Проф. Герджиков: Сделка с ГЕРБ няма

Той ще отстоява идеята за върховенството на закона
10 окт 2021 14:22,
143
Проф. Герджиков: Сделка с ГЕРБ няма
Снимка: БГНЕС

"Сделка с ГЕРБ няма. Разбрах, че те нямат условия. Искам да бъда кандидата на всички българи. Ще бъда еднакво справедлив към всички", заяви пред БНР кандидатът за президент и ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков.

"Бях издигнат от инициативен комитет. Аз се колебаех. Появи се моят приятел Красимир Вълчев и каза, че може да говори с партия ГЕРБ за евентуална моя подкрепа. Аз бях доста склонен да се кандидатирам вече, когато чух това, то ми даде известен кураж. Ако това е упрек, не разбирам защо. Другите двама основни кандидати са постъпили по същия начин. Очевидно е, че те са подкрепени от партии, с които са говорили и докато са обмисляли кандидатурата си. Партия ГЕРБ сигурно е допуснала много грешки, но очевидно има и много успехи. Иначе нямаше да ги избираме в продължение на 12 години. Те продължават да бъдат най-голямата българска партия", коментира той.

Още по темата
"Идеята за върховенство на правото е сред основните, които отстоявам. Съдебната реформа е инструментът за постигането.Трябва да се научим, че има правила и трябва да ги спазваме", допълни проф. Герджиков.

Той смята, че ядрената енергетика е сравнително евтина и безопасна и тя може да замести опасните за околната среда производства. "Твърде скъпо е да я развиваме в Белене. Трябва да се използват реакторите в АЕЦ "Козлодуй".
По темата за Република Северна Македония и пътя ѝ към Европейския съюз кандидатът за държавен глава подчерта, че България трябва да следва вече започнатата политика.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
9
 
! Отговори
Handel преди 2 години
До ИСТИНАТА: "Кратка История Как Един Човек Уважаван и Еродиран се Продаде." Какво му е уважаваното и ерудираното? За 4 години от никой изведнъж стана доктор и професор.
42
3
 
9
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Сделка няма как да има тъх йато за сделка и двете страни трябва да има какво да преложат. "Момата" може само да си скъса рокличката ама на тая крехка възраст едва ли ще успее да прелъсти боко с неговите калинки.
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разбира се че няма тиквун прави само каквото каже великия бей и пеевски великия български честен бизнесмен със офшорните фирми и министерствата които приятеля тиква му подарява
40
4
 
17
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Този е за Истанбулската конвебция. Днес го каза по БНР!
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как се вписва "върховенството на закона " на Герджиков, с беззаконието на мафията ГЕРБ, които не само го подкрепят , но и го предложиха за кандидат президент? Професора нещо се е объркал.
38
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господи дори Плевналиев бледнее бледнее и бледнеее пред начервените устни на този(тази). ПекинскатаПатица се помислила за Щраус и си скрила главата в подцинкована кофа. ЦвюПуаро е демонтирал асансьорската шахта и пренесъл ракетите СС400 първоначално насочени на Банкя за да ги ползва в ученията "На три Апартамента"
37
5
 
14
 
! Отговори
замислена преди 2 години
Бай Анастас дали е незаконен брат близнак на Цецко Цачев?!
36
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анастас Герджиков е един от избраните българи, специално удостоени с монета от чисто злато, с изографисан на нея образа на Бойко Борисов. Златото доказва солидна връзка с ГЕРБ. Бойко има слабост към жълтия метал, той му е една от любимите ценности. Подобни подаръци се дават само на най-верните!!
35
5
 
21
 
! Отговори
Мега мазен преди 2 години
тип!!! Ние ти вярваме, че няма сделка с Гроб, преди всичко тя е с ДПС!!!
34
4
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
И тебе да та няма :)))
33
6
 
8
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
Верваме ти ,сеньоре професоре Анастас Борисов!!!Ще гласувам за вас!!!!!!!!
32
4
 
18
 
! Отговори
"Интелигентен&q преди 2 години
"човек"??? От далеко си личи ГРОБарският комплекс за безценност при подобно самоидентифициране.
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е важно да е ерОдиран- ами ти си в Интернет!
30
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куклата на Бойко. Розова и пухкава.
29
23
 
7
 
! Отговори
Интелигентен човек преди 2 години
Хайде плиткоумните, почвайте да плюете. Да си избиете комплексите за малоценност
28
4
 
17
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Кратка История Как Един Човек Уважаван и Еродиран се Продаде.СДЕЛКА С ГЕРБ НЯМА. КРАЙ НА ЦИТАТА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МУ СЛУШАМ ПРИКАЗКИТЕ.
27
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върховенството на закона звучи като мръ сна дума наред с ГЕРБ.
26
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
типично, лъжи лъжи и кражби
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не изглеждаш сериозно докато го казваш носейки червило.
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоз РекталеноПрофаноидноБио застанали със всичката си доблест да се опълчи че за министър на МВР е предложен негов личен, особенно личен красив приятел и крадец на страници. Опълчили се, бе А? оууу ? а за Мути ко каза? ааа шо само до 9000 можели двамата да броят ф лефуви?