След изборите: 240 депутати от седем партии влизат днес в НС

Вежди Рашидов ще открие първото тържествено заседание
19 окт 2022 07:00, Петя Славова
71
След изборите: 240 депутати от седем партии влизат днес в НС
Снимка: БГНЕС

Първото тържествено заседание на новото 48-о Народно събрание ще бъде открито днес. В него влизат новите 240 народни представители, представени от седем партии, които ще положат клетва за спазване на Конистуцията на страната, водейки се от интересите на народа.

Вежди Рашидов ще открие парламента, тъй като е най-възрастният депутат, а всички присъстващи трябва в първия ден да изберат кой ще председателства парламента.

Още по темата

В момента кандидатурите са четири - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, Никола Минчев - от "Продължаваме Промяната", Кристиан Вигенин - от "БСП за България" и Петър Петров - от "Възраждане".

От парламентарната група на "Български възход" стана ясно, че ще подкрепят Росен Желязков. Това съобщи пред БНТ Ангела Николова.

"Смятаме, че е политически коректно да подкрепим първата политическа сила, тъй като българските избиратели са направили своя избор и ние смятаме, че това е политически коректното, политически моралното и политически правилният избор, заяви Николова. Ще подкрепим ГЕРБ с тяхната кандидатура", добави тя.

От "Демократична България" не издигат свой кандидат, а заявяват, че ще дадат доверието си на Никола Минчев.

Все още не е ясно от ДПС за кого биха дали вота си. Също така остават неизвестни и около бъдещето на това правителство. Политолози смятат, че то може да е кабинет на малцинството, експертен кабинет или да се върви към нови избори след тези от 2 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Седем партии-седем враждуващи лагера и логото "Съединението прави силата". Това може да го има само в България и в някоя държавица от четвъртия свят. И е вярно,че там където не е имало рицарство е пълно с полу * *** * оти с дипломи но без никакъв вроден интелект.И има ли изобщо нужда от избори и кого да изберем- средния пръст или юмрука,автор на кашата В България,или някоя друга мафия. Само питам...
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Холандия-80 депутата,България-240 к.рад.ци и х.рантутници!!!
48
1
 
3
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 1 година
Лелеее,240 депутати, и тия кой че ги рани?....Идват само да пълнат гушите. Нема начин да не го ударат на далавери и айдуклук....
47
0
 
2
 
! Отговори
ТОВА Е ПОЗОР преди 1 година
АЗ СЕ СРАМУВАМ ОТ ТОВА КОЕТО ПРАВЯТ ПРОСТО КИРЕ, КОКОРЧО, КОПЕЙКИН, МРАВОЯДОВ
46
0
 
3
 
! Отговори
Много са! преди 1 година
ЗА референдум да се намали броят на депутатите на 120! Много са, не вършат никаква работа и повечето се скатават. Нека останат малко да се гледат в очите и да видим всеки един от тях с какво допринася. А не само да ми търкат столовете и вземат заплата за това!
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанова с радост ще го закрие!
44
0
 
6
 
! Отговори
Батак работа преди 1 година
А кой пръв започва клането.Ние ли нападаме турците или те нас?? Както се казва танто за танто,не за кукуригу.Основна грешка на тапите българи е,че разрешават на пето поколение турци,незнаещи български да гласуват на наши избори.Аз що не гласувам в Турция,нали сме били част от тяхната империя?!
43
1
 
3
 
! Отговори
начало на нс преди 1 година
Веждито при откриване на НС заяви,че си спомня смяната на имената.А спомня ли си баташкото клане и на деца,включително?!!!
42
1
 
5
 
! Отговори
bbb преди 1 година
Гледам по телевизора Народното събрание, на първите редове все едни и същи физиономии години наред - Пеевски, Цонев, Деса Атанасова, Томислав, Нинова , Веждито, ХР. иВАНОВ,да не ги изреждам, но всички те са виновни за дереджето на държавата ни. Та каква промяна и подобрение да очакваме, не знам.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лорер вече се избичи във фейсбуката за новия парламент, явно са се разплатили авансово за педеседателя.
40
0
 
5
 
! Отговори
Кармазъ Мустафадайъ преди 1 година
Нашъата цъел ъе дъа преeбем закона.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първи работен ден с увеличени заплати. Да видим как ще го прекарат. Всички очакваме да се вземат в ръце и да работят, щото жълтите павета току-що ги наредиха и е грехота.
38
2
 
3
 
! Отговори
Що изтри коментара? преди 1 година
Кое не е вярно,сватбата по заповед на Козяк ли?!? Не е полит-коректно да пишем за това, нали :)
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
240 минус 27 предатели влизат да крадат и еден клоун са си избрали за председател!
36
1
 
11
 
! Отговори
Лойко Кюлчето -мутра преди 1 година
Сбирток анонимни копченатискачи. Малцина от тях излизат и говорят от трибуната и коват закони. За това сме на това дередже. Буквално лица, събирани от улицата стават "политици", "министри", "премиери" дори... но не трябва да е така. Министрите и премиерите трябва да са хора от Народното Събрание, врели и кипели в законотворните процеси... но не и комсомолски слагачки като Деса Общата от ОПГ ГРОБ.
35
0
 
7
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ОГЛЕДАЛ СЕ ИЛИЯ-ПАК С ТИЯ.ГЛАСУВАМЕ НА РОТАТИВКИ,ГЛАСУВАТ 25% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ВСЕ ЗА СЪЩИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.
34
0
 
12
 
! Отговори
Тарикатлъци преди 1 година
Най-сладко на държавна службица. Не правиш нищо, прибираш хилядите, седиш и си ръчкаш в тилифончето, клатиш крачка. Сладка работа.
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБДПС + *** = 130 гласаМогат да си изберат председател на парламента, могат да управляват.Стига се криха като плъхове!В миналия парламент им беше лесно заедно да гласуват, сега от какво ги е срам?
32
0
 
3
 
! Отговори
силно учудЕна преди 1 година
И защо?!
31
1
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
След като почти 70% от народа е отвратен от всички политици защо почти 70% от 240-те банки не остават празни и автоматично да гласуват с НЕ на всичко? Този парламент има една единствена задача, да гласува промяна в изборният кодекс, че квадрата: Не подкрепям никой се разглежда като политическа партия и колкото % събере, толкова депутати получава. Ако това се направи, то Не подкрепям никой ще е първа политическа сила следващите 5 години! Да видим тогава какво ще дърдорят всички политици?