ПП предлага ръст на пенсиите с 20%, 2 тарифи за ток, газ и вода

От партията настояват за ограничаване на бюджетния дефицит до 3%
321
ПП предлага ръст на пенсиите с 20%, 2 тарифи за ток, газ и вода
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Калина Константинова, Искрен Арабаджиев и Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" ще се срещнат с представители на БСП, за да представят акцентите в социалната и икономическата програма на партията, за която партията ще търси подкрепа в новия парламент.

Още по темата
Приоритетите на "Продължаваме промяната" в социалната сфера включват увеличаване на минималната работна заплата на 50% от средната – на 860 лв; увеличаване на пенсиите с 20%, за да изпреварват инфлацията; нова дефиниция за енергийна бедност и 2 тарифи за ток, газ, вода и парно на база на консумация; вдигане на данъчния кредит за младите семейства с деца с 50%; продължаване на програмата за следучилищни занятия за спорт и изкуства; продължаване на политиката учителските заплати да имат стойност 125% от средната работна заплата; гарантиране на мин. работна заплата за младите мед. сестри (1500 лв) и младите лекари (2000лв.).

Сред мерките за бизнеса влизат таван на цената на тока от 250 лв/МвЧ; таван на цената на газа от 300 лв/МвЧ, независимо от пазарните флуктуации; без увеличение на данъците.

Приоритетите в сферата на икономиката включват ограничаване на бюджетния дефицит до 3% с максимално прозрачно изразходване на публичните средства; допълнително увеличение на прага за регстрация по ДДС до 160 хиляди лева; запазване на данъчните ставки на настоящите нива.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още по темата: БСПпенсииПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До преди месец бяхте на власт, Защо не направихте това - стига популизъм
206
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Сред мерките за бизнеса влизат таван на цената на тока от 250 лв/МвЧ; таван на цената на газа от 300 лв/МвЧ, независимо от пазарните флуктуации; без увеличение на данъците." - Алооо газаджията - в момента газа на европейските борси е 120 евро за Мвт.Трябва 200лв за газа и 250 за тока
205
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще вдигнат пенсиите с 20%, а токът с 200% с тези две тарифи. А ако изпълнят обещанието си пред ЕС за либерализиран пазар, токът ще скочи с 600%.
204
0
 
16
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
До ГражданинКакво ще постигнат ли - ами ще си ограничим потреблението до минимум, ще мръзнем и ще стоим на студено. И ще има мноооого излишъци. Които ще изнасят в ЕС, за да са добре там. Това ще постигнат, те за това са тук управляващите, за да угаждат на чуждите интереси!
203
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ГражданинКато въведат тарифи ще вдигнат цените на тока на 90% от потребителите и с тези пари ще вдигат пенсиите.
202
0
 
20
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Искам да ми обяснят какво ще постигтна с тази глупост с тарифите ? Това е откачено. Няма ли кой да им каже.
201
2
 
24
 
! Отговори
анонимен до 213 Анон преди 1 година
ПП дигнаха няколко пъти пенсиите и с тия няколко пъти по 2 дигнаха инфлацията. Само икономист закърмен със соц икономика , може да направи безумния ход със заеми да вдига пенсиите. На това се казва див популизъм, та дано се хванат на въдицата възрастните хора и гласуват за тях. Аз съм пенсионер и ПП да ми вдигне 5 пъти пенсията няма да гласувам за тях, защото 10 пъти ще се дигне инфлацията и ще се катери постоянно. Пари се раздават, когато икономиката ни ги изработи .
200
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само дето тия заплати и пенсии ще стигнат тия нива след 4 години В края на на мандата , ако ПП направят правителство ... ююЯ камилата я камиларя ''
199
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старата песен се повтаря през 2013 та Бойко си подаде оставката за ток,сега като бръкнете в джоба на хората и да не ви видим с събути *** януари отвън на жълтите павета като дойдат големите сметки и ще има сопи.
198
0
 
9
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
сватбарска работа кума обещава на младоженците крава с теле а другите сватбари наддават пет крави и пр.
197
0
 
17
 
! Отговори
Чекмеджан преди 1 година
Това с тарифите на тока е ПЪЛЕН АБСУРД. Това е нагло. Моля ви се вземете се в ръце.
196
0
 
19
 
! Отговори
Евроатлантика преди 1 година
А защо просто не махнем борсата за ток и всички бизнес и битови потребители да плащат по формулата себестойност плюс печалба. А, и да не се плащат никакви такси CO2!!! ТЕЦ2 плаща годишно 1.5 МИЛИАРДА лева за тези такси! Ето решението! Цената, която иска ТЕЦ2 е 300 лева за мегават. С таксите CO2. Цената, която иска АЕЦ е 63.82 лв. за мегават. Прави се микс, цена и готово.А борси - който иска - да си построи централи и да си продава на борсите.А ЕС - ще казваме като американката - @@@@ на ЕС.
195
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евтин ток до 250 кВтч стига само за осветление и кухненски уреди Идеята на служебния кабинет за две тарифи може да докара още по-големи разходи за отопление на бедните домакинства, смята експерт
194
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължаваме промяната дигнаха няколко пъти пенсиите...герб за 12 години всеки знае какво направиха...сега те пак нищо няма да направят.
193
0
 
18
 
! Отговори
либералния преди 1 година
И освен, че тока ще е няколко ПЪТИ по-скъп, няма и да знаем колко плащаме и колко ще плащаме. Сега е лесно, всеки може да си погледне електромера, във фактурите има цена дневна/нощна и си смята. На фирмените фактури не е така - има една усреднена цена, която е образувана от почасовото потребление, умножено по цената на борсата за съответния час. Или по-просто казано - каквото ти напишат във фактурата, няма как да го провериш!
192
5
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това са пожеланията на бсп защо го правите вие сте уж дясна партия а с левиидеи отиваме на избори 2023 г докато се махнете от нс аморални хора няматмясто в политиката
191
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мошеници от класа преминали специален курс за това през Харвард.А бе софиянци верно ли гласувахте за тез ***.
190
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам на всеки човек по един милион. Не питайте отде ще дойдат парите, важно е че предлагам.
189
1
 
10
 
! Отговори
Европейски лидер преди 1 година
Това с 200-300-та киловата ако се приеме в този вид - скоро ще си имаме нови управляващи без нужда да правят коалиции... Сещате се за кой става въпрос. Анализаторите от ЕС не го ли предвиждат и какъв ли ще е отговора, ще ни спират еврофондове, ще ни изхвърлят от ЕС, война ли ще ни обявят, какво?
188
0
 
8
 
! Отговори
Атлантика преди 1 година
Няма лошо, да си правят борси, да изнасят и каквото искат да правят от ЕС. ОБАЧЕ ПЪРВО ДА ПОСТРОЯТ БАЗОВИ МОЩНОСТИ! Тогава централите са си техни, да си продават на каквато искат цена, нали е пазарна икономика. Защо налагат някакви модели на БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИ ЦЕНТРАЛИ, строени от Бай Тошо още!!?? Ей това не ми побира ума!