Фокусът на партия ГЕРБ - върху широко правителство

Сачева: Хората избраха коалиционно правителство
5 окт 2022 09:19, Петя Славова
148
Фокусът на партия ГЕРБ - върху широко правителство
Снимка: БГНЕС

Крачка назад направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вчера, заявявайки, че ГЕРБ е готова на компромиси и отстъпки в името на това да се състави редовен кабинет. Той заяви, че е готов да не бъде премиер на пресконференцията на партията.

Още по темата

"Това, което казаха избирателите на изборите, че не искат да дадат 100% доверие на една партия, а искат коалиционно управление, защото има различни мнения и идеи в обществото и те трябва да намерят начин да се реализират през една управленска програма". Това заяви пред Нова тв бившият социален министър Деница Сачева.

По думите й е безмислено да се правят повече експерименти и да се дават толкова пари за избори, при положение, че резултатът би бил подобен и допълни, че ГЕРБ са се фокусирали върху широко правителство.

"На този етап все още няма официална реакция от политическите партии. Нямаме индикации за това какви са мненията и вижданията на различните партии по отношение на нашето предложение, но и не виждаме какви биха могли да бъдат аргументите против това, особено когато предлагаме всяка една партия да може да излъчи и представи свои хора в евентуалните контактни групи", заяви Сачева.

Тя подчерта, че целта е управление и преговорите да изяснят общите точки на съгласие и върху тях да се направи програма, по която да се управлява в следващия мандат.

Сачева коментира и премахване на идеята "модела - ГЕРБ": "Когато каузата на политически субекти е само омразата, не знам колко време може да се продава тази кауза на избирателите".

Според нея хората имат реални проблеми, които трябва да бъдат решавани. Ясно е, че хората искат съгласие между политическите сили и да се говори по конкретните теми, от които се вълнуват като как ще изкарат зимата, с инфлацията, публичните средства, енерговносителите и къде е България в тази сложна геополитическа задача.

По думите й ГЕРБ иска напредък на държавата и обясни, че е наложително да се направи бюджет.

Тя допълни, че партия ГЕРБ не бягат от темата за корупция. "Нямаме против да се работи по тази тема, но да се разследва обективно. Но коя от темата за корупция се доказа до този момент", попита Сачева.

По темата правосъдие, според нея единственият начин да се реализира съдебна реформа е да има голямо конституционно мнозинство и главният прокурор не може да се сменя от политическите партии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОЛКО СТРУВА ДНЕС БЕНЗИНА?
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато викаме мутри вън,мутрите пак напират да влязат вътре.Да,ама-не!Този път няма да им се получи.
50
0
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Айде, сега пък троловете на ГЕРБ пак се появиха :) Бяха изчезнали за няколко месеца...или май се пребоядисаха за известно време.
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли още шарани, които вярват че гласуването променя нещо в тяхна полза и въобще властта се интересува от тях?
48
0
 
3
 
! Отговори
ира преди 1 година
широко правителство като полупрезиденска република тези съвсем превъртяха от безпомошност как да се докопат пак в власта за да си крадът както си искат и без никой да им търси сметка Е няма да стане този път разберете *** се и то вмирисън
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И накрая посна пица за нас, пълни шкафчета с кюлчета за Боку. Не не става.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бийче от кога бензина пада с лев? А тока с 50% надолу от коя дата ще е?? Нали се закле че ще го направиш?
45
2
 
1
 
! Отговори
999 преди 1 година
РАДЕВ ТРЯБВА ДА ПОМОГНЕ НА СЪСТАВЯНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВО. ДА НЕ БЯГА ПО ТЪЧА!!! ТОЙ ТРЯБВА ДА НАПРАВИ ОБЩИ КОНСУЛТАЦИИ С ВСИЧКИ ПАРТИИ!
44
6
 
2
 
! Отговори
Баба Радка преди 1 година
До 3 седмици Боко се оттегля. Герб се коалира с Просто Кирчо и с Феса и готово. Това е решено още август.
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е като конституцията дето за час написа Ръбъла. Боку вчера разхвърли един тюрлугювеч от несвързани приказки и за да не се случи това му сложи шеф най-зависимия човечец - плевнича, за да си го гали по кратунката и оня с оли....гофренска физиономия да се хили. Баси и прос....тотията.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цииирк! Пълен цирк!
41
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само управление на ГЕРБ-ДПС начело с Бойко Борисов може да спаси България от хаоса който опита за промяна създаде!!
40
2
 
14
 
! Отговори
България преди 1 година
12 години глад безработица бедност постни пици лъжи картели между робовладелците от БКП КРИБ БСК и АИКБ . 12 години олигарси които забогатяване всяка година чрез схеми данъчни престъпления с милиарди със главната протекция на ДАНС прокуратурата съда и милицията. 12 години кражби замразени заплати пенсии инфлация стагнация и геноцид. Сега предлагали ??? Кво предлагате вие бе МУТРИ ВИЕ СТЕ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ КВО ПРЕДЛАГАТЕ?? В затвора бе комунисти пребоядисани ***
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителство върху широка партийна основа, за да се размие отговорността и да няма кой да търси сметка за големите кражби.
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После се чудят, защо хората не гласуват. Лъжат ги право в очите преди изборите, а след това си правят врътките с тези, с които най-много са се плюли. Сега ще се коалират с умнокрасивитета и ще цъфнем и завържем. Всички са един дол дренки, дано най-сетне на народа му писне и им покаже червен картон.
37
12
 
2
 
! Отговори
Майна преди 1 година
КОЙТО Е ПРОТИВ ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ - ТОЙ Е ПРОТИВ БГ НАРОД! И ТОВА СА ПЛАТЕНИТЕ РУСКИ ТРРРРОЛОВЕ!!! МИСЛЕТЕ!
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Слави Трифонов ще изчегъртва следите след краденето
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ШИРОКО ПРАВИТЕЛСТВО - ВСИЧКИ КУПЕНИ С КРАДЕНИТЕ ОТ ЕС ПАРИ, БИЗНЕС, ПАРТИЙНИ ЕЛЕМЕНТИ, РАЗНИ ПРОФЕСОРИ И Т.Н. ЦЯЛАТА МИМИКРИЯ НА МУТРИТЕ ЩЯЛА ДА СЕ ОБЕДИНИ И ДА ПРЕДСТАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стадото си поиска отново пъдаря.И сега изпитвам страшен кеф,как пъдаря се гърчи в собствения си сос.
33
3
 
10
 
! Отговори
Трак преди 1 година
Българите виждат фокуса ГЕРБ в затвора до живот но преди това да върнат всички откраднати десетки милиарди евро които успяха за 12 г да откраднат от българския народ . 1 евро не е достигнало от ЕС до нито един нормален човек и ето защо нямаме нито евро стандарт нито евро заплати нито евро пенсии нито здравеопазване инфраструктура и т н. А тази СГ-АН нагла и цинична Сачева укриваше сумати години безработицата в България която реално беше 40% а тя казваше че е била 6-7% .ЛЪЖКИНЯ