Протест срещу хартиената бюлетина и в Бургас

Хората се събират пред сградата на общината в 18.30 часа
18 ное 2022 10:03, Петя Славова
43
Протест срещу хартиената бюлетина и в Бургас
Снимка: БГНЕС

След като идеята да се върне хартиената бюлетина предизвика спор между депутати, стана ясно, че днес в 18.30 часа ще има протест пред НС. Това съобщи на личния си профил във Facebook Ивайло Мирчев - депутат от "Демократична България".

Още по темата
Днес става ясно, че и в Бургас организират протест срещу готвените промени в Изборния кодекс, с които ще се върне хартиеното гласуване, съобщиха от пресцентъра на Движение "България на гражданите".

Протестът ще е от 18.30 часа пред сградата на община Бургас, казаха пред БТА от местната структура на партията.

Причина за протеста са също разширяването на Централната избирателна комисия (ЦИК) от 15 на 25 души, закриването на Обществения съвет към ЦИК и премахването на район "Чужбина".

Председателят на партията в Бургас Живко Табаков написа в личната си фейсбук страница: "Без съмнение следващите избори са набелязани за кражба. Нагло унищожиха гражданския съвет и нагло подготвят измама с бюлетините".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
3
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Какъв е този неистов вой !?!?!? Никой не е отменил гласуването с машини ! Въпрос на избор. Нищожен процент от хората ще гласуват с хартия !
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо от парламентарна не станем площадна държава?
38
0
 
2
 
! Отговори
ало,образования преди 1 година
До до 35 Вземи се върни в 4 клас да научиш кога се пише "й" и тогава си развявай претенциите!Става ли?
37
2
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
До Az Как е на площада,кибичиш ли?
36
6
 
4
 
! Отговори
Az преди 1 година
На площада съм. Срещу една шайка охранени Гробари и Депесари, манипулиращи матряла, който грижливо си отгледаха.
35
6
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 1 година
Аз ще ходя на площада, а ти си заври мантрите за свободата там където слънце не огравя! Не искам повече ромей, да ми определят изобра. Както и престъпници в костюми да управляват повече тази държава. Конспирациите за "хакване" на машините, може и тях да си ги завреш на същото тъмно място. Аман от неуки и необразовани
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои хора са против свободния начин на избор и свободата,, ще ги видите по площадите!
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво, хиляда врещящи ще определят бъдещето на държавата?
32
2
 
8
 
! Отговори
Правилно преди 1 година
Не е важно как и за кого гласуваме. Не е важно и кой ще брои изборите. От историята виждаме, че на който платят на депутатите от Козяк те ще си съставят група и пак ще ни прецакат.
31
3
 
21
 
! Отговори
Те преди 1 година
Хората не се събират, ами някой ги събира !
30
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Естония хората си гласуват онлайн, ние тука машини, хартии. Тинтири минтири.
29
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При толкова ниска избирателна активност трябва да има поне 5-6 допълнителни начина за гласуване. Иначе да, може да изглежда лесно да се гласува с машина, но за някои хора не е така, просто го приемете, освен това има и хора които не се доверяват на машините сред които съм и аз.
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 26 - Нали? Те в Ирландия затова нарязаха за скраб мадурките, ако малко бяха забавили, щяха да ни ги продадат, щот сме по-умни от тях, а те нищо не разбират. И сега харчат пари за хартия, понеже са далавераджии.
27
2
 
16
 
! Отговори
ми няма лошо преди 1 година
До Анонимен 26 Гласувай си с машина,никой не ти забранява,това си е твой избор!Но остави аз също да имам избор,и да гласувам както си искам!Капиш?
26
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С машини си е супер, не виждам защо трябва да се харчат пари за печатници, хартии и мастила. Това само далавераджиите го желаят.
25
7
 
20
 
! Отговори
партиен секретар преди 1 година
Като искат ПП и ДБ да гласуват с машини,никой не им забранява!Но да определят как да гласуват другите хора ми намирисва на комунизъм!
24
5
 
19
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Табаков , кражбата е извършена от вас и такива като вас , които на среднощно събиране принудиха хората без право на избор , да гласуват машинно! И ако не можеха да се манипулират , Мадуро щеше да забрани да се гласува с тях и предните избори щяхте да гледате през крив макарон!
23
2
 
15
 
! Отговори
ППетки преди 1 година
Вече не е необходимо Дубаският да изпраща пари за протести. Ние откраднахме за кратко време много пари. Ще има за всичко.
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе няма ли да ви е тъмно в 18,30ч.? Няма да можем да ви прочетем плакатите. А от провокатори не ви ли е страх? А от "полицейско насилие"? Впрочем в тъмното, ще стане по-лесно монтажа на снимките от протеста. Поне 5 хиляден протест трябва да излезе.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Татко Петко - Викаш да протестираме срещу хартиените бюлетини в цяла Европа! И без това за друго не ставаме, барем един протест да спретнем.