"Зеленият сертификат" е дискриминационен, категорична е Манолова

Тя призова Кацаров да отмени заповедта, която убива малкия бизнес
26 окт 2021 13:41, Красимир Ангелов
120

По-малко от месец остава до изборите на 14 ноември, а пандемията у нас продължава да властва. Съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова внесе в съда жалба срещу въвеждането на "зеления сертификат". Какво очаква тя от решението на съда?

"Зеленият сертификат" е дискриминационен и застрашава базови граждански права, като правото на труд, правото на мнение, правото на предвиждане. Така и не получихме отговор защо хората, които са прекарали болестта, но нямат PCR тест, няма да получат "зелен сертификат". В моя екип имаме представители на всички тези групи. Само двама можем да получим сертификати. По едно и също време боледуваха, аз се ваксинирах и имам сертификат", каза съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Тя поясни, че човек от екипа й си е направил антигенен тест и е прекарал вируса вкъщи. И по думите й трябва да се чуят разумни аргументи защо се случва  така.

"Бяхме във Видин, където 2 сестри от медицинско отделение да прекарали болестта и имат много антитела, но не могат да получат "зелен сертификат". Това ще застраши и по сериозен начин работата и на болничните заведения", добави Манолова.

И се надява, че здравният министър ще отмени заповедта, която убива малкия бизнес и дискриминира хората.

Манолова подчерта, че екипът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" е основно и главно от млади хора.

"Те са креативни, позитивни, образовани и е чудесно, че се вълнуват от социалните проблеми. Расте едно поколение, на което спокойно може да поверим бъдещето си. Нашата партия и група има предизвикателството да бъде парламентарният омбудсман, който да отвоюва по-високи доходи за работещите доходи, по-високи пенсии, подкрепа за младите семейства. Извадихме 31 кризисни антимерки, които изпратихме в отворено писмо. Настояваме за пълно компенсиране за повишената цена на тока на малкия бизнес", добави тя.

От ефира на Bulgaria ON AIR Манолова призова както да се спре износът както на ток, така и на дървесина. И отсече, че не искат постове в следващия парламент.

"Отговорност може да се носи и без да се заемат висши позиции. ИТН се провалиха като първа политическа сила да създат правителство на промяната", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
17
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Всички досегашни партии сте комунисти и еврейски марионетки. Всички сте за тотална ваксинация с отровните ваксини. Тоест избивате народа си за пари. Времето на комунистите, пребоядисаните комунисти, наричащи се демократи, мутрите и т.н. приключи. Започва нов етап в историята на България. А той е свързан с възвръщане към православната ни вяра и справедливостта.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като е толкова умна, може ли тази Манолова да ни каже, ако тя се "пържеше" в тигана в който се пържи правителството как щеше да овладява кризата. Тя в същност план няма, а само иска да седне в стол на депутат и да си гледа тоалетите и рахатлъка.
10
5
 
13
 
! Отговори
Пускайте жалби КЗД преди 2 години
Според комисията за защита от дискриминация заповедта е дискриминационна и има предписание да се промени! Да строшим главата на ламята! Единствента разлика е една административна пречка между тези с и бе сертификат! АДМИНИСТРАТИВНА!
9
18
 
16
 
! Отговори
КуКуМиЦин Мая преди 2 години
С какво сертификата застрашава правото на труд? С нищо. Просто някой го мързи да отиде за да си извади такъв. Първи мит разбит! Втори мит - право на мнение? Моля какво каза тая червена кукувица? Самия факт, е такива като нея не спират да кукат от тв студио на тв студио събаря този мит. Трети мит - право на предвижване? Отново опираме до мързела в първия мит. Хайде бЕгай да поплачеш в скута на Решетников, може и да ти купи някое депутатско местенце отново.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами тогава защо си го е изкарала? Да беше го бойкотирала и да не ходи по студиата да и слушаме предизборните простотии.
7
4
 
9
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
На тази времето отмина като на Тиквата.Беше полезна , когато го разтуряше.
6
19
 
3
 
! Отговори
Д-р Хаос преди 2 години
БРАВО МАЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5
1
 
20
 
! Отговори
Майче, преди 2 години
Зеленият сертификат няма да те спаси.Аут си!
4
2
 
26
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Добре де, след като е дискриминационен, защо не го атакувате в съда ?!__Вие партиите поне имате ресурс и познания з атова, направете го, ако искате хората да гласуват за Вас !!!
3
1
 
27
 
! Отговори
зер преди 2 години
Майче, стига предизборни фанфари на чужд гръб. Каквото и да се направи ти все мрънкявиш против него. Ето, сега ако не бяха въведени мерки щеше да ревеш 'Еее ама как държавата остава хората да умират'. Ако беше пълен локдаун 'Еее, ама как така, то хората не могат така да живетят'. Угодия нЕма!
2
1
 
23
 
! Отговори
олеле преди 2 години
Галевици и по този въпрос ли има мнение? Къде са братя Галеви?
1
2
 
28
 
! Отговори
погнусен преди 2 години
Чувствам се дискриминиран докато гледам това същество Манолова