ПП предлага ръст на пенсиите с 20%, 2 тарифи за ток, газ и вода

От партията настояват за ограничаване на бюджетния дефицит до 3%
321
ПП предлага ръст на пенсиите с 20%, 2 тарифи за ток, газ и вода
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Калина Константинова, Искрен Арабаджиев и Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" ще се срещнат с представители на БСП, за да представят акцентите в социалната и икономическата програма на партията, за която партията ще търси подкрепа в новия парламент.

Още по темата
Приоритетите на "Продължаваме промяната" в социалната сфера включват увеличаване на минималната работна заплата на 50% от средната – на 860 лв; увеличаване на пенсиите с 20%, за да изпреварват инфлацията; нова дефиниция за енергийна бедност и 2 тарифи за ток, газ, вода и парно на база на консумация; вдигане на данъчния кредит за младите семейства с деца с 50%; продължаване на програмата за следучилищни занятия за спорт и изкуства; продължаване на политиката учителските заплати да имат стойност 125% от средната работна заплата; гарантиране на мин. работна заплата за младите мед. сестри (1500 лв) и младите лекари (2000лв.).

Сред мерките за бизнеса влизат таван на цената на тока от 250 лв/МвЧ; таван на цената на газа от 300 лв/МвЧ, независимо от пазарните флуктуации; без увеличение на данъците.

Приоритетите в сферата на икономиката включват ограничаване на бюджетния дефицит до 3% с максимално прозрачно изразходване на публичните средства; допълнително увеличение на прага за регстрация по ДДС до 160 хиляди лева; запазване на данъчните ставки на настоящите нива.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още по темата: БСПпенсииПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
6
 
8
 
! Отговори
36 млрд преди 1 година
външен дълг за октомври при 31млрд за май... И пак не останаха пари за народа, щото потънаха в офшорките на Кокор и в чекмеджето на Боко! А безкрайно закъснелите им мерки щели да гонят инфлацията?!? Но бяхте заети да хвърчите до Скопие ВанкОвър София Солун Баку Милано и до ФашингтЪн на наши разноски, да гоните дипломати,да прекратявате договори и всичко друго но не и да направите нещо за нещастните наивници, които се подлъгаха да ви изберат! Нулева корупция?!?Смех!
226
5
 
7
 
! Отговори
ДО ГОСТ преди 1 година
Не четеш ли Новини - В Момента ЕС бере пари по дърветата , нали си ги печата .
225
6
 
14
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Тези нацяло изпращяха ,и явно ,защото им е много широко около врата си мислят ,че парите ей тъй растат по дърветата .Минават берат ги ,и ги раздават на който им кефне ,с лека ръка ,защото не са се потили ,и хоп като има в хазната ,дай да я изпразним.И така хората ще кажат браво ,мислят за народа .Но тази радост ще бъде за кратко ,и като рипнат нагоре цените ,май пак ще трябва да се раздават пари .И докога .....докато разсипите Бг.Откъде се пръкнахте,какви са тия две тарифи !?.*** нагли!!
224
4
 
7
 
! Отговори
Баронеса Тачър преди 1 година
"Проблемът със социализма е че накрая свършваш парите на другите!"
223
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 243 Ние не ближем ничии *** , но вие фашистки ***, здраво ближите зад..ка на ***!
222
2
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Много добра Програма . Единствена Забележка - Прага за ДДС да стане 100 лева - тоест - Всички ДА НЕ ПЛАЩАМЕ ДДС - не само Мафията .
221
7
 
18
 
! Отговори
айде няма нужда преди 1 година
Видяхме ви какво направихте!Всеки едеот може да тегли заеми,дето някой друг да ги връЩА!Вашето си е чисто унищожаване на България!По-добре се разкарайте!
220
5
 
25
 
! Отговори
До киро ментата преди 1 година
Киртак, от къде ще вземем пари да вдигаме пенсии и заплати? Ние не сме Америка да се издържаме от правене на воини по целия свят и крадене от малките държави като България например. Къде са онези 9 милиарда лв окрадени миналия Декември питам ?
219
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Усмивката на Кирчо Нещо замръзна
218
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баста...стига вече,видяхме ви жълтото на гащите.
217
3
 
24
 
! Отговори
Българин преди 1 година
На следващите Избори отивате на тетта позицияА Б.С.П. при Слави
216
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЯМА НУЖДА СЪСИПАХТЕ ИКОНОМИКАТА ЗАЕДНО С ПСПНЕ СТЕ ЖЕЛАНИВТОРИ ПЪТ НЯМА КОЙ ДА ВИ ПОВЯРВАЗАМИНАВАТЕ ПРИ СЛАВИ МАНОЛОВА
215
1
 
25
 
! Отговори
Ради преди 1 година
Конкретно с непрекъснатото вдигане на заплатите на учителите правителствата на ГЕРБ, след тях ПП се оляха и продължават.Как от нашите данъци се намират пари за учителски заплати, а за мед.персонал няма.
214
3
 
18
 
! Отговори
Мартин преди 1 година
300 кв са нищо за зимата Как беше предложила другарката Нинова. А на 301 втора тарифа.. а тояга искат ли..
213
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЕСНИЦАТА Е ГОТОВА ДА НИ ОСТАВИ НА СВОБОДНИЯ ПАЗАР НА ТОК... ЕВАЛАРКАТАА ЕВТИНИЯ ТОК ОТ АЕЦ СЕ ИЗНАСЯ ЗА ТУРЦИЯ ВСЕ ЕДНО СМЕ ПОД ТУРСКАА ОКУПАЦИЯ...КАКТО ЗАПОРАЖКАТА АЕЦ Е ПОД РУСКА ОКУПАЦИЯ, АМА ТАМ ПРЕНАСОЧИХА ТОКА ОТ ЕДНА СЕДМИЦА А ТУКА Е ОТ ГОДИНИ... НАЛИ ДАПЪСЪТУ Е ВЕЛИКА ПАРТИЯ МИЛЕЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИИ
212
4
 
22
 
! Отговори
ПЕРИФРАЗА преди 1 година
ТОДОР ЖИВКОВ: АМА ТИ КОЙ СИ ЧЕ ДА РЕШАВАШ, ДРУГАРЮ АСЕНЧО И ДРУГАРЮ КИРЧО, АМА ВИЕ НЕМАТЕ ДАЖЕ И ДЕСЕТ ПРОЦЕНТА ОТ ГЛАСОВЕТЕ НА НАРОДА БЕ, ХАХАХАХАХА!
211
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи минималната заплата трябва да стане поне 1200 лв
210
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алооо те пенсионерите ще вземат в пъти повече от работещите....
209
17
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Поемайте управлението, и вдигайте доходите, ако отново престъпниците поемат управлението всички които могат ще емигрират.И следва пак, трагедия за народа.
208
13
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Действайте Петков,Василев 20% е малко трябва повече, докато стане швейцарска минимална пенсия,швейцарска минимална заплата, шкаф, и въведете безусловния базов доход след месед два, тридневна или четиридневна работна седмица, ако не го направите се създава партията на безпартийните и изпадате, и вие.Действайте, и пратете престъпниците там където им е мястото. Ако не го направите, на изборите никой няма да ви гласува за никоя партия все още.