При избори днес: ПП-ДБ с 1% пред ГЕРБ-СДС, "Левицата!" влиза

Парламентът ще е от 6 партии, сочи изследването на Центъра за анализи и маркетинг
Обновена: 23 мар 2023 13:11 | 23 мар 2023 13:10, Стела Стоянова
268
При избори днес: ПП-ДБ с 1% пред ГЕРБ-СДС, "Левицата!" влиза
Снимка БГНЕС

"Продължаваме промяната - Демократична България" водят 1% пред ГЕРБ, "Левицата!" вероятно влиза, сочат резултатите от последното социологическо проучване на Центъра за анализи и маркетинг. Според него се очертава парламент с 6 партии.

Изследването е проведено в периода 16-19 март 2023 г., две седмици преди парламентарните избори за народни представители на 2 април. Социологическото изследване е проведено сред 1021 пълнолетни граждани на България. 1% от всички анкетирани съответства на 54 000 души. Участниците са били интервюирани лице в лице. Проучването е проведено по собствена поръчка, уточни директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов на пресконференция в БТА.

Според изследването, ако изборите бяха днес, шест партии щяха да влязат в парламента. Обединението "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) получават 25,7%, ГЕРБ-СДС - 24,7%, ДПС - 13,8%, "Възраждане" са с 12,5%, БСП събират 8,1%, а "Левицата!" - точно 4%.

Според Юлий Павлов "Има такъв народ" и "Български възход" нямат шанс да получат представителство в 49-ото Народно събрание. Шанс нямат и от НДСВ, които събират 1,2 на сто.

Запитани как се справя служебното правителство, 31,4% от анкетираните казват „по-скоро успешно“, 52,6% „по-скоро неуспешно“, а 16% не дават отговор.

„Политиците, независимо кой как гласува, или не могат да се разберат за правителство, или правят правителство за 5-6 месеца и хората основателно се питат защо изобщо да гласуват. Шири се вече мнението, че и след тези избори няма да се разберат и ще чакат местните избори", заяви Юлий Павлов.

По думите му и при гласуване с хартия, както и с машина, могат да се фалшифицират резултатите. "Но прави ли се? В голям мащаб не и това е лесно проверяемо", отбеляза той. По негоите думи доказателство за това е, че резултатите от екзитполовете на социологическите агенции са много близки до тези на Централната избирателна комисия.

Изследването е проведено в периода 16-19 март 2023 г., две седмици преди парламентарните избори за народни представители на 2 април. Социологическото изследване е проведено сред 1021 пълнолетни граждани на България. 1% от всички анкетирани съответства на 54 000 души. Участниците са били интервюирани лице в лице. Проучването е проведено по собствена поръчка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До Един Българин.......... Хах, ти ли ще управляваш бре, ПП-тата с 25% как се управлява бре?!? Май не си много с акъла?
32
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буци се скъса да обикаля, да пълни залите с мутропоклонници, да бълва жлъч и омраза и ... да остане втори. Какъв срам за нашият политически Меси.
31
11
 
3
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Киро печели обира наказателния вот на Борисов, мутра която е идол за ограничените, за тях държавният глава трябва да е силова фигура и излъчва страхопочитание, в България има и интелигетни хора в сферата на науката, информационните технологии и т.н. Аз давам своя глас за Възраждане.
30
9
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До Истина ви казвам! И-ди-от!!! :))) Гласувай за мафията тогава, която ти заключи планини и паркове и те бодеше със световно неизвестни субстанции, от които много хора умряха, а други се разболяха. Това е ГЕНОЦИД над собствения народ , не просто крадене на асфалт!!! ПП не че са идеални ама като спряха краденето на асфалт и ДПС ги свали от власт и до сега няма отърване от метастазите на гроб!!! Явно ако няма крадене няма как да има "стабилно" управление и явно ПП не се вписват в тази картинка.
29
6
 
18
 
! Отговори
Възмутена учителка преди 1 година
Ние учителите няма да гласуваме за Киро ***, за ококорената Асенка със скъсаният чорапогащник и за грозният Бойкикев.
28
1
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахаааааааа, БСП 8%?!? Те ако влезнат изобщо да викат ура. Копейката и Левицата ще им дръпнат чергата под краката 100% :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 39. С манипулации.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между шарлатаните и шайката няма разлика. Те са коалиция на войната дърпат им конците от едно и също място.
25
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не иска ПП, а те на първо място! Как става това?
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре левицата отколкото скапания голобрад чалгар на мутрите от дпс.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СТРАНДЖАТА Осралжата стига си куфел бе. Пилците се броят наесен Па че клопаш с чейнеата и ше клепаш с уши
22
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахаааа, Юлий Павлов и той като Червен Колю - Левицата влиза?!? :)))))))))))))
21
7
 
12
 
! Отговори
Истина ви казвам! преди 1 година
Гласувах няколко пъти за ПП само за да не се върне ГЕРБ! Обаче тия младежи много се объркаха като се обърнаха срещу държавата свалила фесовете от главите на Българите!Няма да ги подкрепя този път!!!
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ви се ... тоа на снимкята кат го гледам ако не е от ДъъъБъъъ пък на
19
9
 
6
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Киро печели, а при по-висока избирателна активност ще направи по-голяма разлика, хората не искат Боко Тиквата, мутра с джипа която раздава пари през прозореца, направи държавата като групировката си СИК.
18
5
 
8
 
! Отговори
Господи помагай преди 1 година
Господи помогни ни да се преборим със сатанистката действителност, в която са ни навряли насила. Оргии, войни, безчовечност и безпътен материализъм, една безкрайна вакханалия и панаир на суетата и сатанизма. Моля се за успеха на Русия и П-у-т-ин. Източните империи са единственоте които що годе са се запазили с всичкия си.
17
7
 
4
 
! Отговори
до 20 преди 1 година
Много ясно, че това са хората. ПП и ДБ са избор на всеки интелектуалец с европейска заплата у нас. А беззъбите наркомани и бездомници в САЩ са си направили такъв избор. Аз гледам тия с новите Мерцедеси в САЩ. Наркомани, бачкатори, провинциалисти и всякакви бедняци, които сами са си докарали мизерията, не ме интересуват.
16
0
 
0
 
! Отговори
кротни се,германов преди 1 година
До МВР СЕКТА ЛИ Е Че ще го отнесеш!Щото пак ще пищиш че си кротък перко!Внимавай!
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако това е верно българите заслужено са нещо по долно от африканска коллония - разходен материал за краваршингтон - мислех си че сме народ - оказа се че това дето го е казал политик преди повече от един век е истина- жалко за хубавата територия
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много зор и промиване че мая и кресливо крадливата и шайка подкрепяна от радев влиза! Явно това ще е измамата както янев на предишните!