Герджиков убеден: Ако аз съм президент, ще има правителство

Служебното правителство допринесло за разединението на нацията
456
Герджиков убеден: Ако аз съм президент,  ще има правителство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новият президент трябва да е олицетворение на единството на нацията, да е равно отдалечен от всички партии, така че да помогне на политическите сили да намерят общ език и да се състави кабинет. Това коментира кандидатът за държавен глава Анастас Герджиков пред bTV.

Според него служебното правителство е допринесло през последните месеци за разединението между гражданите.

„Не става въпрос за формалните консултации, които са задължение на президента, а за това, че има как президентът вместо да разединява партиите, да ги обедини около дадени идеи. Ако аз бъда избран – ще съставим правителство“, добави Герджиков.

Още по темата

Според него в 45-ото и 46-ото Народно събрание не беше съставен кабинет заради противопоставянето в политиката. Според него е важно да има обединение в името на общи цели – върховенство на правото, качествено образование и достъпно здравеопазване.

Той е издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ за поста на президент. Герджиков разказа и как Невяна Митева е избрана за кандидат за вицепрезидент.

„Обсъждах няколко имена с мои приятели, включително и на висши военни. Притесняваше ме, че бяха мъже. Имах идеята да е човек, който разбира много от отбрана и сигурност. Това, че г-жа Митева е военнослужещ не е причината да бъде избрана, а по-скоро е случайно. Аз я познавах от преди това, макар и бегло. Когато си представях профилът на човека до мен се сетих за нея“, каза Герджиков.

Относно изискването на зелени сертификати за извършването на редица дейности на закрито, кандидатът за президент коментира, че правителството се е забавило със взимането на мерките и сега се действа панически.
Да въведем зеления сертификат и да затворим всички е несъстоятелно, имаме поредица от мерки, които можеше да вземем и здравните експерти ги изброяват. Зеленият сертификат е чудесна идея, но в държава с 60-70% ваксинация. При на тя е 20%, защото правителството намали рязко броя на ваксинираите, защото нямаше информационна кампания. Сега той е наказание, но не и претенция“, добави той.

Герджиков каза още, че за ситуацията трябва да се поеме персонална отговорност.

„Г-н Радев е като в някаква шизофренна ситуация. Няколко дни се държеше, че все едно няма нищо общо с правителството, което той сам е назначил, а вчера го вика, за да му дърпа ушите“, посочи той.

Герджиков обясни и какви мерки би взел за шоковото поскъпване на електроенергията и инфлацията при основните стоки и услуги – намаляване на ДДС и акцизи върху електроенергията, както и финансова компенсация за бизнеса и битовите потребители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
6
 
3
 
! Отговори
Облог преди 2 години
Хайде да се обзаложим , че Фелдфебела Радев ще бяга от дебат, като Дявола от тамян!
270
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Синоптичният миротворец,щеше да прави съвет на старците( мъдреците). Ако го бе направил,щеше да подложи крак на пожарникара и днес да е с втори мандат. Пухкавото зайче,нещо се мести сред едрите рибета.Нещо като,когато каките и батковците си говореха за любофф,нас ни гонеха.Даже се усеща, че Борисов едвам го изтръпва,та *** да стане президентин.
269
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както казва колегата това френски конте много добре знае за какво мечтае народа и за това бяга от темата ,непрекъснато ръси клишета , клишета защото не е по силите му и правомощоята да направи нещо
268
6
 
6
 
! Отговори
Юруш другари ! преди 2 години
Напред с другаря Румен Радев , напред към студена и гладна зима, Тролчета на Прокопиев и Кутев, подпомагани от Бабикян щракат ли щракат по клавиатурите фейкове, да закърпят и днешния ден с една 20-тачка
267
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изплатен ли е 9000левов кредит който майка му е получила от касата на СУ като хонорар за научен плагиатизъм?
266
1
 
0
 
! Отговори
СОнарни акумулатори преди 2 години
Изобщо не за вярване, но се говори че от култов базар за правилния си среден пръст е закупил солиден златен 14 каратов мъжки пръстен инкрустиран с кавкаски диаманти и вграден разтегателен вибратор, занхранван на слънчеви батерии за СЕЛФ-едноседмична еднопръстова лебофъ. НАПРЕД НАУКАТА Е СЛЪНЦЕЕЕ, беее!
265
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО 372.-НЕ ЦАПАЙ ИМЕТО НА АПОСТОЛА С ТОВА..ХЛЪЗГАВО ВЛЕЧУГО!
264
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,,МЕКА КИТКА"!НА 100%.И НАВЯРНО ЗАСНЕТ.
263
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Танас Тогов от СУнисерситет е виден списовник с висока позиция в Лигата на Преписвачите и Акционерно дружество продало акции за 9000 лв на родната си майка от която с голям зор и позор за клетата женица е трябвало да ги върне по нареждане на Червенушковата Шапчица и Тогата с тенекийките която е съскала обидни срамни думипрез тънките и злобни начервени устни, наречени "Муцката на Прехода"
262
9
 
3
 
! Отговори
Комуновируса преди 2 години
Представяте ли на диспут проста фуражка и ректор на първия ни университет. Радев е пътник.
261
7
 
4
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Време е да имаме наистина един много интелигентен президент,какъвто е професора, истински българин от два възрожденски рода, единия с къща до тази на Левски в Карлово , другия от Самоковски род,приютявал комитета на Левски в къщата си.
260
3
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
има как президентът вместо да разединява партиите, да ги обедини около дадени идеи ----////--- Драги про стако, нали ако имаше такъв начин и ТИ го знаеше, вече щеше да си лидер на партия и да си спечелил избори с пълно мнозинство :))) Миличкият ми той, специалист по мъртви езици. Той си мисли, че това е като да те назначат за ректор - всички са умрели от страх да не ги уволниш и правят каквото им кажеш... партиите не са подчинени на президента, а ти си нула като политик и като мъж изобщо.
259
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов и Гешев в Магнитски!! Герджиков е пионка на Борисов
258
3
 
18
 
! Отговори
Долу подлогите преди 2 години
Още един Росен Плевневлиев - Няма нужда
257
12
 
6
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Впечатлението ми, още от преди година е че е добър оратор и уважавана личност! Пожелавам успех!
256
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя шматарок шо не обясни защо не вкараха повече усилия за тръбите от азербейджан нали уж ше диверсифицираме ...пък газа го няма наглец !
255
11
 
2
 
! Отговори
Алибег алибегоф преди 2 години
Бате Бойко и Герджика най добрите и достойните
254
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Про3 Фътмak срещу ПРОФЕСОР и РЕКТОР на СУ.---> Разликата е видима и за бебетата.
253
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да си ти президент, но ще има правителство.
252
4
 
10
 
! Отговори
В. преди 2 години
Този човек е обикновен крадец от залъка на студентите. За стипендии пари няма. Онлайн обучение без режийни рсзходи и пак няма пари. Всичко се изяжда от служителите. Не знам има ли държавен финансов контрол къде отиват парите за студентите.