Новото НС С 6 партии: ГЕРБ-СДС с 6% преднина пред ПП

ДПС и БСП в спор за третото място, показва проучване на Център за анализи и маркетинг
21 сеп 2022 21:29, Петя Славова
80
Новото НС С 6 партии: ГЕРБ-СДС с 6% преднина пред ПП
Снимка: БГНЕС

Ако тази седмица се проведат предсрочните парламентарни избори, 24,8% ще гласуват за коалиция ГЕРБ-СДС, 18,2% за коалиция "Продължаваме промяната", 12,8% ще подкрепят партия "Движение за права и свободи", 11,2% ще дадат своя глас за коалиция "БСП за България", 10,5% ще подкрепят партия "Възраждане", а 8,1% ще упражнят правото си на вот в полза на коалиция "Демократична България".

Още по темата

Това съобщи директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов на пресконференция, на която представи национално представително проучване на тема "Предизборни нагласи десет дни преди парламентарните избори", предаде  БГНЕС.

Изследването е реализирано със средства  на Центъра за анализи и маркетинг в периода 15-19 септември т.г. чрез пряко стандартизирано интервю "лице в лице" на 1011 пълнолетни граждани.

Според проучването, ако днес се провеждат изборите за нов парламент, други политически формации няма да влязат в Народното събрание. "Има такъв народ" се ползва с подкрепата на 3,8%, "Български възход" – с 3,3%, "Изправи се БГ" – с 2%, ВМРО – с 1,2%, други партии – с 2,8%.

Румен Радев с най-голямо обществено доверие от 48,2%, а вицепрезидентът Илиана Йотова – с 43,2%. "Румен Радев и Илиана Йотова продължават да бъдат с най-висок рейтинг – единствените с над 40% доверие, но все пак под 50%", заяви Юлий Павлов.

Той подчерта, че периодът на изследването обхваща 15 – 19 септември 2022 г., като е проведено чрез стандартизирано интервю лице в лице с 1011 пълнолетни български граждани. "1% от данните отговоря на около 55 – 56 хил. души от пълнолетното население на България", уточни още Павлов.

По думите му две седмици преди изборите на практика се очаква да има промени, но не много големи. „Доверието в личностите е дадено за пълнота, защото не произвежда електорален резултат“, обясни той.

Кирил Петков се радва едва на 22,8% обществено доверие, Бойко Борисов – на 22,4%, Асен Василев – на 19,8%, Стефан Янев – на 19,3%, Корнелия Нинова – на 17,5%, Христо Иванов – на 15,9%, Мая Манолова – на 13,7%, Костадин Костадинов – на 13,2%, Атанас Атанасов – на 12,4%, Слави Трифонов – на 11,7%, Красимир Каракачанов – на 10,7% и Мустафа Карадайъ – на 7,8%.

Изследването е реализирано със средства  на Центъра за анализи и маркетинг в периода 15-19 септември т.г. чрез пряко стандартизирано интервю "лице в лице" на 1011 пълнолетни граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
14
 
9
 
! Отговори
ББ преди 1 година
гроб е терористична и мафиотска организация...тя не е партия,обслужващите терориста и убиеца путин...постройха му турски поток,налагаха зависимости на ЕС,внедриха агенти в Световни организаций...агентура на путин...факти който могад да се проверят...разбира се службите на САЩ го виждат...Германия е слабото звено за съжаление,там зависимостите от путин са прекалени,приятели...Свободата няма цена!...абе къде е лилЯна?
40
13
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
мали,Пази Боже, ама ви вменяват гроб-дпс-***...ще ви мобилизират...ама за пушечно в украйна децата ви,животите ни не струват нищо за тях...алчност и пари...пари и алчност са техният бОг,мислете хора...ако сте!!!"агенций"платили си "проучвания" са платени ...правило е...манипулират ви и ви лъжат...раша е платила за да ви манипулират!!!
39
1
 
15
 
! Отговори
Пак повтарям преди 1 година
Да спечели: ГЕРБ 1.29 коеф и Възраждане 1.29 коеф т.е. борят се за първо място... ПП се бори с ДПС за трето място... Според английските букмейкъри където хората гласуват с парите си. Наште социолози са... на много сериозна хранилка...
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как пък ги измислят тия "рейтинги" на пРЕЗИЛдентчето, като ВСИЧКИ знаем откъде и КОЙ ни натресе тия цени и бели на главата? Вярно, ще рече някой - кремльо му е началник и радьовистфатмачко е "длъжен" да слушка, ама АЗ пък какво съм виновен, че пр...оста...ка освен радьовист-комунист, нищоправец и трольо НИЩО друго не става?
37
5
 
