Янев с призив да гласуваме: Важно е, това е демокрацията

Премиерът увери, че са взети всички мерки за свободно гласуване
105
Янев с призив да гласуваме: Важно е, това е демокрацията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният премиер Стефан Янев призова българските граждани да гласуват на изборите в неделя и увери, че са взети мерки за честността на вота.

Това е изключително важно, защото изборите са основата на демократичния процес, механизмът, който ни дава възможност да влияем върху процеса на вземане на решения кой да управлява, как да управлява, какви политики да бъдат прилагани, каза той в началото на заседанието на правителството.

Янев опроверга спекулациите, че има нещо нередно в подготовката на вота. Според него целта им е да дискредитират изборите предварително.

Основната цел на тези внушения е да бъдат демотивирани българските граждани да излязат да гласуват и това е изключително тревожно, подчерта служебният премиер.

Взели сме всички мерки, за да се гарантира свободата, прозрачността и честността на вота, няма място за притеснение, че едва ли не има нещо нередно в подготовката на предстоящите избори. Българските граждани ще могат да гласуват свободно и без притеснение, увери той.

Премиерът подчерта, че очакванията към партиите са да генерират идеи и управленски политики, а не "активни мероприятия, които целят да дискредитират основни демократични процедури", което по думите му не е в полза на никого.

Премиерът призова българите да гласуват, за да имаме по-устойчив и ефективен парламент и редовно правителство, подкрепено от стабилно парламентарно мнозинство, което да започне необходимите реформи.

Янев изрази надежда то да започне от реформата в съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: Стефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
5
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
Важно е- най- вече ако не е за вас. Тоя и той ли има партия?
71
7
 
8
 
! Отговори
Ех,Япония преди 2 години
Ако бяхме в Япония,всички тези псевдопочтени псевдоуправленци от кликата на Радев,щяха да си направят ритуално сепуку,поради неспособността да решат проблемите на хората.У нас те решават проблеми,но не на хората,а своите,стават все по-богати и лакоми.Лъжат ни по соцманиер колко са загрижени за нас, не могат да спят и ядат без да мислят за хората.И ако много настояваме,след като омажат всичко,ще си направят секуро(а жените,начело с първата домакиня- сепутко),а после ще си живеят в лукс.
70
4
 
10
 
! Отговори
probi преди 2 години
Омръзна ми от вашата демокрация!Омръзна ми от 30 години демокрация и пословична бедност!
69
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и Янев са доказателство че военни нямат работа в политиката.
68
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да се оправят нещата,така или иначе,ще трябва да се мине през избори.Затова и трябва да се гласува но не за старите мутри.Те са неспособни на нищо повече от това.Държавата трябва да спре да субсидира партийте,защото така се роят а да се самоиздържат от чл.внос.За това трябва се да субсидират гражданите вместо партийте,който да субсидират(плащат чл.внос)на партията в която членуват.Така се постига истинска демокрация,защото партията става зависима от гражданина плащаш чл.внос,а не обратното.
67
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да се оправят нещата,така или иначе,ще трябва да се мине през избори.Затова и трябва да се гласува но не за старите мутри.Те са неспокойни на нищо повече от това.Държавата трябва да спре да субсидира партийте,защото така се роят а да се издържат от чл.внос.За това трябва се да субсидират гражданите вместо партийте,който да субсидират(плащат чл.внос)на партията в която членуват.Така се постига истинска демокрация,защото партията става зависима от гражданина плащаш чл.внос,а не обратното.
66
8
 
15
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Тия избори ще бъдат най- измамните!!!!!И ти си лъжец Янев и ХИЧ НЕ СИ ПОЧТЕН!
65
7
 
18
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Радев почтен ли е? Тоя лешояд.Рошко почтен ли е? А Кацаров?А Кирил Петков канадката почтен ли е?????А ти почтен ли си Янев и коя е твоята родина??
64
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще гласуваме за трети опит кръвожадно алчните комунистически кланове БСП, ДБ, ПП и плиткоумните чалгари да се разберат за порциите, да парцелират държавата и да я разграбят пред очите на овчия народ. Това е все едно хиени да се наредят на опашка да се хранят, няма как да стане. Нищо добро не е чака България с гореизброените лъжци и крадци!
63
11
 
5
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До 42. Напротив, имали сме. И то не един. Но най-фрапантният некадърник се казва Бойко Методиев Борисов!
62
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 30 години нито един референдум на никакво ниво.За сведение САЩ, на всички избори щатски ,сенатски маса референдуми те нс последните много щати си декриминизираха дрогата не чее хубаво.Бг народа е мачкан и краден по всички линий
61
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 47 "но пък сме имали по-престъпен! Тиквата!" Хахаха. Тия опорки така и не разбрахте колко са зле! Рашков вече 6 месеца търси, и НИЩО, Десета дамаджана изпи. Борисов правил това и онова, а доказателства НЯМА. Отгоре на всичкото се оказва, че е най-подслушвания, снимания и цел на компромати политик в България, а инче бил "мутра"!
60
11
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
Много ми е смешно тук,винаги си оправям настроението когато поискам,влизам си тук и чета 90% анонимни умници пишат ли пишат.........смешни неща....продължавайте,оправяте ми настроението......
59
8
 
7
 
! Отговори
Вервсйте ми преди 2 години
Безмислено е народът няма представители нищо няма да се промени.
58
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се гласува за изедниците, които ще си оправят живота за наша сметка без да има никаква полза за нас.
57
4
 
5
 
! Отговори
era преди 2 години
и за кого от всичките да гласувам. Избора е или за продажник или за кандидат продажник. Предишните вземаха до 50% и нагоре в някои случаи. Ако новите вземат по 10% ще гласувам за тях.
56
6
 
4
 
! Отговори
@_@ преди 2 години
Това ли било демокрацията?!? А аз си мислех, че "демокрацията" е следното дават ти ПРАВО да гласуваш, но гласуваш за някой, който ПРЕДВАРИТЕЛНО е избран. Защо да гласувам за хора, които някой друг е поставил в списъка?
55
4
 
11
 
! Отговори
БАЩАТА НА К. ПЕТКОВ преди 2 години
АГЕНТ НА ДС/БКП... ОТ УЧЕНИЧЕСКИТЕ ГОДИНИ-... ПОДГОТВЯН ЗА ШПИОНАЖ В ЧУЖБИНА-КАНАДА..... ТАМ Е РАЗКРИТ.... И СТАВА ДВОЕН АГЕНТ-НА КАНАДСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ...... КИРИЛ ПЕТКОВ, КАТО МИНИСТЪР-ПРЕДОСТАВЯ СЕКРЕТНО ИНФО ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ НА КАНАДА И ЦРУ..... ЕС И КЬОВЕШИ-НЯМА ДА МУ ПРОСТИ....!!..... СПИРАТ ПАРИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.......
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Янеф .Янеф това не е демокрация брато.Народа беше ли питан за фабрики,заводи ,предприятия които бяха унищожени?Питаха ли за ЕС и за НАТО?Янеф това ли е демокрация?
53
5
 
16
 
! Отговори
Крас преди 2 години
Много вярно ,гласувайте против фигуранта и неговите издънки!