Проф. Герджиков към Радев: Вие не можете да бъдете обединител

Ваша e главната отговорност да няма работещ парламент, каза още той
9 ное 2021 21:40, Нели Христова
271
Проф. Герджиков към Радев: Вие не можете да бъдете обединител
Снимка: БГНЕС

Проф. Анастас Герджиков отговори с писмо на репликите, разменени задочно вчера в Хасково между него и президента Румен Радев.

"От медиите разбирам, че след като за пореден път не събрахте смелост да се явите на дебат с мен, от другия край на Хасково сте ми дали някои съвети. Препоръката Ви да не повтарям думите на Бойко Борисов е странна, защото никога не съм повтарял чужди думи. Аз съм филолог, познавам добре българския език, не ми липсват и идеи, затова не ми се налага да заучавам наизуст написаното от други хора". Това пише кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков до президента Румен Радев, съобщиха от Инциативния комитет.

"Това е странен съвет също и за това, защото Вие сте този, който започна да повтаря моите послания - същите, на които отначало се присмивахте. Когато заявявате, че е изключително важно да имаме работещ парламент и правителство, Вие повтаряте моята основна теза, но на Вас тя не Ви отива, защото Ваша e главната отговорност да няма работещ парламент и редовно правителство", пише Герджиков.

"Вие не можете да бъдете обединител, защото именно Ваша е и отговорността за разединението на българските граждани. Но най-важното е това, че Вие отбягвате дебата с мен дори от разстояние. Вие не спорите с мои тези, а се опитвате да ме дискредитирате, като ме идентифицирате с други личности. Вашата лична омраза и вендета срещу Бойко Борисов отначало се прехвърли срещу партията му, а сега искате и в президентските избори да измести важното - дебата за бъдещето на България", пише още кандидатът за президент.

"Не допускайте с икономиката да се случи това, което стана със здравната криза - след месеци на бездействие вече никакви мерки не могат да помогнат. Ако сега не вземете мерки за спасяване на бизнеса, ще стане късно и за икономиката", заявява Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е пре,зер,ватива на ГЕРБ с който искат да си покрият кражбите
191
10
 
6
 
! Отговори
до 241 преди 2 години
Както е тръгнало по добре ДПС отколкото: продъжаваме подмяната, има *** народ или дай България
190
10
 
13
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
Кому е нужен такъв бърборко?Всеки знае, че който много говори, малко работи.Професоре, знаеш ли колко процента вода съдържа краставицата? Ако не знаеш, попитай Мирча Кришан!
189
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувате за Герджи,получавате ДПС.
188
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви точно обединители сънува този бюрократизиран ум. Аз не искам да ме обединяват с прослойката яла и крала с ГЕРБ и ДПС. Нужни са хора с гръбначен стълб, които да представят отделните прослойки на обществото а в случая с президента да изразява някаква базова обща воля в обществото. В случая волята е против корупцията. Само 30% са ок с нея поради прекия си интерес - хляб са яли, а за не малко е имало и масло отгоре.
187
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охлюва на ГЕРБ и тази сутрин се изхлузваше от неудобните въпроси на Виктор Николаев.И тоя щял да ни обединява,ама с чекмеджето.
186
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов и борисовчетата трябва да бъдат изчегъртани до корен
185
11
 
5
 
! Отговори
РАДЕВИ ЛЪЖЦИ преди 2 години
И аз съм любопитен за това какви решения ще вземе БГ съд по изнесеният казус, а също за оня човечец дето отишъл да изтегли 60 милиона кеш, ако аз ида дали ще ми дадат. Мъ то много лесно, викат го в МВР говорят си и го пускат, за човешката кайма дето Борисов изял, за детето му в Испания, за Гръцките острови, за пътищата дето не биле ремонтирани основно, а текущо щото видите ли било по скъпо- У С Р А Х Т И СА ВЪ ДАЖЕ ДА ЛЪЖИТЕ НЕ ВИ БИВА!
184
19
 
