"Зеленият сертификат" е дискриминационен, категорична е Манолова

Тя призова Кацаров да отмени заповедта, която убива малкия бизнес
26 окт 2021 13:41, Красимир Ангелов
120

По-малко от месец остава до изборите на 14 ноември, а пандемията у нас продължава да властва. Съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова внесе в съда жалба срещу въвеждането на "зеления сертификат". Какво очаква тя от решението на съда?

"Зеленият сертификат" е дискриминационен и застрашава базови граждански права, като правото на труд, правото на мнение, правото на предвиждане. Така и не получихме отговор защо хората, които са прекарали болестта, но нямат PCR тест, няма да получат "зелен сертификат". В моя екип имаме представители на всички тези групи. Само двама можем да получим сертификати. По едно и също време боледуваха, аз се ваксинирах и имам сертификат", каза съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Тя поясни, че човек от екипа й си е направил антигенен тест и е прекарал вируса вкъщи. И по думите й трябва да се чуят разумни аргументи защо се случва  така.

"Бяхме във Видин, където 2 сестри от медицинско отделение да прекарали болестта и имат много антитела, но не могат да получат "зелен сертификат". Това ще застраши и по сериозен начин работата и на болничните заведения", добави Манолова.

И се надява, че здравният министър ще отмени заповедта, която убива малкия бизнес и дискриминира хората.

Манолова подчерта, че екипът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" е основно и главно от млади хора.

"Те са креативни, позитивни, образовани и е чудесно, че се вълнуват от социалните проблеми. Расте едно поколение, на което спокойно може да поверим бъдещето си. Нашата партия и група има предизвикателството да бъде парламентарният омбудсман, който да отвоюва по-високи доходи за работещите доходи, по-високи пенсии, подкрепа за младите семейства. Извадихме 31 кризисни антимерки, които изпратихме в отворено писмо. Настояваме за пълно компенсиране за повишената цена на тока на малкия бизнес", добави тя.

От ефира на Bulgaria ON AIR Манолова призова както да се спре износът както на ток, така и на дървесина. И отсече, че не искат постове в следващия парламент.

"Отговорност може да се носи и без да се заемат висши позиции. ИТН се провалиха като първа политическа сила да създат правителство на промяната", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този вирус обърка демокрацията. Колко добре си живяхме 30 години волни и свободни, но сега наистина трябват правила, които всички да спазват.
71
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70, малко по-полека. Франция - имат над 70% ваксинирани, когато въведоха сертификата за самолети, влакове (дълги растояния), кафета и задължиха мед. персонал. Гърция и Иатлия също - турстическиа бранш ги задължиха, и за да спаят сезона се боцнаха. Австрия - същатата история. Пак казвам - защо за почивка ще си набиеш каквото и да е, но за работа сега се тръби дискриминация?
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само за да влезе в парламента е готова на всичко. Затова да слага палатката на Орлов мост и да вдига полата. Може някой да я направи щастлива
69
4
 
5
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Скоро ще испратиме радев обратно вьв - сащ но сьс сертификат иначе няма да го приематДо изборите малко остана
68
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИДЕЯ!!! - "Ваксинирайте се поне на 70-80% и сертификата ще стане излишен!" ---- направо ви завиждам в каква заблуда живеете. Те и италянците така мислеха и в момента нямат право на работа без сертификат макар да са 80-90% ваксани. Канада и Австралия също са така. И да знаете, че сертификатите са с валидност 6 месеца.. след това ново боц!
67
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar Power - промит мозък си! Ваксините по нашите официални данни едва работят на 50-60% и това е за предотвратяване от смърт! 90% няма ваксинирани! Аджендата е за 100% ваксинирани! В Канада вече няма сертификати и грийн пас. Има единствено и само proof of vaccination! Демек ако не си се ваксал - не си човек и нямаш никакви права! И пре..балите се да се нободете, нали знаете, че на всеки 6 месеца ще трябва да си биете нова доза за да ви подновят сертификата? Колко дози ще поемете преди да ум
66
14
 
