"Зеленият сертификат" е дискриминационен, категорична е Манолова

Тя призова Кацаров да отмени заповедта, която убива малкия бизнес
26 окт 2021 13:41, Красимир Ангелов
120

По-малко от месец остава до изборите на 14 ноември, а пандемията у нас продължава да властва. Съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова внесе в съда жалба срещу въвеждането на "зеления сертификат". Какво очаква тя от решението на съда?

"Зеленият сертификат" е дискриминационен и застрашава базови граждански права, като правото на труд, правото на мнение, правото на предвиждане. Така и не получихме отговор защо хората, които са прекарали болестта, но нямат PCR тест, няма да получат "зелен сертификат". В моя екип имаме представители на всички тези групи. Само двама можем да получим сертификати. По едно и също време боледуваха, аз се ваксинирах и имам сертификат", каза съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Тя поясни, че човек от екипа й си е направил антигенен тест и е прекарал вируса вкъщи. И по думите й трябва да се чуят разумни аргументи защо се случва  така.

"Бяхме във Видин, където 2 сестри от медицинско отделение да прекарали болестта и имат много антитела, но не могат да получат "зелен сертификат". Това ще застраши и по сериозен начин работата и на болничните заведения", добави Манолова.

И се надява, че здравният министър ще отмени заповедта, която убива малкия бизнес и дискриминира хората.

Манолова подчерта, че екипът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" е основно и главно от млади хора.

"Те са креативни, позитивни, образовани и е чудесно, че се вълнуват от социалните проблеми. Расте едно поколение, на което спокойно може да поверим бъдещето си. Нашата партия и група има предизвикателството да бъде парламентарният омбудсман, който да отвоюва по-високи доходи за работещите доходи, по-високи пенсии, подкрепа за младите семейства. Извадихме 31 кризисни антимерки, които изпратихме в отворено писмо. Настояваме за пълно компенсиране за повишената цена на тока на малкия бизнес", добави тя.

От ефира на Bulgaria ON AIR Манолова призова както да се спре износът както на ток, така и на дървесина. И отсече, че не искат постове в следващия парламент.

"Отговорност може да се носи и без да се заемат висши позиции. ИТН се провалиха като първа политическа сила да създат правителство на промяната", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
9
 
! Отговори
Майченцето преди 2 години
съвсем е сдала умствения багаж, ако въобще го е имала досега. Добре, че бе Рундю да вдигне юмрук за да я набута във властта. Я е вижте как е напълнила бузките, изпънала бръчките с ботокс. Излезе, че човек да има пълно чекмедже не било лошо... за външния му вид, нали? Друг е въпроса КОЙ пълни чекмеджето на Манолова.
31
4
 
16
 
! Отговори
Joro преди 2 години
Това момиче ме кефи, показва как посредствен човек, с много кресливост и нахалство може да отиде надалеч. Но това си проблем на държавата и обществото ни, а не нейн.А по темата, не е ли дискриминация към сърдечно-болните да се закварят Кардиологични отделения, които да се превръщат в Ковид такива. Защо "личният избор" на едни спира лечението на други?
30
3
 
9
 
! Отговори
Тази преди 2 години
Постоянно напомня,че акълът не при всички е достатъчен!Търси,търси Майче,все още има доста шаранчета,дето кълват и на гола кука!
29
4
 
15
 
! Отговори
RLD преди 2 години
Мая не е престанала да сънува кожената пръчка на Бойко. Но сега е съсредоточена в задачата да вземе депутатска заплата.
28
4
 
17
 
! Отговори
ужас преди 2 години
Рано е да погребваме Мая. Разходете се по улиците на големите градове. Мая, ***, Мая, ***. От къде имат толкова пари за билбордове? Ето къде отидоха парите за магистрала Хемус. А след изборите може и да изплатят добавки към пенсиите. А може и да ги загубят и да вдигнат рамене. А вероятно и Черепа все още инвестира.
27
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гласувайте за Баце да ви ваксинира с кожената игла
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майче, а кво стана със споразумението ви с ПП? Щото те са си ваксъри от всякъде и са за зеления сертификат и задължителна ваксинация.
25
2
 
26
 
! Отговори
факт преди 2 години
мая общата се чуди коя идея да яхне , към коя партия да се лепне , та са спечели некой и друг глас , иначе НС само по телевизора ше го гледа .
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега ще се избият фа вземат антиваксурски гласове....Довижжданее
23
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
браво майче, само така, мачкай ваксърите :)
22
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази и с дявола ортак ще стане само да е около софрата .
21
3
 
12
 
! Отговори
? преди 2 години
Някой може ли да обясни какво е право на предвиждане??? Вашата мая много е неграмотна. Даааа, определено.
20
3
 
19
 
! Отговори
анономен преди 2 години
ОХ- прическата на тая дето системата я убива направо кърти мивки)))))))))))Иначе от устата и все глупости
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ази за да се намърда в НС ще продаде и майчиното си мляко, Довижданее...
18
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, така и не разбрала защо хората, които са прекарали болестта и не са се тествали, нямали зелен сертификат. Ами да и кажа - защото няма обективни факти, които доказват прекарване на болестта! Язък и за образованието и!
17
2
 
15
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Айде на околовръстното. Изпраи се-ние си отиваме!
16
2
 
15
 
! Отговори
Орлов мост преди 2 години
абе майо , къде са ти мажоретките , що не протестират ? ако Борисов беше въвел тоя сертификат , щяхте да лежите по улиците , ама нали от клубчето на фигуранта го въведоха и за това не си ги активирала . е много сте прозрачни *** майо :)
15
3
 
5
 
! Отговори
aaa преди 2 години
С призоваване нищо няма да стане. Засегнатите страни да се организират, наемат си адвокатска кантора, завеждат съдебно дело и това е. Другото са дрънканици по студиата на телевизиите и реване колко било нечестно и как ги унищожавали.Ами борете се за правата си бе хора, има си закони, прочетете ги и ги следвайте.
14
4
 
1
 
! Отговори
fun side преди 2 години
Ами да, за достъп до dnes.bg трябва да имате SectiGo сертификат .
13
3
 
8
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Манолова, на изборите - Луна!;))) Синият чорап за нищо не става;)))