Проф. Герджиков: Сделка с ГЕРБ няма

Той ще отстоява идеята за върховенството на закона
10 окт 2021 14:22,
143
Проф. Герджиков: Сделка с ГЕРБ няма
Снимка: БГНЕС

"Сделка с ГЕРБ няма. Разбрах, че те нямат условия. Искам да бъда кандидата на всички българи. Ще бъда еднакво справедлив към всички", заяви пред БНР кандидатът за президент и ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков.

"Бях издигнат от инициативен комитет. Аз се колебаех. Появи се моят приятел Красимир Вълчев и каза, че може да говори с партия ГЕРБ за евентуална моя подкрепа. Аз бях доста склонен да се кандидатирам вече, когато чух това, то ми даде известен кураж. Ако това е упрек, не разбирам защо. Другите двама основни кандидати са постъпили по същия начин. Очевидно е, че те са подкрепени от партии, с които са говорили и докато са обмисляли кандидатурата си. Партия ГЕРБ сигурно е допуснала много грешки, но очевидно има и много успехи. Иначе нямаше да ги избираме в продължение на 12 години. Те продължават да бъдат най-голямата българска партия", коментира той.

Още по темата
"Идеята за върховенство на правото е сред основните, които отстоявам. Съдебната реформа е инструментът за постигането.Трябва да се научим, че има правила и трябва да ги спазваме", допълни проф. Герджиков.

Той смята, че ядрената енергетика е сравнително евтина и безопасна и тя може да замести опасните за околната среда производства. "Твърде скъпо е да я развиваме в Белене. Трябва да се използват реакторите в АЕЦ "Козлодуй".
По темата за Република Северна Македония и пътя ѝ към Европейския съюз кандидатът за държавен глава подчерта, че България трябва да следва вече започнатата политика.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в инициативния комитет на Радев колко има, дето НЕ са агенти на ДС? Мръсни доносници и убийци!
62
4
 
9
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Разбира се, че няма. Не и черно на бяло. Само че някой знае ли те какво си говорят неофициално и какво Боко ТиквониЙ му е наредил да прави. Интересно ми е дали ще го бие по врата, ако нещо сгафи, както направи с ПлЮЮвнЮЮЮЮ, и то в ефир,пред очите на цял народ. Защото този ми изглежда втори ПлЮ... А аз не искам този резил да се повтори!
61
4
 
10
 
! Отговори
bosnak преди 2 години
Сделка с ГЕРБ няма, има сделка с ДПС и Шиши
60
9
 
3
 
! Отговори
Бай Хуауей(о) преди 2 години
Айде по-кротко се притеснявайте за "загубата" на ГЕРБ и на Герджиков на изборите, става ли? Щото сравнението с ерата Борисов и кризата, по-точно кризите, говорят точно обратното.
59
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата Плевня на Бойко и ДПС...
58
6
 
14
 
! Отговори
ДПС и ГЕРБ преди 2 години
Герджиков=Плевнелиев
57
10
 
6
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Навярно сте забелязали как нощем колкото една лампа по силно свети на открито,толкова повече мухи,пеперуди,молци,комари и всякакви отвратителни насекоми се лепят по нея!Същото става в момента и с професор Герджиков!!Да обясняваш на някаква крадлива на паст,какво значи държава,нация,идеали,това значи да обясняваш на си ганин,че трябва да си мие зъбите!!Жалки,червени паляци,крадци на ДДС,иб рици на черепа и на останалите болшевишки бан дити,милиардери!Изберете си Грипен щото той е крадец като ВАС
56
5
 
10
 
! Отговори
АнонименГражданин преди 2 години
"Нямало сделка"? Майтапчии!
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето в СУ беше сборище на партийни секретари, на комунистическа номенклатура, която ярко и смело разпространяваше и заразяваше с маркс-ленинската идеология. А на студентите, които избираха за свое поприще след завършването си, даже и още в студентските години - Диалектическия и историческия материализъм (тогава имахме такава дисциплина) им предричаха светло бъдеще и охолен материален живот! Даже академици ги правеха!
54
6
 
8
 
! Отговори
Granik преди 2 години
дали не носи бикини под официалния панталон
53
11
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Демократите в миналите президентски избори гласувахме за президента Радев а той тръгна да разделя нацията
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепата на Герб за тази президентска двойка обрича обрича на провал кандидатите й - парадоксално, но факт.
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има,имааа,недей да лъжеш.
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анастас Герджиков защо му трябваше да влиза в политиката?! По принцип ректорът на най-стария университет, както е във всяка друга страна, не трябва да се бърка в политическите дела на страната си. А да гледам нивото на университета - преподаването, научната работа, издателската, развитието на студентите. Подобряване на материалната база, на качеството на обучение, а не тука да ми се гласи за хранилка!
49
9
 
5
 
! Отговори
Инкогнито преди 2 години
Аман от просташки изказвания от не много умните и почти толкова красиви. При Герб всичко беше точно ясно и предвидимо. Сега цените в небесата. Пълен провал. *** ни управляват.
48
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казармата срещу университета.*** срещу интелектуалец.ДС срещу България.Времето на миризлиеите зелени чорапи изтича.
47
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори кандидатът за президент на ГЕРБ не иска да се асоциира с ГЕРБ
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефа на предизборния ти щаб е висш функционер на ГЕРБ. ГЕРБ с ГЕРБ не са сключвали сзелка.
45
3
 
10
 
! Отговори
Л.Иванов преди 2 години
Дори да те изберат, винаги ще носиш на плещите си пасивите на една мафиотска организация, която те подкрепя!И в този смисъл, за каквото и обединение да говориш, то не може да бъде осъществено - никога! Просто се подготви- ако спечелиш, атаката ще е от всички страни! И тя ще е по една единствена причина- така в момента постъпват и с Р.Радев/ не че няма грешки, разбира се/!
44
5
 
12
 
! Отговори
мак преди 2 години
Той и тя нямат общо с герб, как ли пък не.Те просто се съгласиха герб да ги подкрепят на избори, а този доста по-рано реши да се кандидатира, ей така, сам реши, а подкрепата дойде след това. Наистина ни смятат за де..би..ли. т.лупа каза, че Белене е гьол, та ректора му приглася и в това. И ако двамата твърдят, че нямат сделка с герб, значи са изполвачи и герб е трамплин към голяма политика. Жалки и неблагодарни са.