Проф. Герджиков: Сделка с ГЕРБ няма

Той ще отстоява идеята за върховенството на закона
10 окт 2021 14:22,
143
Проф. Герджиков: Сделка с ГЕРБ няма
Снимка: БГНЕС

"Сделка с ГЕРБ няма. Разбрах, че те нямат условия. Искам да бъда кандидата на всички българи. Ще бъда еднакво справедлив към всички", заяви пред БНР кандидатът за президент и ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков.

"Бях издигнат от инициативен комитет. Аз се колебаех. Появи се моят приятел Красимир Вълчев и каза, че може да говори с партия ГЕРБ за евентуална моя подкрепа. Аз бях доста склонен да се кандидатирам вече, когато чух това, то ми даде известен кураж. Ако това е упрек, не разбирам защо. Другите двама основни кандидати са постъпили по същия начин. Очевидно е, че те са подкрепени от партии, с които са говорили и докато са обмисляли кандидатурата си. Партия ГЕРБ сигурно е допуснала много грешки, но очевидно има и много успехи. Иначе нямаше да ги избираме в продължение на 12 години. Те продължават да бъдат най-голямата българска партия", коментира той.

Още по темата
"Идеята за върховенство на правото е сред основните, които отстоявам. Съдебната реформа е инструментът за постигането.Трябва да се научим, че има правила и трябва да ги спазваме", допълни проф. Герджиков.

Той смята, че ядрената енергетика е сравнително евтина и безопасна и тя може да замести опасните за околната среда производства. "Твърде скъпо е да я развиваме в Белене. Трябва да се използват реакторите в АЕЦ "Козлодуй".
По темата за Република Северна Македония и пътя ѝ към Европейския съюз кандидатът за държавен глава подчерта, че България трябва да следва вече започнатата политика.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех гн Геверджиков,,сделка нямало,само договоркиблажени са вярващите.
82
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сделка няма. само уговорка.
81
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно е ясно. Няма да гласувам за този ***, нито пък за фашиста Сертификат Радев.
80
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пък щял да бъде за върховенството на закона, като е издигнат и подкрепен от партия, която 12 години погазваше закона тотално. На всичкото отгоре и Европа ни критикува непрекъснато за това.
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еее, тоя ни взима за мезе. Не всички сме ученици, герджиков.
78
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен ми харесва човека. Говори интелигентно и добре. Образован и уважаван човек. Ще бъде добър президент.
77
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно доколкото разбрахме от твоите думи ти се ходил при Боце, а не Боце при теб! :)))
76
4
 
10
 
! Отговори
5 преди 2 години
Герджик паша и Панов кадия намериха панацеята за излекуване на всички болежки български :"Върховенството на закона!" Ряпа да ядат западните демокрации!Ние открихме лекарството,наш е патентът!Това се разбра от днешните им щадящи интервюта по хоризонт.И си казва човек -учени хора , а какъв елементаризъм,опростенчество на супурсложните социални проблеми.Какво мазна сладникавост у професората "Един за всички!"И ограниченост на висш съдия!?
75
0
 
0
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Вярвам,че няма черно на бяло.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сделка с Герб нямаш, само набързичко си притичкал при Боце като ти е подсвернал и си се явил чинно на килимчето, ***
73
1
 
5
 
! Отговори
Хо хо хо преди 2 години
Няма сделка ли? Баце доста ще му опъва ушите и ще го почуква по главата както обича да прави с тия които се мислят за по умни от него.
72
3
 
8
 
! Отговори
Имигрант преди 2 години
Съд и затвор за мутрите грабили България и разделяли народ и държава. Всичко трябва да се изгради наново. ГЕРБ ДПС развалини от корупция. При тези милиарди евро които се наливат от Европа. Всичко е в офшорки.
71
2
 
4
 
! Отговори
До "До" зн преди 2 години
и. т. н. : Твърденията, че Р. бил "мутра" и "леворезбен" НЕ са мои. Чии са - чети коментарите под моя. Въпросът ми беше: как "лворезбеният", видите ли, Р. - ако е такъв - някога е бил приет във военното училище??? Там такива с начервисани джуки (като героя на тази статия), поне когато е бил приет, НЕ влизаха!
70
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 59 Навремето беше така във всички университети, институти, учреждения - под мъдрото тоталитарно ръководство. Герджиков е далеч по-млад, какво отношение имат тези констатации за комунистическата нищета на обществото ни тогава към него?
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя освен на шарено знаменце мяза и на костенурка, е тази снимка не е от най-добрите, но маже да го видите на други - многоцветна костенурка
68
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 47 Какви дивотии пишеш, бе! Герджиков е доктор от двайсет години, а професор - поне от 12. Ами ти не си го бил чувал... Е как ще го чуеш, като не си се доближавал до университет?
67
3
 
9
 
! Отговори
ДПС затвор преди 2 години
ГЕРБ ДПС вечна дружба
66
6
 
3
 
! Отговори
Бай Хуаей(о) преди 2 години
До До Бай Хуаей(о): Ще гласуваш за Радев? Е тогава защо аз да съм "лявчо", а не ти? И защо си се подертил за Герджиков, а не напр. за Костадинов от Възраждане? Щото нямат реален шанс и го знаеш, плашиш се от Герджиков. И дати кажа - с право... Ще видиш.
65
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе Герджиков, ти на кого ги приказваш тия? Че те ГЕРБ трябва да най-малоумната партия, ако те подкрепят ей така, за нищо, без да имат никакви условия и без никакви ангажименти от твоя страна. Стига си ни правил на ***!
64
6
 
1
 
! Отговори
Значи "Радев- преди 2 години
мутрата" бил "гей" (don pedrito демек). И като такъв как навремето е бил приет във военното училище?