Проф. Герджиков към Радев: Вие не можете да бъдете обединител

Ваша e главната отговорност да няма работещ парламент, каза още той
9 ное 2021 21:40, Нели Христова
271
Проф. Герджиков към Радев: Вие не можете да бъдете обединител
Снимка: БГНЕС

Проф. Анастас Герджиков отговори с писмо на репликите, разменени задочно вчера в Хасково между него и президента Румен Радев.

"От медиите разбирам, че след като за пореден път не събрахте смелост да се явите на дебат с мен, от другия край на Хасково сте ми дали някои съвети. Препоръката Ви да не повтарям думите на Бойко Борисов е странна, защото никога не съм повтарял чужди думи. Аз съм филолог, познавам добре българския език, не ми липсват и идеи, затова не ми се налага да заучавам наизуст написаното от други хора". Това пише кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков до президента Румен Радев, съобщиха от Инциативния комитет.

"Това е странен съвет също и за това, защото Вие сте този, който започна да повтаря моите послания - същите, на които отначало се присмивахте. Когато заявявате, че е изключително важно да имаме работещ парламент и правителство, Вие повтаряте моята основна теза, но на Вас тя не Ви отива, защото Ваша e главната отговорност да няма работещ парламент и редовно правителство", пише Герджиков.

"Вие не можете да бъдете обединител, защото именно Ваша е и отговорността за разединението на българските граждани. Но най-важното е това, че Вие отбягвате дебата с мен дори от разстояние. Вие не спорите с мои тези, а се опитвате да ме дискредитирате, като ме идентифицирате с други личности. Вашата лична омраза и вендета срещу Бойко Борисов отначало се прехвърли срещу партията му, а сега искате и в президентските избори да измести важното - дебата за бъдещето на България", пише още кандидатът за президент.

"Не допускайте с икономиката да се случи това, което стана със здравната криза - след месеци на бездействие вече никакви мерки не могат да помогнат. Ако сега не вземете мерки за спасяване на бизнеса, ще стане късно и за икономиката", заявява Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджик, ти стана обединител на м у т р и те!
151
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така. Долу комунистите. Не искаме Радев за президент искаме Тръмп но той няма да дойде в нашата ограбена замърсена държава с мръсни улици бедни хора финансово и духовно.Професор Герджиков е изборът за всеки умен интелигентен човек който иска да продължи да живее в България.Родина изстрадала.
150
9
 
10
 
! Отговори
емигрант преди 2 години
Ако една шайка (според Радев) е съсипвала България 12 години , но е оставила след себе си доста добри неща , то друга шайка много по-мащабна и яростна, за 6 месеца със своята отчайваща некомпетентност оставя след себе си международна изолация ,омраза ,разделение ,отчаяние от високата инфлация,съмнение във върховенството на закона от безпрецедентно потъпкване на конституцията ,най-висока смъртност в света от ковид и никаква перспектива за българите. Как да се върна г-н професор ако останат?
149
8
 
12
 
! Отговори
Може, може преди 2 години
Обедини ни срещу ГЕРБ.
148
9
 
12
 
! Отговори
Руми е много ядосан преди 2 години
Клепоухият Руми Радев е много ядосан, защото загуби комисионните, които му бяха обещали за Грипен.
147
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентите на Германия, Италия, Гърция, Швейцария, Унгария се избират от парламента (Федерален съвет за Швейцария) Освен това в повечето президентства в Европа няма длъжност вицепрезидент.Ние сме най-разточителни в средства за една институция(1000 човека в Президентството) от която много малко зависи икономическото развитие на държавата.
146
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е изтъкан от Злоба, Ненавист и Отмъстителност. Освен кариера, платена от българският данъкоплатец, той няма никакво друго постижение...а пардон: успя да направи България отново "космическа държава" - без "Спутник" всяка седмица изпраща по 1000 български души в Небесата Божи !
145
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нискоразрядната масонерия в територия България или накратко елит. Съвсем и изтече срока на годност. Мили господари от световния скрит елит, моля ако се налага направо ни внасяйте, по качествени компадори.Нека и ние да си имаме един Орбан.Благодаря!
144
11
 
7
 
! Отговори
Тоя е гай преди 2 години
Едно коремно и две лицеви не може. Да не говорим , че един юмрук и е заминал. Ае къш, на културен ще се прави.
143
6
 
4
 
! Отговори
Долу преди 2 години
Казало агнето на вълка.
142
16
 
9
 
! Отговори
ВБЗ преди 2 години
Професоре защо се напъвате не знам всички знаят кой е новият стар президент, не ставайте за смях.
141
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си кандидат президент противник на Радев е като да играеш шах с гълъб. Без значение, колко се стараеш и колко си кадърен, накрая той ще събори фигурите, ще *** дъската, ще те погледне победоносно и ще отлети.
140
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един беше съсипан и той мъжки подаде оставка и напусна Университета. Сега е най високото ниво. Съсипван е най-визшия изборен пост на Университета. Това е удар по нашето Обрасование, по нашата академична колегия. сега всички са преписвачи, интриганти даващи финасови договори за родители и ламтящи за административни държавни ппостове. Това бе резултатът от сагата с Ректора на Университета. Поръчители са шишмана от Банкя
139
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ защо така нищо свястно не могат да издигнат за кандидат-президент?
138
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев си и пъзльо. Бил демократичен президент, а бяга от дебати по-бързо от изтребител. Нали е фаворитът? Нали е кандидатът на народа? Ми излез и се опитай да изкараш две приказки, пък дори да са типичните популистки клишета. Той си лежи на факта, че докато обяснява на българите, че са бедни и някой им е виновен винаги ще гласуват за него и от друго няма нужда. Страхливец... Уж военен, а бяга от основната си кандидатска отговорност.
137
3
 
8
 
! Отговори
Ае преди 2 години
Връщайте си мутрите, че ми писна.
136
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойкаджия и то. Един няма..
135
8
 
4
 
! Отговори
Очакваме преди 2 години
Голям процент за Копаейкин.
134
9
 
2
 
! Отговори
Копейкин преди 2 години
Требваше да е Президент.
133
3
 
2
 
! Отговори
Времето на преди 2 години
Шайката изтече. Време е за Али Баба.