ПП предлага ръст на пенсиите с 20%, 2 тарифи за ток, газ и вода

От партията настояват за ограничаване на бюджетния дефицит до 3%
321
ПП предлага ръст на пенсиите с 20%, 2 тарифи за ток, газ и вода
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Калина Константинова, Искрен Арабаджиев и Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" ще се срещнат с представители на БСП, за да представят акцентите в социалната и икономическата програма на партията, за която партията ще търси подкрепа в новия парламент.

Още по темата
Приоритетите на "Продължаваме промяната" в социалната сфера включват увеличаване на минималната работна заплата на 50% от средната – на 860 лв; увеличаване на пенсиите с 20%, за да изпреварват инфлацията; нова дефиниция за енергийна бедност и 2 тарифи за ток, газ, вода и парно на база на консумация; вдигане на данъчния кредит за младите семейства с деца с 50%; продължаване на програмата за следучилищни занятия за спорт и изкуства; продължаване на политиката учителските заплати да имат стойност 125% от средната работна заплата; гарантиране на мин. работна заплата за младите мед. сестри (1500 лв) и младите лекари (2000лв.).

Сред мерките за бизнеса влизат таван на цената на тока от 250 лв/МвЧ; таван на цената на газа от 300 лв/МвЧ, независимо от пазарните флуктуации; без увеличение на данъците.

Приоритетите в сферата на икономиката включват ограничаване на бюджетния дефицит до 3% с максимално прозрачно изразходване на публичните средства; допълнително увеличение на прага за регстрация по ДДС до 160 хиляди лева; запазване на данъчните ставки на настоящите нива.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още по темата: БСПпенсииПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
2
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
А окраинските навлеци докога ще хрантутим?
246
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 12г.ГЕРБ изскраха едно голямо лай.о , а тези трябваше да чистят след тях и за това се пооцапаха те , а Бацето излезе чист с прани ***! Но вонята, още не е отминала!
245
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези обещават по щедро и от Нинова, което е доста притеснително!!! Напоследък не върви добре вземането на нов дълг та не знам...
244
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 260 Ще им дойде времето и на Бацето и на КАСКЕТА! Кой ще осъди мафията , тя е завладяла цялата държава ! И не ми излизайте с опорките , кой какво бил доказал, защото знаете , кой ви пази гербераските зад..ци!
243
5
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Ами заплатите няма ли да скочат с 20%? Големи измамници са ПП.
242
3
 
9
 
! Отговори
икономист преди 1 година
До 221 Не знам дали си пенсионер, но явно си гербаджийски *** щом им пробутваш глупавите опорки, които плещят от десетилетие. Изследванията върху инфлацията, не показват значима връзка между нея и растежа на доходите. Повишение има, но е в порядъка на 0,1-0,2%-та. А прибалтийските държави дали са вдигали три пъти пенсиите, що им е висока инфлацията?
241
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А накрая ги увеличихте за някои с по 50 стотинки....., а за хората с големи пенсии с по 300 лв.Харвардска справедливост!!!
240
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма вече ПП, така че ГЕРБаджийските дупедавци, няма смисъл да се пиняте. Сега е ред на Баце, да смъкне бензина с левче, ама от миналия месец както обеща, да построи още 1млн км магистрали, макар и нагънати и да раздава още много обществени поръчки, та всички да си живеем богати щастливи както до преди година. Ай да видим!
239
2
 
13
 
! Отговори
Внимавайте преди 1 година
Като падне валутния борд ще се изпълнят всички обещания в левове
238
15
 
8
 
! Отговори
= преди 1 година
Като е крал бацето 12 г. защо не успяха да хванат поне 1 кражба? Кокорчо и Чашков бяха повече от година министри,къде бляха? Само с празни приказки не става. Предизборно ще вдигат пенсии и заплати,а бюджета празен и банките вече пари не дават.Тръгнали са по пътя на Жан,а будалите след тях
237
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като оставихте Бацето да ви краде 12 г.сега тези ще теглят кредити , че да не умрете от глад ! А сега като си върнахте крадците , те също ще теглят кредити и ще се оправдават с Кирчо , но вие нищо няма да видите от тях , но пък ще ги връщате!
236
7
 
5
 
! Отговори
Много П преди 1 година
Много П-та в таз партия. Двете главни женски П-та почнаха с предизборни лъжи. Те пенсиите лесно се лъжат. Всеки ден пари хвърлят през прозореца.
235
8
 
4
 
! Отговори
dada преди 1 година
Дай да теглим кредити до бескрай.. че да догоним 200 % външен дълг и внуците да немогат да вдигнат глава.
234
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП предлагат фалит на държавата до 2-3 години както се случи в Гърция преди 10 години.
233
10
 
9
 
! Отговори
МЪРЛЬОВЦИ.. преди 1 година
ТИЯ ПП=БСП =ДБ - - - ПОВЕЧЕ ВЛАСТ И ДЪРЖАВНИ ПАРИ НЯМА ДА ВИДЯТ....
232
6
 
7
 
! Отговори
Печата ги ,и ги бере преди 1 година
....ама хората са къде ,къде моето момче!Всеки по тв казва ...в Германия е така ,във Франция е така ,в Белгия е така ,ама там поне има работници ,имигранти които допринасят,снасят .Не е имало ,,развит социализъм ,,А тук още в главите ни е БъСъПъ то.Ей сега ,като се върнат младите в Бг ,заради джендърството ,и ще цъфнем .Ама направо вече ще се избият да се върнат в Милата ни Ромско Пенсионерска Татковина !
231
8
 
15
 
! Отговори
Комунделник преди 1 година
Ще раздадем по една луксозна яхта на всеки пенЦионер, тоалетните чинии ще бъдат от чисто злато! Храната и отоплението ще са безплатни! Пионерски лагери на Малдивите!
230
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво момчета, колкото повече ви плюят мафиот...те микерета и русо.обите , толкова ни затвърждават мнението , че не сте като тях , а това е във ваша полза! Питам ***..рите , кой първо тегли кредити в БГ 16 милиарда и за какво са отишли!? Защото , тези като теглиха , ги раздадоха на пенсионери и инвалиди ! А Бацето , какво ги направи всички милиарди , които тегли през 12те години от управлението си?
229
4
 
12
 
! Отговори
ЖалкиКрадливиНищожес преди 1 година
Само където третият идиотин- Сулю Пасито го няма на с инката и циркът щеше да е пълен.
228
4
 
7
 
! Отговори
ЖалкиКрадливиНищожес преди 1 година
Само където третият *** - Сулю Пасито го няма на с инката и циркът щеше да е пълен.