300 хил. души се връщат до урните заради хартиената бюлетина

Последната нормална активност беше през април 2021, според проф. Константинов
18 мар 2023 10:01, Нели Христова
84
300 хил. души се връщат до урните заради хартиената бюлетина
Снимка: БГНЕС

Очаквам връщане на около 300 000 души по урните заради връщането на хартиената бюлетина. Това коментира проф. Михаил Константинов в "Денят започва" с Георги Любенов по БНТ.

"Последната нормална активност беше през април 2021, след което последваха три избора с по 600 000 по-малко. Три пъти гласуват 2.6 млн. души, сега очаквам да бъдат 2.9 милиона".

По думите му през април 2021, докато съществуваше опцията да се избира между машина и хартия, 27% от гласоподавателите са избрали машината.

"Поне половината от хората сега ще изберат да гласуват с хартиени бюлетини", заяви Константинов.

Имаме две седмици да огледаме какво ни се предлага, да изберем за кого да гласуваме и да отидем, коментира експертът по изборни въпроси Румяна Дечева, също гост в студиото.

"Надявам се въпреки големия шум, въпреки препъникамъчетата в подготовката, които нямат особено значение за крайния резултат от изборите, всички да излезем", допълни тя.

Според Константинов ЦИК се е престарала, като е накарала секционните комисии да събират резултатите от машинния и хартиения вот и подчерта, че компютрите на "Информационно обслужване" трябва да правят това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
6
 
! Отговори
да знаете преди 1 година
И аз ще фърля гласЪ с хАртия......но ще задраскам дебело герП, за да има бъдеще България.
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонимен Не ПП и ДБ, а ГЕРБ, БСП и ДПС превърнаха България в най-долнобробната и *** държава/кочена! Затова и тези престъпни антибългарски партии върнаха хартиената бюлетина!
44
2
 
5
 
! Отговори
Нищо не се преди 1 година
Е променило.Налу си спомняте,че напечатаните бюлетини от Росен Желязков бяха 300000.
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
- Как е положението, Джеймс?- Изборен ден, сър.- И върви ли вотът, Джеймс?- Ниска избирателна активност, сър.- Какво искаш да кажеш, Джеймс?- Машинното гласуване затруднява покойниците, сър.
42
0
 
3
 
! Отговори
45 преди 1 година
*** да се четат КО-ЧИ-НА!
41
8
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Мислех да не гласувам, но ще отида и ще съм против ПП и ДБ, които превърнаха България в ***!
40
3
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
300 000 купени гласове се връщат с хартията.
39
3
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
това са неграмотните и платените затова върнаха хартиената бюлетина нискаизб активност избори до дупка докато ги изчистим
38
4
 
11
 
! Отговори
до анонимен преди 1 година
този дъртак от къде присметна тези 300000 души, той на списък ли ги има, отвратителна мутра
37
1
 
12
 
! Отговори
Зевс преди 1 година
От Европа тръпнат, друг път не видели,В едно да гласуват живи със умрели.
36
2
 
5
 
! Отговори
до 2 други преди 1 година
какво да направим, че сте толкова прости, пък се опитвате да се оправдавате с умните хора, смях и позор за вашите мъдреци като тиквата и тем подобни
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Мишо Бирата ...до Мишо Щракалката : Брао Мише..аферим аркадаш...машала и ашколсун...голеееама работа си.ЕлА у фабриката тъкмо ЧЕКМЕДЖАН разкара тука едни данъчни ли бяха ...милиционери ли не знам ...Ам каза чу суджук ши донесе да замезим ...пък лято на Барселона на море сме канени- няма нужда дори и от дрехи - ще минем през магазина на жена му кът слизаме на плажа...Айде адаш- ти откри топлата вода- ела Аз черпя- от ЧЕКМЕДЖАН МЕЗЕТО И НЯКОЙ ЖЪЛТ БОНУС...
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
T.e. пак който плати ще има предимство. Пак ще наводните с плоскотеменни полуфабрикати.
33
1
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
В България! Който не е допринесъл за бюджета няма легитимното право да определя кой и за какво ще харчи пари за които няма никакъв принос! Избирателните списъци трябва да се подават от НАП, така ще се изчистят и мъртви души, индивиди които от десетилетия не са в държавата и всички които се разписват с Х и мерят с пръсти къде да драскат тоалетната хартия! Мозък за да теглят помощи от банкомат имат, а *** таблет ги затруднявал, ха!
32
3
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Тия които се завръщат заради хартията, са тия които не би трябвало въобще да имат право на глас!Държавата може всеки месец да събира данни за финансовото състояние на населението, да работи всеки месец с ЕГН-та, приходи, разходи, фактури и какво ли не още което се събира от НАП, НОИ, митница и всички институции, но видите ли 1 път на 4 години машините са страшни защото не можем да ги фалшифицираме.Право на глас трябва да имат само и единствено лица които последните 5 години са плащали осигуровки
31
3
 
15
 
! Отговори
Завръщане на преди 1 година
Да си го кажем направо: Очаква се завръщането на 300 Хил мъртви души, и изненадващо всички ще са за Гроб и ДПС
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
300 000 готови след "продуктово позициониране" на правилните ОПГ- та (партии) и след материално стимулиране +/- ...ги "подготвиха" от малцинствата,махалите,корпоративния,административния вот,Турция- и предварително обявяват "манната изборна"- ..повишена активностАй си кти р бе професоре- кого подготвяш за поредното "чудо"
29
9
 
3
 
! Отговори
До 1 и други подобни преди 1 година
"ЕЙ, дядка"!? Ти коментиращият, имаш ли 14 години!? Всички видяхме и усетихме какво могат "младите" от ПП и ДБ - пълен провал, секс и пици с кристали! Проблемът е не в това дали си млад или стар, а какво можеш, дали олигарсите ти плащат и грижа ли те е за интересите на родната ти страна!
28
4
 
7
 
! Отговори
Стоев преди 1 година
Да приемем че 50 хил.са пенсионери това означава че мафията ще си купи 250 Хил гласа.И на това му викат демокрация!
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aшkoлcyн, kьonooлap! Шe имa биpa,keбanчeтa и kючek y мa'aлaтa...