizeria.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КРАДЕНЕТО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ СТАРИТЕ МУЦУНИ СА ТАМ,,240 АИДУКА
20
3
 
3
 
! Отговори
Think преди 9 години
До Анонимен - 27. Ами отиди гласувай и ти бе ! Какво ме интересува , че ходите за гъби , докато има избори

Спонсорирани публикации