2
 
! Отговори
ИДЕЯ!!! преди 2 години
Зеления чорап и зеления сертификат са излишни. Ваксинирайте се поне на 70-80% и сертификата ще стане излишен! А чорапа скоро - по малко от месец му остава!Мая и тя е излишна колкото и промени да си прави - все същата е!
65
8
 
8
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 2 години
Манолова с това искане си сложи сама въжето.В името на келепира не може да скачаш срещу изисквания, въведени в Европа.Там българите спазват правилата,а тук изведнъж се загрижиха за тяхнто нарушаване.Нарушено ми е правото да дишам чист въздух,да пия чиста,а не кална вода,да имам достъп до здравеопазване,да мога да са отоплявам поносимо,да се отнасят добре в дуржавната администрация,която да помага,а не да създава пречки и т.н.Добре, че дойде Ковид,та да се загрижат уж за нашите права.
64
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar Power А защо признават установени с тест? Едниствената разлика между мен и регистриран е ПЦР теста! Нищо друго! Това е дискриминация чрез администартивна мярка! Още повече, че CDC пусна изявление, че ПЦР теста е недостоверен, тъй като реагира на грипови вироси. И още, има референтни стойности! Ако си беше направил тест щеше да знаеш! Аз си направих и писах жалба до КЗД! МЗ дискриминира хората, които са го преболедували! Точка!
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 65 "Но на запад, в много фирми имат задължителна ваксинация, не съм чул, някой българин да се оплаква там?" --- Няма и да чуеш, щото си офтса блееща! В Италия потестиращите затвориха един куп пристанища, в Швейцария принудиха управляващите да направят референдум ( след като им се наложи да оградят парламента с ограда, което никога не се е случвало! ). Франция, Австралия, Англия.. навсякъде има протести, но тази информация няма да я чуеш по телевизора! Събудете се!
62
9
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Поради много простички причини. Все още никъде антителата не се признават. Просто няма установен стандарт колко ти трябват. 1000 ? 10 0000 ? 100 ? Поради същата причина и ваксините работят на 95% защото просто някои хора не образуват антитела дори и след прекарване на болест с или без ваксина. Просто се ваксинирайте ! Простичко е ! Ако 90% се ваксинираме ще пазим останалите 10%. Винаги е било така дори и с детските ваксини ! Като сте били болни защо крихте ? Защо заразявахте други ?
61
11
 
2
 
! Отговори
Свобода преди 2 години
Призовавам всички гласували за тази ***, да гласуват за Продължаваме Промяната.
60
1
 
6
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
До ЛИ аз така го прехарах преди година твърде тежко...а съм преживял инфаркт и сега май съм отключил и диабет...мисля, че е в резултат на вируса, шока и обилния коктейл с антибиотици. Тест преди седмица за 30лв в лаборатория и резултат...антитела колкото щеш. Не мисля да се бода, щото само аз си знам как съм оживял и кво беше...
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маяма, оплачи се на поп дионисий. Хаха.
58
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо дискриминация? За почивка в Африка искат Хепатит ваксина. Ако нямаш, не те пускат? Пак ли е дискриминация? Това, че за дадени професи има изискване за нещо не е дискриминация. Съвсем отделна тема е въпросните ваксини, колко стока са. Но на запад, в много фирми имат задължителна ваксинация, не съм чул, някой българин да се оплаква там?
57
3
 
9
 
! Отговори
ТОЯ ЧЕРВЕН БОКЛУК преди 2 години
кога ще спрете да го показвате
56
2
 
13
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
нека борбата за тъповатата част от населението започне! - каза манолова и включи тикток лайв
55
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е говорителката на Черепа.
54
1
 
5
 
! Отговори
Льольо преди 2 години
Кривата щанга а каза, а съм излезнал на протест в триъгълника на властта. Тоя път може да гориме зелени сертификати.
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Нещо не е актуално ! Тя стана хит в тик ток с това, че вече е брюнетка, а не блондинка.