7
 
! Отговори
Мързи-ме-да-измисля преди 1 година
До МРАЗЯ ПРОМЯНАТА..Чакай само да те питам, като мразиш толкова много, що въобще гласуваш? Гледам казваш мразиш Промянат, окей, мразиш БСП, добре, мразиш ДБ с Бате Бойко, разбирам. Значи така като гледам или си най-големия патриот от партията на Славито или си турчин за ДПС-то, защото тези двете доколкото разбирам не ги мразиш. Нищо лично но ти си поредния пример, че българите повече мразиме отколкото обичаме. С омраза до никъде не се стига. Омразата изяжда хората и накрая кухи черупки остават
36
10
 
18
 
! Отговори
Кой?! преди 1 година
Пътищата по-зле и непипани от при промяната не са били. Само по жанвиденово време бяха по-зле. Ама пак, не е сигурно. Такова нищоправене, че не знам как ще отидят 19% да гласуват пак за тях. Явно си има много мазохисти и си им харесва.
35
5
 
2
 
! Отговори
Мързи-ме-да-измисля преди 1 година
Аз още миналата година го бяха казал, ама всеки се смееше и мислеше, че се шегувам, ама ако се замисли човек съм прав: На есен с предизборна песен, Нова година нови избори, Пролет пукна избори завързаха, Избори като чакан летен дъжд. Ще е вече трагикомично, ако втора година се окажа прав. Обаче аз не знам, защо ни е правителство? Дали избран или служебен кабинет, то накрая кучето си лае, кервана си върви.Даже аз се чудя, що не си направиме постянен служебен, бая пари от избори ще спестиме, нали?
34
9
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ = 36.5 % преди 1 година
ПП = 11.8 %
33
7
 
15
 
! Отговори
МРАЗЯ ПРОМЯНАТА.. преди 1 година
ЗАЩОТО ОГРАБИХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА БАБА, ДЯДО, ТАТЕ И МАМА..... САМО ЗА 6 МЕСЕЦА........... БЪЛГАРИЯ МРАЗИ КРАДЛИВИТЕ КОМУНИСТИ.. ПП =БСП =ДБ =КОМУНА...
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да направим лотария коя ли агенция ще познае резултатите? Или нито една?Или че отново Мадуро ще спечели изборите?
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дано да са 12 партии. Че да им е гадно на политиците.
30
6
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Поредната...пачка дадена от Чекмедджан,за...размътване главиците на...електората с пишман пророчествата на Центъра за...шарлатания.
29
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане пристанаха на Герб ,колкото и да отричат
28
6
 
5
 
! Отговори
Ген. Танаска Опраска преди 1 година
Моите ДБ-ари няма да участват в това НС. Те отиват на фронта в Украйна за попълнение на украинската армия. Лично че ги вода. Бойкикев и Витков ми праат въртели, *** ги насметох с кубинката. Нема, как, ние трябва да покажем не само на нашите евроатлантически партньори, но и на света, че отстояваме ценностите си, ако трябва и чрез война и не се плашим от смъртта, защото сме свободни граждани и демократи! напред, орлови демократи за жълто-синята свобода! Слава Украини! Слава Хероям!
27
12
 
4
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 1 година
България трябва да стане Президентска Република .За Критиците - Радев няма право да е Президент след сегашния Мандат .Всички знаем че Партийците станаха Каста - те си имат заплати , имоти , болници , детски градини , образование , извън Стандартните за Българите , които осигурява Държавата . Тоест - Партийците са Гущера с откъсната Опашка - Тоест - Наследници на Борците и Мутрите , завършили в Европа някакво Образование - с Крадени Пари - Убийства и Грабежи .
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
99% от всички новини в медииното пространство или са лъжа или са манипулирани.
25
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ, ПП, ДБ , ДПС не са български партии а чужди агенти, предатели, крадци и убийци. Вкарват България в конфликта и наливат масло в огъня на войната. Мислят си че ще им се размине но много бъркат. Съвсем скоро ще плащат
24
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изражданския бот се е развихрил! Сам пише и си отговаря
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С какъв акъл слагате формацията на Киро *** втори по резултат?Малките продажници ще бъдат щастливи ако въобще влязат в парламента а тук някакви агенции ги помпят с вота издигайки ги до второто място.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не използвайте някакъв военен конфликт са злоупотреба с гласуването. От бг за конфликта нищо, нищо не зависи.