16
 
! Отговори
ТРУДНО, МНОГО ТРУДНО преди 2 години
Много е трудно проф. Герджиков да победи в тези избори, защото той ще се бори не само с полу..грам.отния ***, но с цялата дс-гвардия. А да очакваш честност от тъмните сили, обслужващи Кремъл е наивно и смешно. Не случайно, единствен в Европа фигуранта избра машините на Мадуро, за да измами избирателите. Има само една надежда за честните хора в България, това са световните събития, които ще пометат и кремълските лакеи у нас, а времето им наближава. Победа за българите, Военен трибунал за Юда.
183
10
 
17
 
! Отговори
3 преди 2 години
Гербаджии колко още милиарди трябва да откраднете за да не гласуваме за вас?
182
12
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Как да се яви на дебат като две приказки не може да върже. Говори заучени фрази и клишета
181
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ще свърши в затвора освен ако не избяга в русия при путин или при мадуро който му даде машините за изборите
180
19
 
25
 
! Отговори
СМЕШНИ ЛЪЖЦИ преди 2 години
РАДЕВ Е СЪБРАЛ ОКОЛО СЕБЕ СИ ЕДНИ ОГРОМНИ ДЪРТИ ЛЪЖЛИВИ ..ОВНА- ЧУХТЕ ЛИ ПОРЕДНАТА ИМ ЛЪЖА- ГЕРБ ОБРАЛИ ПЪТИЩАТА - СТРОИТЕЛСТВОТО И ПОДДЪРЖАНЕТО НА ПЪТИЩА Е РЕГЛАМЕНТИРАНО В ЗАКОНА ЗА ПЪТИЩАТА ОТ ПРАВИЛНИКА ЗА ТЪЛКУВАНЕ И ОТ НАРЕДБИ, А СЕГА ОТВОРЕТЕ НАРЕДБА ЗА ТЕКУЩ РЕМОНТ НА ПЪТИЩАТА RD-022019-121112 И Я ИЗЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО И СЕГА ПИТАМ АКО НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ОПИСАНИТЕ В НАРЕДБАТА ДЕЙНОСТИ ДАЛИ БГ НЯМА ДА ЗАПРИЛИЧА НА ЛУНЕН ПЕЙЗАЖ оТВОРЕТЕ С ГУГЪЛ СЪОБЩЕНИЯ НА ОБЩИНИ И ПРОЧЕТЕТЕ - ТЕКУЩ И ОСНОВЕН
179
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой може ли да обясни защо вчера не можехме да коментираме новината с Радев? Кой и колко плаща, за да няма коментари? Голям страх има Радев от ДУМИТЕ, за да "заповяда" блокиране на коментарате. Стари комунистически номера...
178
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 218преди Представяте ли си как този мишок се бори с престъпленията на Тиквата и Хунтата му?""Президентската институция не е разследваща и наказателна институция, за това си има полиция, прокуратура и съд.
177
14
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Герджиков,служба не остана.УВО 14.11.
176
11
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Бих предпочел Гоце (макар че го мразя) пред Радев!
175
15
 
17
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Радев е лешояд, дори Карадайъ е по добър кандидат от Радев.
174
19
 
10
 
! Отговори
И как ще стане преди 2 години
Как точно ще ни обединиш : Ще забраниш ваксините , ще забраниш тестовете , ще забраниш сертификатите , ще построиш нови болници , детски градини , ще ни направиш деца , ще ни раздадеш повече пари , ще намалиш цените - Хайде де " обединителю наш " - кажи ни нещо по -различно от една ГЛУПАВА заучена ШАБЛОННА ФРАЗА за някакво там " обединение " , или всичко е просто за да може Борисов и Гешев да си отдъхнат и наспят , защото Радев ги навря в ... ( но това не е за твоите професорски уши ) ???????
173
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Циклон Б, да ни пускат направо. С тези уш кандидати и за снимка не стават.