БСП: Служебното правителство е виновно, че кашкавалът е 30 лв.

Тяснопартийните сметки взеха връх и предстоят избори
1 мар 2023 21:17, Анисия Иванова
34

"Дали ще има формула за властта - това ще определят от хората. Ще направим сериозна кампания, всички отчитаме факта умора, апатията, която е настъпила в хората. Това, за което ние настоявахме и ще продължим да настояваме, е, че за България е важно в тази ситуация да има редовно правителство и приоритети, които да се изпълняват", заяви кандидатът за депутат от БСП Христо Проданов в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че увеличението на минималната работна заплата и обвързването ѝ със средната, е било битка на БСП, въпреки че сега всички партии си приписвали заслугата.

"В последните дни на 48-ото НС това беше нашата битка. Както битката по границата беше политическа инициатива на "Продължаваме промяната", ДБ имаха инициатива за увеличаване на прага за регистрация на ДДС. Политическата инициатива беше на различните играчи", каза Проданов.

Кандидатът за депутат посочи, че много преди Радев да се опитва да съветва партиите, от БСП са поканили останалите политически сили в НС на разговори.

"Тяснопартийните сметки взеха връх и затова на 2 април предстоят избори. БСП направи всичко възможно да ги избегнем, но с 25 народни представители не можем да направим много", смята гостът.

Очакванията му са да убедят повече от 8% от българите да подкрепят левицата.

"Не вярвам, че само 8% са хората в България, които не подкрепят даването на оръжие за Украйна, не подкрепят, че е важно да купим още 8 изтребителя. Около 600 000 български граждани работят за минимална работна заплата, те трябва да виждат кой защитава интересите им", добави Проданов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият депутат е убеден, че партиите са с поглед към местните избори, но подчерта, че също толкова важно е да има редовно правителство.

"То трябва да бъде съставено на базата на нещата, които обединяват партиите. Хората да имат повече доходи, трябва да има ново драстично увеличение на доходите, което да покрива увеличените цени", мотивира се Проданов.

Представителят на БСП посочи като виновник за нарастващите цени служебното правителство и настоя за бързо приемане на нов бюджет за настоящата година.

"Няма как държавата да живее с този бюджет. В началото на 2022 г. кашкавалът беше 15 лв. за килограм, сега струва 30 лв. Служебното правителство е виновно, те носят отговорност, те управляват, не взимат мерки", каза Проданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е служебното правителство виновно за нищо, газът се вдигна при вашето управление, от там и ел енергия и торове и фуражи и транспорт и стоки и производства и какво ли още не. Да бяхте против тогава.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 2-ри април,столетницата ще си гарантира последното място,но за есенните избори за местна власт,може и да бъдат извън класациите...
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена и Петков ще управляват от GOOGLE.
22
0
 
4
 
! Отговори
toti преди 1 година
ТО ПА ЕДИН КАШКАВАЛ И БЕЗ ПАРИ НЕМА ДА ГО АПНА !!!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП страшни мерки взеха срещу операторите миналата година нема що. 50 бона глоба, а ние вече втора година с по 15% покачване на сметките. Служебното правителство е виновно, че тия се изпокараха, кой да крадне 6 см. асфалт. Служебното правителство виновно, че при третия мандат БСП не успяха да привикат дори и БВ за преговори. присмял се хърбел на щърбел.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бсп-то докато се сети с дъртофелния си реотан, да скалъпи това обвинение и още миналата седмица, си купих кашкавал от 14.50 за килограм. А тия са по-нефелни в главите и от байдън.
19
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Добре,че сте с 25 депутата и др.Гечев не може да се развихри в полето на икономиката.Не сме забравили 96-та и 97-***.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как бе, не беха ли Кирчо и Кокорчо?
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последните 3 години - COVID глобална епидемия, логистична криза, война на Путин в Европа. Обаче геният от БСП гордо се изцепи, че служебното правителство тука за 3 месеца изпуснало нещата, разбираш ли. Тея ако никога не стъпят в парламента ще е по-добре за всички.
16
2
 
7
 
! Отговори
Джиджи преди 1 година
Виновен е другарят Путин, както и спекулантите търговци.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова е широко известна: завършва "Право" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Кариерата ѝ започва като следовател в столичното следствие.Между 1997 и 2005 г. Нинова е изпълнителен директор на "Техноимпекс" АД. Назначена е на тази длъжност по време на правителство на Иван Костов (СДС).Нинова е член на БСП от 2003 г. От септември 2005 г. до март 2007 г. Нинова е зам.-министър на икономиката и енергетиката по външноикономическата политика в кабинета на Сергей Станишев. Впоследствие е отстранена от поста с решение на премиера. Тогава заедно с нея е уволнен и Делян Пеев
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес отивам в Билла, парче кашкавал на Домлян - 18.99лв. Същото парче във фирмения магазин на производителя - 10.99лв.
13
2
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Може ли този мозъчен донор от БСП да каже как точно служебното правителство може да промени закона за бюджета на държавата, за да намали ДДС-то за кашкавала например? Или да каже как да накара калинките н БСП, Герб и тн. да работят? Или да създаде нова агенция и тн? Май нещо тия неща са в юрисдикцията на работещ парламент! Така, че БСП да не се опитват да се крият зад служебното правителство, а да кажат защо докато бяха в управлението не приеха закони или не подготвиха икономиката за криза?
12
4
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Не инфлацията е голяма, а доходите са ниски! 50% от доходите на работещите държавата ги прибира за да хрантути безполезен държавен апарат който винаги нищо не знае, прокуратура която колко години неможе да намери един некорумпиран до дупка прокурор който да прати в Европа, Румъния ни задмина! Скоро Албания ще ни сочи с пръст и ще ни ползва като пример за издънка! Служебното правителство е с ограничени правомощия! Аман от дупедати дето не знаят разликата между редовно и служебно правителство!
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителство на фигурант, какво друго може да се очаква?
10
0
 
2
 
! Отговори
Естествено преди 1 година
Че те са виновни, лично съм ги виждал многократно по селата из цяла българия да заплашват крави, кози, биволици и прочее да вдигат цената на добива че да ни е гадно на нас гражданите. Пффф ама вие верно ли си ги мислите тия работи, Мале Мале....
9
2
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Да и служебното правителство е виновно, че министерството на енергетиката не е наясно кой е собственик на половината ТЕЦ-ове от 5-10 години! Служебното правителство е виновно, че държавата от десетилетие незнаещ какво се гори в ТЕЦ-овете,тецове които преди това са били нейна собственост! Аре стига вече! Вината за проблемите днес ги търсете в минали управления защото тогава държавата не се е подготвила за трудни години!
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
E вие издигнахте чорапа ! Иначе е така резидента ни управлява от 2 години директно или с проксита като Кирчо , Славуца, гълъбица и Сие
7
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако беше правителство на БСП, кашкавала просто нямаше да го има!
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бесепарите се изживяват като шумкарите навремето, напият се и отват да разбият и ограбят мандрата. Ама реалността съвсем друга, под "мъдрото" ръководство на другарката Корнелия след още някои други избори няма да минават и 4% бариера и ще останат извън парламента.